Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | FCSB, victorie fără probleme cu Petrolul! Echipa lui Pintilii, show pe Arena Naţională

Superliga Publicat pe 2 mar 2023
mail-share icon Email

FCSB a învins joi, pe teren propriu, fomaţia Petrolul Ploieşti, scor 4-1, în ultimul meci al etapei a 28-a din SuperLigă, LIVE pe Prima Sport 1 şi www.primaplay.ro.

A fost un start lansat pe Arena Naţională, cu două goluri marcate în primele zece minute. Mai întâi a deschis scorul Şut, în minutul 5, însă oaspeţii au egalat în minutul 9, când a înscris Mathaus. Din acel moment FCSB a trecut la conducerea meciului şi în minutul 27 arbitrul Ionuţ Coza a dictat penalti la faultul în careu al lui Borţa asupra lui Olaru.

A transformat Compagno pentru 2-1. Atacantul italian de la FCSB avea să facă dubla în minutul 57, punând pe tabelă scorul de 3-1, iar ultimul gol al întâlnirii a fost opera lui Edjouma, care a înscris din foarfecă în minutul 87.

În clasament, FCSB a revenit pe locul al treilea, cu 54 de puncte.

  • FCSB: Târnovanu - Sorescu, Tamm, Dawa, Radunovic - Olaru, Şut (I. Cristea 90), Octavian Popescu (Omrani 76) – Cordea (Miculescu 58), Compagno (Ovidiu Popescu 76), Fl. Coman (Edjouma 58). ANTRENOR: Leonard Strizu
  • PETROLUL: Vâlceanu - Papp, Meijers, Mathaus - Borţa (Doua 62), Purtic (Seto 62), Jair (Dumitriu 73), Budescu (M. Bratu 52), Ţicu – Irobiso (Tucaliuc 83), Grozav. ANTRENOR: Florin Pîrvu

FCSB – Petrolul 4-1 (Şut 5; Compagno 29-pen, 57; Edjouma 87 / Santos 9) 

Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - Sorescu, Tamm, Dawa, Radunovic - Olaru, Şut, Oct. Popescu - Cordea, Compagno, Fl. Coman
    Rezerve: A. Vlad, Creţu, Miculescu, I. Cristea, Edjouma, Omrani, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea
    Antrenor: Mihai Pintilii
  • Petrolul: Vâlceanu - Papp, Meijers, Mathaus - Borţa, Purtic, Jair, Budescu, Ţicu - Irobiso, Grozav
    Rezerve: Leitner, Doua, C. Achim, Seto, Dumitru, Bratu, Tucaliuc, Rădulescu, Bucur
    Antrenor: Florin Pîrvu

Min. 90+4: Final de meci, FCSB se impune cu 4-1. 

Min. 87: GOOOL FCSB! Edjouma marchează din foarfecă. Reuşita cu numărul opt pentru el în acest sezon.

Min. 57: GOOOL FCSB! Compagno face 3-1, de data aceasta din acţiune, cu capul.

Min. 46: Începe repriza a doua! 

Min. 45+3: Final de primă repriză! 

Min. 29: GOOOL FCSB! Compagno nu ratează şi face 2-1.

Min. 27: Penalty pentru FCSB! Olaru e agăţat în careu şi arbitrul arată punctul cu var.

Min. 9. GOOOL Petrolul! Restabilesc egalitatea oaspeţii, prin Felix Santos.

Min. 5: GOOOL FCSB! Deschidere de scor, Şut punctează cu noroc, din careu, după un ricoşeu.

Min. 1: Începe partida de pe Arena Naţională.


FCSB a ajuns la patru meciuri consecutive fără înfrângere, cu trei victorii şi un singur egal. ”Roş-albaştrii” continuă se spere că după şapte ani de secetă în campionat vor reuşi să aducă titlul mult sperat, mai ales că de la venirea lui Mihai Pintilii echipa a reuşit o revenire spectaculoasă. Bucureştenii se află pe poziţia a treia, la 7 puncte de liderul Farul şi speră ca în ultimele trei etape să micşoreze diferenţa de puncte.

Petrolul vine după înfrângerea usturătoare de acasă cu CFR Cluj, unde a pierdut cu 5-2 şi se află pe locul 8, la 8 ”lungimi” de ultima poziţie care asigură participare în play-off. Astfel, ploieştenii vor participa în play-out, cel mai probabil.

FCSB s-a impus cu 2-0 în partida de la Ploieşti din turul campionatului regulat.

Darius Olaru, desemnat de AFAN cel mai bun jucător din România

Darius Olaru de la FCSB a fost desemnat cel mai bun jucător din România, de către Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

Campioana CFR Cluj dă antrenorul anului, în persoana lui Dan Petrescu, iar FCSB contraatacă prin cel mai bun străin (Andrea Compagno) şi cel mai bun jucător U21 (Octavian Popescu).

La nivelul ligii secunde, Bogdan Chipirliu de la CSA Steaua a fost ales cel mai bun jucător, iar titlul de cel mai bun antrenor şi l-a adjudecat tânărul Dragoş Militaru, de la Unirea Dej.

”Premiile AFAN celebrează excelenţa în fotbalul din România şi reprezintă un moment important pentru a recunoaşte meritele fotbaliştilor.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România are plăcerea de a anunţa câştigătorii de anul acesta, în urma performanţelor din sezonul 2021/22.

În urma voturilor, trofeul pentru cel mai bun jucător din România îi revine lui Darius Olaru, fotbalistul lui FCSB, care a progresat constant în ultimul an. Tot de la FCSB vine şi câştigătorul premiului pentru cel mai bun jucător U21, Octavian Popescu, dar şi cel mai bun fotbalist străin din România, Andrea Compagno.

În eşalonul secund, premiantul este Bogdan Chipirliu, care a fost desemnat cel mai bun jucător din Liga 2.

În ceea ce priveşte antrenorii, Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, echipă care domină campionatul în ultimii ani, a câştigat trofeul pentru cel mai bun antrenor din România, în timp ce Dragoş Militaru, tehnicianul celor de la Unirea Dej, a fost desemnat cel mai bun antrenor din Liga 2.

Toate premiile au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliştii din primele trei ligi ale României şi fotbalistele din Liga 1 şi Liga 2”, este comunicatul celor de la AFAN.

Echipele probabile:

  • FCSB (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Şut, Edjouma - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
  • Rezerve: A. Vlad, V. Creţu, Haruţ, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea, Radaslavescu
  • Absent: Panţîru (accidentat)
  • Antrenor: Mihai Pintilii
  • Petrolul (5-3-2): Leitner - Borţa, Papp, Mathaus, Meijers, Ţicu - L. Dumitriu, Seto, Jair - Irobiso, Grozav
  • Rezerve: Vâlceanu, Budescu, R. Moldoveanu, Tucaliuc, Purtic, Paşov, C. Achim, Doua, M. Bratu
  • Absent: Huja (incert)
  • Antrenor: Florin Pîrvu
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele