Ultima oră
Stadionul pe care va evolua Corvinul Hunedoara în cupele europene. „Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile” Stadionul pe care va evolua Corvinul Hunedoara în cupele europene. „Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile”
Mesajul marelui campion, după ce Corvinul a cucerit Cupa României. „Voi veni la meciurile din cupele europene” Mesajul marelui campion, după ce Corvinul a cucerit Cupa României. „Voi veni la meciurile din cupele europene”
Au fost răsplătiţi pe măsură! Suma încasată de jucătorii Corvinului Hunedoara, după triumful din Cupa României Au fost răsplătiţi pe măsură! Suma încasată de jucătorii Corvinului Hunedoara, după triumful din Cupa României
Celtic Glasgow a câştigat campionatul Scoţiei pentru a 54-a oară Celtic Glasgow a câştigat campionatul Scoţiei pentru a 54-a oară
Atletico a învins Getafe, scor 3-0. Griezmann a marcat toate cele trei goluri Atletico a învins Getafe, scor 3-0. Griezmann a marcat toate cele trei goluri
Când va avea loc meciul de baraj, dintre Oţelul şi Universitatea Cluj Când va avea loc meciul de baraj, dintre Oţelul şi Universitatea Cluj

VIDEO ǀ Germania - România 24-22. PICAJ inexplicabil în repriza a doua! Ratăm obiectivul la Campionatul Mondial

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 7 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/21414034/2/profimedia-0827640112.jpg

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă de reprezentativa Germaniei, scor 24-22 (9-12), în prima partidă din grupa principală III a Campionatului Mondial.

România a ratat orice şansă la sferturi şi, implicit, la calificarea la turneele preolimpice. Căpitanul Cristina Neagu a jucat primele minute la CM, după perioada de recuperare în urma unei accidentări la genunchi.

Principalele marcatoare ale României au fost Buceschi 8 goluri, Pintea 3, Neagu 3, iar din echipa Germaniei s-au remarcat Lott 4 şi Doll 4.

Căpitanul Cristina Neagu a intrat în minutul 19, a pus accentul pe pase decisive, a marcat 3 goluri, însă jocul din repriza secundă al României a fost de nerecunoscut, presărat cu greşeli individuale şi 10 minute fără a marca, astfel că înfrângerea a fost previzibilă. Cea mai bună jucătoare tricoloră a fost portarul Daciana Hosu, cu 13 intervenţii, din care 2 de la 7 metri.

În primul meci al zilei din grupa III, Serbia – Polonia 21-22, iar ultima dispută de joi va fi între liderul Danemarca şi Japonia.

Minutul 60: Din păcate finalul nu aduce revenirea. Plătim tribut unei reprize secunde de coşmar. Germania se impune cu 24-22.

Minutul 45: Filter face minuni în poartă, iar Germania preia conducerea. Buceschi marchează, după 10 minute în care nu am dat gol!

Minutul 32: Neagu are procentaj perfect la aruncări şi ne duce la 13-10.

Minutul 30: Neagu marchează primele goluri la acest turneu final! Germania nu este absolut deloc de speriat. Conducem cu 12-9.

Minutul 14: Hosu scoate, iar Buceschi finalizează pe contraatac. Conducem cu 7-5.

Minutul 7: Începem bine! Bucur vine de pe extremă şi conducem cu 4-3.

Minutul 3: Buceschi marchează primul nostru gol cu o aruncare din săritură.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------------

În această fază se ajunge cu punctele acumulate în disputele cu celelalte echipe calificate din grupa preliminară. Primele două clasate în grupa III se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

Eşec drastic împotriva unei mari favorite la titlul mondial

Naţionala României a pierdut categoric ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial, chiar cu gazda Danemarca, scor 39-23 (21-10). Ambele echipe erau calificate anterior în grupele principale.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele