Ultima oră
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League

VIDEO | FCSB – CFR Cluj 3-1. ”Roş-albaştrii” se impun în faţa campioanei României, cu 2 goluri superbe

FCSB Publicat pe 22 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20714830/1/fcsb-cfr.jpg

FCSB – CFR Cluj, derby-ul din ultima rundă a play-off-ului din Casa Liga 1 s-a încheiat cu victoria ”roş-albaştrilor”, cu scorul de 3-1. Chiar dacă a fost o partidă fără miză, jocul a fost unul spectaculos. 

În prima repriză FCSB a început în forţă, iar după ce şi-au creat câteva ocazii clare da a marca a venit şi golul, marcat de Octavian Popescu, care a profitat de o respingere greşită şi a înscris cu un şut în forţă cu piciorul stâng. În ultimul minut regulamentar al primei reprize, CFR Cluj a egalat în urma unui corner, la care a Dimitrov a profitat de ieşirea greşită a lui Târnovanu.

În a doua parte tot FCSB a căutat golul care să o aducă în avantaj. În minutul 64 reuşeşte să marcheze, prin Adrian Şut, care a trimis o bombă de la 25 de metri, în plasa laterală a porţii apărate de Bălgrădean. Tot acesta avea să facă ”dubla” în finalul partidei şi să stabilească scorul final. 

FCSB - CFR 3-1 (Popescu O. 30', Şut A. 64' 88' / Dimitrov K. 45')

Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic - Olaru, Şut, Oaidă - Cordea, Florin Tănase, Oct. Popescu.
  • REZERVE: 99. Vlad, 13. Dumiter, 18. Edjouma, 19. I. Stoica, 22. V. Gheorghe, 25. Perianu, 30. Musi, 55. Vinicius, 77. S. Şerban
  •  
  • CFR CLUJ: Bălgradean - Rareş Bălan, Yuri Matias, Kristian Dimitrov, F. Ştefan - Deac, Hoban (cp), Lovro Cvek - Costache, Dugandzic, Petrila
  • REZERVE: 90. R. Sava, 6. Graovac, 7. Ad. Păun, 14. R. Mal,  75. M. Gâdea, 77. Roger, 99. Sg. Buş

Minutul 88: Gol marcat de FCSB. Ianis Stoica îl găseşte pe Adrian Şut în careu, iar lovitura acestuia de cap loveşte bara transversală şi apoi intră în poartă.

Minutul 81: FCSB are o ocazie mare, dar este semnalată o poziţie de offside. Darius Olaru reuşeşte o semi-foarfecă de toată frumuseţea, care  nimereşte bara.  

Minutul 64: Gol marcat de FCSB. Adi Şut are o execuţie splendidă de la distanţă, care îi readuce pe ”roş-albaştrii” în avantaj.  

Minutul 46: A început a doua parte! 

Minutul 45: Gol marcat de CFR Cluj. Dimitrov înscrie cu capul, în urma unui corner executat perfect de Ciprian Deac. 

Minutul 40: Ocazie mare pentru FCSB. Radunovic centrează bine în careu, acolo apare Oiadă, a cărui lovitură de cap nimerşte transversala. 

Minutul 30: Gol marcat de FCSB. ”Roş-albaştrii” au creat o fază frumoasă pe partea dreaptă, iar centrarea lui Ovidiu Popescu este respinsă până la Octavian Popescu, care are o execuţie în forţă cu piciorul stâng şi deschide scorul.

Minutul 20: Ocazie mare pentru FCSB. Ovidiu Popescu este găsit liber şi centrază în faţa porţii, iar un findaş de la CFR Cluj a fost aproape de autogol. Bălgrădean are o intervenţie salvatoare şi scoate în corner.

Minutul 12: Ocazie mare pentru FCSB. Darius Olaru face o cursă remarcabilă şi încheie faza cu un lob, care trece puţin peste.

Minutul 1: A început partida!

---------------------------------------------------------------

20:00: Avem echipele de start. Dacă Toni Petrea aruncă în luptă tot ce are mai bun, Dan Petrescu trimite o formulă experimentală, cu Bălan, Yuri, Florin Ştefan, Hoban, Cvek sau Dugandzic printre titulari.

CFR Cluj a câştigat din nou campionatul din Casa Liga 1, după ce etapa precedentă a trecut de U. Craiova cu 2-1. Înplus, ardelenii au beneficiat şi de faptul că FCSB nu a putut învinge FC Voluntari pe Arena Naţională. Partida s-a terminat 2-2, chiar dacă bucureştenii au condus cu 2-1.

În turul play-off-ului, FCSB s-a impus cu 1-0 pe terenul CFR-ului.

CFR Cluj e deja în vacanţă după un nou titlu în Casa Liga 1, iar acest detaliu e sesizabil şi din faptul că Dan Petrescu a decis să nu deplaseze pentru partida cu FCSB de la Buzău, din ultima etapă a play-off-ului, mai mulţi jucători.

Dan Petrescu a decis să menajeze mai mulţi fotbalişti, iar Daniel Graovac, Cristi Manea, Mario Camora, Mihai Bordeianu, Nana Boateng, Gabriel Debeljuh, Billel Omrani, Alexandru Păun şi Ciprian Deac nu vor face deplasarea la Buzău pentru confruntarea cu FCSB.

Dan Petrescu nu ştie dacă va sta pe bancă la derby

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că nu ştie dacă va fi pe bancă la meciul cu FCSB, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 1 Casa Pariurilor, el precizând că se simte rău şi este foarte obosit.

Marius Bilaşco a declarat că e posibil ca tehnicianul să ia parte totuşi la partida de la Buzău, dar a punctat faptul că ”Bursucul” se simte epuizat, după un sezon extrem de complicat.

El e la Bucureşti acum, cu echipa. Are şi familia (n.r. la Bucureşti), vrea să se ducă să stea şi cu familia. Vrea să se detaşeze în următoarea… cât o să poată, că nu e… Pentru noi începe poate cea mai grea perioadă din an. (n.r. vine la meciul cu FCSB?) Asta nu ştiu să îţi spun. El probabil va spune dacă vine sau nu.

Mi-a zis şi mie că se gândeşte să vină, e şi într-o stare de oboseală mare, mi-a zis că n-a mai… a avut foarte multe interviuri, a avut antrenamente cu echipa, au fost multe nopţi nedormite.

Mi-a zis că era foarte epuizat. (n.r. ai văzut vreodată un antrenor campion să nu vină la ultima etapă?) N-a fost când am jucat la Craiova, de exemplu. Vă spun sincer că el e clar epuizat, azi dimineaţa am schimbat câteva cuvinte şi chiar era dărâmat. Voce nu are”, a explicat Bilaşco

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele