Ultima oră
E gata! Prima plecare importantă de la Corvinul, după câştigarea Cupei României: „Este 100%” E gata! Prima plecare importantă de la Corvinul, după câştigarea Cupei României: „Este 100%”
FCSB îşi poate pierde una dintre vedetele echipei: „Trebuie valorificat, trebuie ajutat, altfel îl vor pierde” FCSB îşi poate pierde una dintre vedetele echipei: „Trebuie valorificat, trebuie ajutat, altfel îl vor pierde”
Brazilia va găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027 Brazilia va găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027
Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul dintre acţionari” Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul dintre acţionari”
Parma nu stă pe gânduri în cazul lui Dennis Man! Decizia luată de nou-promovata din Serie A, după ce jucătorul a cerut 2 milioane de euro pe an Parma nu stă pe gânduri în cazul lui Dennis Man! Decizia luată de nou-promovata din Serie A, după ce jucătorul a cerut 2 milioane de euro pe an
Naţionala Ţărilor de Jos şi-a anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman Naţionala Ţărilor de Jos şi-a anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman

VIDEO ǀ FCSB suferă, dar o bate pe Poli Iaşi şi are un start perfect în Superliga

FCSB Publicat pe 20 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21287301/2/fcsb-politehnica-iasi-superliga-superbet-20-08-2023-1.jpg

FCSB s-a impus pe teren propriu, scor 2-1, cu Poli Iaşi, într-un meci din etapa a şasea Superligii. Este a cincea victorie consecutivă a bucureştenilor în campionat.

Florinel Coman a trimis în bară, din lovitură liberă, în minutul 39, iar în minutul 44 tot Coman i-a pasat lui Ovidiu Popescu şi acesta a şutat de la 20 de metri învingându-l pe Ailenei. Ieşenii au avut un gol anulat de VAR pentru un henţ al lui Gheorghiţă, în minutul 45+3, când Marchioni trimisese balonul în poartă. După pauză, Târnovanu a respins excelent şutul lui Bordeianu, în minutul 49, dar Olaru a înscris pentru 2-0 în minutul 68. Finalul de meci a fost pe contre după ce Vaşvari a redus din diferenţă în minutul 79, profitând de o pasă a lui Bordeianu.

Cu această victorie, FCSB a trecut pe primul loc al clasamentului, cu cinci victorii din cinci meciuri – 15 puncte. Poli Iaşi rămâne pe ultimul loc din Superligă, cu doar trei puncte.

FCSB – Poli Iaşi 2-1 (Ov. Popescu 44, Olaru 68 / Vaşvari 79), în direct la Prima Sport 1. Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Chiricheş, Radunovic - Şut, Olaru, Ov. Popescu - Oct. Popescu, Compagno, Coman
  • Poli Iaşi: Ailenei - Martac, Ilie, Samayoa, Ispas - Bordeianu, Garobbio, Jatoba - Figueiredo, Vojtus, Gheorghiţă

Minutul 90+7: Fluier final! FCSB se impune cu 2-1.

Minutul 88: Coman se demarcă şi scapă singur cu portarul, dar reia pe lângă.

Minutul 79: GOL Poli Iaşi! Vaşvari reia în poartă cu o execuţie de senzaţie de la distanţă.

Minutul 68: GOL FCSB! Olaru reia din careu, după o pasă a lui Florinel Coman.

Minutul 63: Coman trece elegant prin defensiva adversă şi scoate elegant la Compagno, care din câţiva metri trage în Ailenei.

Minutul 45+3: Pauză! FCSB conduce cu 1-0.

Minutul 45+3: Marchioni înscrie cu un şut în forţă din alergare, dar reuşita este anulată la VAR, pentru henţ.

Minutul 44: GOL FCSB! Ovidiu Popescu pătrunde pe culoar şi înscrie cu o ”torpilă” ce s-a dus sub bară.

Minutul 39: Coman execută o lovitură liberă din poziţie laterală. Ailenei respinge spectaculos în transversală.

Minutul 29: Olaru trage în forţă din marginea careului, dar Ailenei respinge.

Minutul 19: Radunovic pătrunde din flanc şi scoate la Olaru. Însă acesta deviază slab.

Minutul 14: Coman scoate de lângă doi adversari la Compagno, care singur cu portarul trimite pe lângă.

Minutul 1: A început partida!

-----------------------------

Deşi are un meci mai puţin în Superligă ca urmare a participării în preliminariile Conference League (terminate după eşecul din Danemarca împotriva echipei FC Nordsjælland, 2-0), cele 4 succese din tot atâtea posibile au făcut-o pe FCSB să rămână lidera primului eşalon înaintea acestei etape. Universitatea Craiova a învins la scor de neprezentare pe UTA, iar acum ”roş-albaştrii” trebuie să câştige pentru a-şi reface moralul şi pentru a-şi păstra prima poziţie în clasament. 

De cealaltă parte, nou-promovata Poli Iaşi este ultima clasată, însă singurul succes al moldovenilor a fost obţinut pe terenul campioanei en-titre, Farul Constanţa, cu 3-1.

Situaţia celor două echipe în clasament:

  • FCSB: locul 2, 4 victorii din 4 meciuri, 8 goluri marcate, două goluri primite, 12 puncte.
  • Poli Iaşi: locul 16, o victorie din 5 meciuri şi 4 înfrângeri, 5 goluri marcate, 11 goluri primite, 3 puncte.

Cele două grupări s-au întâlnit ultima dată în returul sezonului 2020-2021, când FCSB a câştigat acasă cu 3-1. În turul campionatului, însă, Poli Iaşi a obţinut un succes spectaculos în Copou, 5-2 contra ”roş-albaştrilor”.

Echipele probabile:

  • FCSB (4-3-3): Târnovanu – Pantea, Chiricheş, Dawa, Radunovic – Djokovic, Şut, Olaru – Octavian Popescu, Compagno, Florinel Coman;
  • Poli Iaşi (4-3-3): Ailenei – Martac, Samayoa, Katanec, Stefanovic – Robert Ion, Bordeianu, Jatoba - Luis Phelipe, Vojtus, Gheorghiţă. 

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele