Ultima oră
Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia
Gabi Tamaş revine pe teren Gabi Tamaş revine pe teren
NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova
Ciprian Marica a numit atacantul care nu are voie să lipsească de la Campionatul European! "Este cel mai în formă" Ciprian Marica a numit atacantul care nu are voie să lipsească de la Campionatul European! "Este cel mai în formă"
VIDEO | Madison Square Garden s-a cutremurat! Final nebun în meciul câştigat de New York Knicks împotriva Philadelphiei 76ers VIDEO | Madison Square Garden s-a cutremurat! Final nebun în meciul câştigat de New York Knicks împotriva Philadelphiei 76ers
”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr. ”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr.

VIDEO | FC ”U” Craiova - FC Botoşani 3-2! Oltenii confirmă evoluţia cu FCSB şi obţin 3 puncte de aur

Superliga Publicat pe 10 feb 2022
mail-share icon Email

Formaţia FC ”U” Craiova 1948 a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa FC Botoşani, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii 1 Casa Pariurilor.

FC ”U” Craiova 1948: R. Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Buşu – Vl. Achim, Asamoah – Sidibe (Ondaan 76’), Bauza (Marquet 86’), Van Durmen (Paramatti 87’) – Cl. Bălan (Compagno 76’). Antrenor: Nicolo Napoli

FC Botoşani: Ed. Pap – Braun, Haruţ, Dawa, Ţigănaşu (Fili 80’) – Dican, Edjouma, E. Papa (M. Roman 81’) – Tîrcoveanu (Mailat 46’), M. Roman II, Jaja Silva. Antrenor: Marius Croitoru

Cartonaşe galbene: Dican 23’, Jaja 67’, Braun 85’ (toţi Botoşani)

Arbitri: Marian Barbu – Mircea Orbuleţ, Ciprian Florin Danşa – Cătălin Popa

Observatori: Adrian Pitu, Vasile Bratu

FC Botoşani ocupă locul 4 în clasament, cu 41 de puncte, în timp ce U Craiova 1948 este pe 13, cu 26 de puncte. Lider este CFR Cluj, care are 61 de puncte.

FC ”U” Craiova - FC Botoşani 3-2 (Bălan 15, Bauza 22, Compagno 78 / Roman II 17, 41)

Echipele de start:

  • FC ”U” Craiova: Popa (P) - Achim, Asamoah, Bălan, Bauza, Busu, Diallo, Kovacic, Negru, Sidibe, Van Durmen
  • FC Botoşani: Papp (P) – Braun, Dawa, Dican, Edjouma, Haruţ, Jaja, Papa, Roman, Ţigănaşu, Tîrcoveanu

Min. 90 + 4: Fluier final! FC ”U” Craiova învinge FC Botoşani cu 3-2, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului din Liga 1.

Min. 78: GOL FC ”U” Craiova! Compagno reuşeşte o preluare de efect şi o finalizare de mare atacant. Oltenii sunt pentru a treia oară în avantaj, în meci. 

Min. 67: Jaja (FC Botoşani) vede cartonaşul galben.

Min. 62: Ocazie pentru FC Botoşani!

Min. 57: Ocazie pentru FC ”U” Craiova prin Sidibe!

Min. 52: Ocazie pentru FC Botoşani cu Dican în prim-plan!

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 41: GOL FC Botoşani! Mihai Roman II profită de respingerea greşită a portarului Popa şi aduce din nou egalarea pentru moldoveni, trecându-şi în cont dubla.

Min. 39: Ocazie FC ”U” Craiova!

Min. 38: Ocazie FC ”U” Craiova!

Min. 36: Ocazie FC ”U” Craiova!

Min. 34: Ocazie FC ”U” Craiova!

Min. 33: Ocazie FC Botoşani!

Min. 22: GOL FC ”U” Craiova! Bauza profită de o greşeală a lui Dawa. Fotbalistul oltenilor şutează în primă fază în Popa, dar este atent şi trimite cu capul în poarta goală, cu mare şansă.

Min. 17: GOL FC Botoşani! Mihai Roman II pune latul din şase metri şi trimite în poarta lui Popa, după o pasă decisivă primită de la Braun. 

Min. 15: GOL FC ”U” Craiova! Claudiu Bălan finalizează printre picioarele portarului Papp o acţiune foarte bună a oltenilor. 

Min. 1: A început meciul!


FC ”U” Craiova şi FC Botoşani se întâlnesc, de la ora 17:00, în direct pe Look Sport şi PrimaPlay.ro, în primul meci al zilei de joi din Casa Liga 1.

Venită după o victorie cu FC Argeş (1-0) şi două puncte pierdute în minutul 90+2 cu FCSB (2-2), FC U Craiova speră să continue forma bună arătată sub comanda lui Nicolo Napoli şi să mai facă un pas spre evitarea retrogradării. După un start slab, dominat de rezultate proaste şi incertitudine la nivelul băncii tehnice, oltenii şi-au recuperat jucătorii accidentaţi, i-au pus la punct cu pregătirea fizică pe cei veniţi mai târziu, iar rezultatele se văd atât în clasament, cât şi în jocul echipei. Cu patru puncte în ultimele două etape, FC U a reuşit să se distanţeze la 11 puncte de Dinamo (23 de puncte, faţă de 12), iar în acest moment ocupă locul al 14-lea, care duce la baraj. Un succes contra moldovenilor îi poate duce, însă, pînă pe locul al 12-lea, la egalitate cu CS Mioveni.

FC Botoşani, aproape să-şi asigure play-off-ul

Învinsă ultima dată de FCSB pe 21 noiembrie, scor 3-1, FC Botoşani e una dintre cele mai în formă echipe din ultimele etape şi vine după un 4-0 convingător contra lui Dinamo, pe teren propriu, la meciul 100 cu Marius Croitoru pe banca tehnică. Cu o serie de opt meciuri la rând fără eşec (trei victorii şi cinci rezultate de egalitate), echipa patronată de Valeriu Iftime s-a apropiat de a treia prezenţă la rând în play-off, adunând 41 de puncte, suficient pentru locul al patrulea. Partida cu FC U Craiova va fi, de altfel, ultima pe care Malcom Edjouma o va juca în tricoul moldovenilor, talentatul mijlocaş central în vârstă de 25 de ani urmând să meargă sub comanda lui Toni Petrea la FCSB.

În tur, în Moldova, FC Botoşani şi FC U Craiova 1948 au terminat la egalitate, scor 1-1, remiza fiind una dintre cele 11 înregistrate de moldoveni în acest sezon, capitol la care Croitoru şi elevii lui sunt lideri, la egalitate cu Sepsi OSK.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele