Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO | Galatasaray – Goztepe 2-1. Golul superb al lui Moruţan a decis meciul!

Superlig Publicat pe 26 sep 2021
mail-share icon Email

 
Galatasaray a întrerupt seria de patru meciuri consecutive fără victorie în Superliga Turciei duminică seară, în direct la Look Sport 2. Trupa din Istanbul a învins-o pe Goztepe, 2-1, într-un meci decis de reuşita superbă a lui Olimpiu Moruţan.
 
Cu Moruţan şi Cicâldău trimişi titulari de Fatih Terim, Galata a început bine, dar o gafă a lui Luyindama, în minutul 43, i-a permis lui Ndiaye să deschidă scorul pe contraata. Legendarul antrenor turc a mutat la pauză, iar rezultatele s-au văzut devreme. Mai întâit Dervişoglu a profitat de o gafă imensă a lui Irfan şi a egalat, apoi a venit rândul lui Olimpiu Moruţan să facă diferenţa.
 
Plecat din tuşă, a driblat elegant cei doi adversari ieşiţi în cale, apoi a ales o finalizare inspirată, la colţul scurt, un şut rapid care l-a lăsat pe Irfan Egribayat fără timpul necesar pentru a interveni. Imediat după gol s-a repezit spre Fatih Terim, cel care i-a acordat încredere încă din momentul venirii la Galatasaray.
 
În timp ce Moruţan a fost înlocuit în minutul 84, Alex Cicâldău a avut o mare ocazie în minutul 73, dar şutul său cu latul a fost respins de Irfan. Pe final, în minutul 83, fostul craiovean a primit un cartonaş galben pentru un fault dur în tuşă.
 
Graţie victoriei aduse de Moruţan, Galata pune stop seriei de patru meciuri fără succes în campionat, acumulează 11 puncte şi urcă pe locul al zecelea, la doar cinci puncte de liderul Fenerbahce. Etapa viitoare, Galata merge pe terenul lui Rizespor, fosta echipă a lui Marius Şumudică.

Galatasaray - Goztepe 2-1 (Halil Dervişoglu 49, Moruţan 56 / Ndiaye 43)

  • Galatasaray: Muslera - Yedlin, Luyindama, Nelsson, Van Aanholt - Cicâldău, Berkan - Feghouli, Moruţan, Kerem - Halil
  • Goztepe: Egribayat; Alici, Arslanagic, Angel, Emir; Akbunar, Tijanic, Nwobodo, Aydogdu, Lourency; Ndiaye

Minutul 84: Olimpiu Moruţan e înlocuit cu Caglaian, în aplauzele fanilor.

Minutul 83: Cicâldău e avertizat cu cartonaş galben pentru o intare dură asupra lui Nwobodo.

Minutul 73: Mare ocazie ratată de Cicâldău! Aktuktoglu a ratat finalizarea din poziţie de unu vs. unu cu portarul, mingea a sărit la Cicâldău, dar internaţionalul român a finalizat slab, cu latul, şi i-a permis lui Irfan să respingă.



Minutul 56: GOOOOL MORUŢAN! Deschis în dreapta de Cicâldău, Moruţan a luat o acţiune superbă pe cont propriu, a driblat doi fundaşi şi a tras rapid, la colţul scurt, nelăsându-i nicio şansă portarului advers. Primul gol al românului în tricoul Galatei, şi ce gol!



Minutul 49: GOL GALATA! Halil Dervişoglu trimite un şut slab de la distnaţă, dar Irfan Egribayat comite o eroare imensă, scapă mingea în poartă şi le permite gazdelor să egaleze.



Minutul 43: GOL GOZTEPE! Luyindama pierde mingea în faţa lui Akbunar, Ndiaye pleacă pe culoar liber, finalizează superb, iar golul e validat după verificarea VAR.



Minutul 37: Ocazie mare a Galatei! Halil Dervişoglu s-a trezit într-o poziţie ideală, dar, în locul unei pase la Feghouli, a preferat o soluţie egoistă şi a ratat o mare şansă.



Minutul 27: Alex Cicâldău, aproape să comită penalty. Venit în sprijinul defensivei, mijlocaşul român a blocat un şut al unui adversar, apoi mingea i-a căzut pe mână în careu. A fost nevoie de VAR, dar, în cele din urmă, s-a decis că nu au fost circumstanţe pentru acordarea unei lovituri de la 11 metri.



Minutul 5: Aflat pe respingere după un corner, Moruţan îşi potriveşte mingea pe stângul, trage, dar ratează colţul scurt.


19:00: Start joc!


18:00: O nouă seară cu români pe Look Sport 2! Atât Alex Cicâldău, cât şi Olimpiu Moruţan se află în echipa de start aleasă de Fatih Terim pentru meciul cu Goztepe. Fostul craiovean e trimis în faţa apărării, în timp ce Moruţan e, în continuare, playmaker-ul trupei din Istanbul.


Cim Bom Bom vine după umilinţa suferită în ultima etapă, 0-3 cu Kayserispor, în deplasare. Jucătorii lui Fatih Terim au fost desfiinţaţi de presă şi de fani, iar jurnaliştii turci scriu că Galatasaray are unul dintre cele mai slabe debuturi de sezon din ultimii 50 de ani.

N-au scăpat de critici nici Cicâldău şi Moruţan, iar impresia unanimă în Turcia este că cei doi nu au îmbunătăţit cu nimic jocul echipei şi reprezintă două transferuri rateate. Asta deşi ambii se află la Istanbul de puţin timp şi nu au avut într-adevăr timpul necesar ca să se integreze în grup.

Galatasaray – Goztepe se joacă duminică, de la ora 19.00 şi se poate vedea în direct pe Look Sport 2 şi primaplay.ro. Înaintea partidei, Galata are doar 8 puncte din 18 posibile şi se află abia pe locul 11. Gotepe stă chiar mai prost. După 6 runde, adversarii lui Cim Bom Bom au 5 puncte şi sunt pe locul 16, primul deasupra liniei.

Echipele probabile: 

  • Galatasaray: Muslera; Yedlin, Luyindama, Nelsson, Van Aanholt; Babel, Moruţan, Kutlu, Cicâldău, Akturkoglu; Diagne
  • Goztepe SK: Egribayat; Alici, Arslanagic, Angel, Emir; Akbunar, Tijanic, Nwobodo, Aydogdu, Lourency; Ndiaye
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superlig

Ultimele articole Toate articolele