Ultima oră
Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie
Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro! Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro!
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri
Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem” Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem”

VIDEO | FCSB – Farul 2-0. Edjouma şi Popescu decid un meci frumos, dar şi controversat. Roş-albaştrii revin la şapte puncte în spatele CFR-ului

Superliga Publicat de Răzvan Cîrceag pe 14 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20636805/3/2.jpg

  • FCSB şi-a luat revanşa în faţa Farului pentru înfrângerea din sezonul regular, a învins echipa lui Hagi cu 2-0, în direct la Look Sport+ şi PrimaPlay.ro, şi a revenit la şapte puncte în spatele liderului CFR Cluj.
  • Edjouma (66) şi Octavian Popescu (86) au marcat golurile victoriei, în timp ce francezul Dussaut a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene încasate la aceeaşi fază.

45 de minute de spectacol, dar fără gol

Cu Mamut în centrul ofensivei gazdelor şi Moldoveanu în postura de surpriză a lui Hagi, FCSB - Farul a început în forţă, cu un şut al lui Tavi Popescu pe lângă poartă (2), urmat de o intervenţie de manual (3) a lui Edjouma în momentul în care Moldoveanu scăpase singur cu Târnovanu. A urmat un test al lui Jefte (4), al cărui şut a fost respins de sub bară de portarul FCSB-ului, iar prima mare ocazie a apărut în minutul 14, când Octavian Popescu a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat doi adversari şi a şutat pe centru, din poziţie ideală. Aioani s-a evidenţiat la şutul lui Mamut (16) şi în poziţie de unu vs. unu cu Tănase (20), dar şi în minutul 35, când a scos de la colţul scurt şutul cu stângul al lui Octavian Popescu. Ultimul cuvânt i-a aparţinut Farului, prin Jefte, dar execuţia elegantă a golgheterului campionatului (39) a fost respinsă în corner de Târnovanu. 0-0 după 45 de minute în care presingul Farului a fost deseori dejucat de posesia inteligentă a FCSB-ului, iar Târnovanu şi Aioani au arătat că sunt doi portari de viitor. 

Francezii pe contrasens: Edjouma e decisiv, Dussaut pică în capcana ridicolului

După 45 de minute, atât cât e termenul acordat de Gigi Becali pariurilor sale, Mamut i-a lăsat locul lui Coman, iar Florinel a zguduit bara (49) cu o execuţie senzaţională, care a adus aminte de vremurile sale bune. La trei minute distanţă s-a petrecut şi cel mai controversat moment al meciului, cu Târnovanu doborându-l în careu pe Moldoveanu, dar nu suficient de agresiv pentru a-l convinge pe Lucian Rusandu să dicteze un penalty care i s-a părut evident lui Gică Hagi. Peste zece minute, Tănase l-a încercat pe Aioani cu un şut puternic, dar golurile luate la colţul scurt nu l-au făcut pe Rege să trimită la Târgovişte patru jucători în schimbul lui Aioani! După 66 de minute, meciul s-a deblocat graţie lui Malcom Edjouma, care l-a devansat pe neatentul De Nooijer, a ajuns primul la şutul lui Popescu respins de Aioani şi a punctat pentru un 1-0 meritat. Mai uşor a devenit meciul FCSB-ului din minutul 78, când francezul Dussaut a reuşit contraperformanţa de a lua două cartonaşe galbene pentru două faulturi comise în zece secunde, iar Farul a rămas în inferioritate numerică. În minutul 86, Tavi Popescu a spulberat orice dubiu după o pasă a lui Şut: 2-0, al optulea gol stagional pentru puştiul FCSB-ului şi Hagi pleacă învins din Bucureşti!

VIDEO | FCSB - Farul 2-0 (Edjouma 66, Oct. Popescu 86)

  • FCSB: Târnovanu - Creţu, Cristea, Miron, Radunovic - Olaru (Ov. Popescu 79), Edjouma (Şut 76), Tănase - Cordea (V. Gheorghe 46), Mamut (Fl. Coman 46), Oct. Popescu
  • REZERVE: Straton, Dumiter, Tănasă, Burlanu, Oaidă
     
  • FARUL: Aioani - Boboc, Larie, Mladen, De Nooijer - Grameni (Purece 67), Artean, Radaslavescu (Sîrbu 86) - Moldoveanu (Ad. Petre 67), Betancor, Ciobanu (Dussaut 46)
  • REZERVE: Brănescu, Buta, Pitu, Ad. N. Popescu
Minutul 86: GOL FCSB! Şut recuperează mingea în terenul advers, îl lansează pe Octavian Popescu, iar tânărul mijlocaş ofensiv îşi păstrează calmul, finalizează cu dreptul şi închide meciul înainte de a fi schimbat cu Răzvan Oaidă.



Minutul 78: FARUL RĂMÂNE ÎN ZECE DUPĂ O FAZĂ ULUITOARE! Francezul Dussaut, introdus la pauză în locul lui Ciobanu, reuşeşte contraperformanţa de a lua două cartonaşe galbene pentru două faulturi în aceeaşi fază! Mai întâi pierde posesia în tuşă şi-l opreşte neregulamentar pe Tănase, apoi îi dă peste picioare lui Octavian Popescu şi Lucian Rusandu nu stă pe gânduri: câte un galben pentru fiecare intrare şi fundaşul dreapta pleacă la cabine.



Minutul 76: Edjouma, vizibil obosit, îi lasă locul lui Adrian Şut.

Minutul 66: GOL FCSB! Octavian Popescu trage puternic cu stângul de la 16 metri, Aioani respinge în lateral, apoi Edjouma pleacă de la limita ofsaidului, din spatele lui De Nooijer, şi împinge balonul în poartă. Oaspeţii cer ofsaid, dar asistentul Mitruţi lasă fanionul jos şi validează a doua reuşită a francezului în tricoul roş-albastru. Hagi mută imediat, cu Petre şi Purece pentru Moldoveanu şi Grameni.



Minutul 62: Ocazie a lui Tănase! Căpitanul FCSB-ului îi ia faţa lui De Nooijer, trage tare la colţul scurt, dar Aioani e din nou la locul potrivit.



Minutul 52: FARUL CERE PENALTY! Moldoveanu scapă singur cu Târnovanu, ratează lobul, apoi e doborât de Târnovanu. Oaspeţii cer penalty, dar Lucian Rusandu lasă jocul liber, deşi faultul e evident, iar mingea nu părăsise suprafaţa de joc în momentul în care portarul FCSB-ului l-a pus la pământ pe Moldoveanu.



Minutul 49: BARĂ FCSB! Coman prinde un şut fabulos de la 30 de metri, Aioani e bătut, dar atacantul FCSB-ului are ghinion şi mingea loveşte doar bara transversală.



Minutul 46: Repriza a doua începe cu Gheorghe în locul lui Cordea şi cu Coman în locul lui Mamut la gazde. Hagi mută cu Dussaut în locul lui Ciobanu.

Minutul 45+2: Lucian Rusandu fluieră pentru ultima dată, după o repriză cu fotbal peste medie, în care FCSB a avut mai multe ocazii, dar în care şi Farul a punctat ofensiv prin golgheterul Jefte.

Minutul 39: Ocazie mare a Farului! Defensiva roş-albastră e surprinsă nepermis de uşor, Jefte caută un "covrig" în stilul lui Adrian Ilie, dar Târnovanu împinge excelent în picioare şi are un reflex splendid.



Minutul 35: Altă ocazie a lui Popescu. FCSB găseşte cu greu culoare în careul advers, dar presiunea pusă dezechilibrează defensiva lui Hagi. Profită Octavian Popescu, dar Aioani mai pune un punct în duelul direct cu mijlocaşul ofensiv de la FCSB.



Minutul 25: Şutul telefonat al lui Octavian Popescu, din lovitură liberă, nu-i pune probleme lui Aioani.

Minutul 20: Tănase ratează singur cu Aioani! O nouă greşeală pe construcţia oaspeţilor îi permite lui Edjouma să verticalizeze rapid spre Tănase, căpitanul FCSB-ului ajunge în poziţie de unu vs. unu cu Aioani, dar finalizează foarte slab şi goalkeeper-ul constănţenilor respinge cu piciorul.



Minutul 16: Şansă a lui Mamut. Presiunea gazdelor continuă, iar Mamut îşi face loc pentru un şut din interiorul careului, respins cu greu de Aioani. Se fluieră, apoi, ofsaid la Darius Olaru.
 

Minutul 13: Ocazie importantă a lui Tavi Popescu! Larie greşeşte inexplicabil pe construcţie şi îi oferă mingea lui Popescu, apoi talentatul mijlocaş ofensiv creează o fază în stilul propriu, se eliberează pentru un şut din poziţie bună, dar trage slab, pe mijloc, şi Aioani reţine din nou.



Minutul 7: Moldoveanu şi Olaru se ciocnesc cap în cap la mijlocul terenului şi ambii au nevoie de intervenţia medicilor.
 
Minutul 4: Jefte încearcă un şut pretenţios din unghi, respins peste poartă de Târnovanu.
 

Minutul 3: Moldoveanu scapă singur cu portarul, dar Edjouma are o intervenţie de manual şi îl blochează.
 

Minutul 2: Tavi Popescu trage de la distanţă, prinde poarta, dar Aioani reţine de lângă bară.

21:00: Start joc pe Arena Naţională!

19:30: Avem echipele de start pentru meciul de pe Arena Naţională.
Marea surpriză de la FCSB e trimiterea lui Ivan Mamut, titular după şapte luni, în centrul liniei de atac din care mai fac parte Cordea şi Octavian Popescu. Renegaţii Vlad şi Keşeru sunt în afara lotului.

„Roş-albaştrii” n-au voie să facă vreun pas greşit, pentru că şansele la titlu s-ar duce aproape spre zero. În acest moment, diferenţa de CFR este de 10 puncte. Va fi foarte interesant de văzut ce se va întâmpla, pentru că FCSB-ul pur şi simplu nu a existat pe teren acum câteva săptămâni, în faţa Farului. 

Elevii lui Hagi s-au impus doar 2-0, însă au dominat total partida de la un capăt la celălalt.

Farul ocupă locul 4 în play-off, având 6 puncte mai puţin decât Universitatea Craiova şi 7 sub FCSB.

FCSB - Farul, echipe probabile:

  • FCSB: 32. Târnovanu l 2. V. Creţu, 4. Miron, 17. I. Cristea, 30. Radunovici l 27. Olaru, 18. Edjouma, 9. Oct. Popescu l 98. Cordea, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman 
  • REZERVE: 1. Straton, 8. Şut, 13. Dumiter, 19. I Stoica, 22. V. Gheorghe, 23. Ov. Popescu, 25. Perianu, 26. Oaidă, 28. Keşeru 
  • FARUL: 12. Aioani l 2. Boboc, 5. Mladen, 17. Larie, 6. De Nooijer l 11. A. Ciobanu, 18. Artean, 24. Grameni l 9. Ad. Petre, 10. Betancor, 80. Pitu 
  • REZERVE: 94. Brănescu, 3. Buta, 4. Dussaut, 7. Pitu, 13. Sali, 19. Moldoveanu, 21. D. Sârbu, 29. Radaslavescu, 30. Fl. Purece 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele