Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

VIDEO | Fenerbahce – Galatasaray 2-0. "Cim-Bom", fără şansă în derby! Cicâldău a jucat 74 de minute, Moruţan a intrat pe final

Stranieri Publicat pe 10 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/20668618/3/2c.jpg

Continuă sezonul dezastruos al lui Galatasaray! În direct la Look Sport 2, trupa antrenată de Domenec Torrent a pierdut şi derby-ul cu Fenerbahce, scor 2-0, într-un meci în care nu a contat aproape deloc pe plan ofensiv. În timp ce rivala din Istanbul urcă pe locul doi în Superligă, "Cim-Bom" rămâne pe un modest loc 14.
 
Cu Alexandru Cicâldău trimis titular în centrul liniei ofensive din spatele lui Bafetimbi Gois, Galata a pierdut destul de clar şi de rapid lupta de la mijlocul terenului. Gazdele au cerut penalty în minutul 10, nu l-au primit, apoi au deschis scorul în minutul 26, prin slovenul Zajc, care a finalizat excelent o acţiune ofensivă a lui Ossayi. Acelaşi Osayi (35) a ratat şansa lui 2-0 pe contraatac, iar Galata a răspuns timid, în minutul 43, printr-un şut al lui Kerem Akturkoglu.
 
După pauză, Cicâldău a încasat un cartonaş galben (59), apoi superioritatea gazdelor a fost dublată în minutul 68, când Dursun a trimis în poartă devierea lui Yandes. La scurt timp, în minutul 74, Cicâldău i-a lăsat locul lui Dervisoglu. Pe final, în minutul 84, Moruţan a apărut pe teren în locul lui Ryan Babel. Izbucnirea Galatei a venit în minutul 87, când Dervisoglu a marcat, dar golul înlocuitorului lui Cicâldău a fost anulat pentru un fault în atac.
 
Fener şi-a păstrat avantajul, a câştigat cu un liniştitor 2-0, rezultat care o duce la 69 de puncte, la trei lungimi în spatele liderului Trabzonspor, care a pierdut din turaţie în ultimele trei meciuri. Galata are 41 de puncte şi se scaldă pe un foarte modest loc 14, la egalitate cu Gaziantep şi Kayserispor.

Fenerbahce - Galatasaray 2-0 (Zajc 26, Dursun 68)

  • Fenerbahce: Bayindir - Osayi, Aziz, Kim, Kadioglu - Crespo, Zajc - Yandas, Kahveci, Rossi - Dorsun
  • Galatasaray: Muslera - Elabdellaoui, Marcao, Nelsson, Van Aanholt - Kutlu, Antayali - Babel, Cicâldău, Akturkoglu - Gomis
Minutul 84: Moruţan e aruncat în luptă în locul lui Babel.

Minutul 74: Cicâldău iese de pe teren după un meci modest, fiind înlocuit cu Dervisoglu.
 
Minutul 68: GOL FENERBAHCE! Kahveci centrează bine din stânga, Yandas deviază pe spate, mingea ajunge la Dursun, iar atacantul gazdelor o trimite prea puternic pentru ca uruguayanul Muslera să o poată opri. 2-0, meciul pare jucat.




Minutul 59: Cicâldău vede cartonaşul galben pentru o intrare întârziată asupra argentinianului Crespo.



Minutul 42: Prima ocazie a Galatei. Kutlu îl lansează pe Akturkoglu, internaţionalul turc trage din unghi, dar Bayindir respinge.

Minutul 35: Ocazie a lui Fener. Un corner bătut slab de Cicâldău la colţul scurt îi pune pe contraatac pe galbeni, Osayi alege o incursiune, şutează la colţul lung şi ratează de puţin ţinta.



Minutul 26: GOL FENERBAHCE! Defensiva Galatei e dezechilibrată în flancul stâng, acoperit de Van Aanholt, unde Osayi pătrunde bine şi scoate inspirat pentru Zajc. Mijlocaşul sloven, nepermis de liber în centrul careului, şutează bine şi îl învinge pe Muslera pentru 1-0.



Minutul 10: Fener cere penalty. Marcao câştigă un duel aerian cu Dursun, atacantul gazdelor cade în careu şi solicită lovitură de la 11 metri, lucru făcut şi de coechipierii lui, dar arbitrul Karagolan lasă jocul liber şi faza se încheie cu un fault asupra lui Cicâldău.



20:30: Start joc la Istanbul!

19:30: Avem echipele de start.
Cicâldău joacă titular în spatele lui Gomis, în timp ce Moruţan a rămas pe bancă.


Fenerbahce e favorită certă în confruntarea din această seară, fiind pe locul 3 în clasament, cu 56 de puncte, în timp ce formaţia mijlocaşilor români e abia pe locul 13. Are 41 de puncte şi nu mai speră la locurile de cupe europene.

Runda trecută, Fener a învins Kayserispor, în deplasare, cu 4-0, în timp ce Galatasaray a trecut de Karagumruk, cu 2-0.

Olimpiu Moruţan, dorit de Al Ain

Olimpiu Moruţan nu a convins la Galatasaray, însă chiar şi aşa mijlocaşul român poate fi vândut de formaţia din ”Ţara Semilunei” cu o sumă astronomică pentru un fotbalist român.

10 milioane de euro ar fi dispusă să achite Al Ain, grupare care a mai fost interesată de serviciile lui Moruţan încă din perioada în care evolua la FCSB, pentru a-i obţine semnătura fotbalistului în vârstă de 22 de ani, conform ultimelor informaţii apărute în Turcia.

Transferul are şanse foarte mari să se realizeze. Al Ain şi-l doreşte pe Moruţan cât mai rapid cu putinţă, iar Galatasaray ar avea ocazia să obţină un profit substanţial pentru un jucător utilizat doar de două ori în ultimele şase meciuri din campionat, pentru care s-a angajat să îi platească lui Gigi Becali 3,5 milioane de euro. Oficialii turci nu şi-au respectat însă cuvântul, iar Gigi Becali ar fi intentat deja un proces la FIFA.

Patru goluri şi cinci pase de gol a bifat Olimpiu Moruţan pentru Galatasaray în acest sezon, în 38 de jocuri oficiale. Cota sa de piaţă, conform Transfermarkt, este estimată la 4,3 milioane de euro. Trei selecţii a bifat Moruţan şi pentru naţionala României, fără să înscrie vreun gol sau să paseze decisiv.  

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele