Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

VIDEO | FIFA, reacţie după gestul fanilor Japonei

CM 2022 Publicat pe 24 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20929739/1/jap.jpg

FIFA le-a mulţumit fanilor japonezi, care au curăţat stadionul, şi fotbaliştilor, care au lăsat vestiarul impecabil după meciul cu Germania, câştigat, scor 2-1, la Cupa Mondială.

La încheierea meciului de pe Khalifa International Stadium, japonezii au strâns hârtii, pet-uri şi alte obiecte lăsate de fani. De asemenea, jucătorii japonezi au lăsat vestiarul în stare impecabilă după meciul cu Germania.

Nu este prima oară când fanii japonezi curăţă stadionul: ei au făcut acest lucru şi după meciul de deschidere dintre Ecuador şi Qatar.

În Japonia, victoria cu Germania a fost sărbătorită pe străzi, dar fanii s-au bucurat doar la culoarea verde a semaforului.

 

 

 

Câştigători pe teren şi la civilizaţie. Fanii Japoniei au strâns gunoaiele din stadion la finalul victoriei cu Germania

Pe lângă lecţia de determinare şi devotament duse la extrem predată de către jucătorii Japoniei în repriza a doua a meciului cu Germania, scor 2-1, poporul nipon a mai oferit una şi la finalul partidei, când suporterii "samurailor" au rămas zeci de minute pe stadion. Nu pentru a-şi aclama favoriţii, ci pentru a strânge gunoaiele făcute de ei şi ceilalţi fani pe durata celor 90 de minute.

Aproape că nu există mare competiţie sportivă, indiferent de disciplină, la care educaţia specific japoneză să nu iasă în evidenţă. În timp ce sportivii duc disciplina pe cele mai înalte culmi, sunt plini de fair-play şi nu cedează niciodată în faţa adversarului, cei care-i urmează şi îi urmăresc din tribună au şi ei partea lor de contribuţie. Aşa cum era normal, japonezii s-au comportat diferit şi la Campionatul Mondial din Qatar.

După ce au privit din tribune revenirea entuziasmantă a "samurailor" în faţa Germaniei, cu golurile rezervelor Douan şi Asano, fanii niponi şi-au strigat bucuria, apoi au aşteptat ca stadionul să se golească, au pus mâna pe sacii menajeri şi s-au asigurat că lasă arena în aceleaşi condiţii în care au găsit-o, adică fără gunoaie şi în perfectă curăţenie.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele