Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Incident reprobabil în finalul derby-ului Tottenham - Arsenal: un fan a coborât din tribună şi a lovit un jucător!

Premier League Publicat pe 15 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20983305/3/5a.png

Finalul derby-ului Tottenham - Arsenal, câştigat de tunari cu 2-0 în direct la Prima Sport 1, a adus scene reprobabile. Un fan al gazdelor a coborât din tribună şi l-a lovit cu piciorul în spate pe Aaron Ramsdale, portarul oaspeţilor care a avut un conflict deschis şi cu brazilianul Richarlison.
 
Pe teren, echipa lui Mikel Arteta s-a dovedit mult prea inspirată pentru un Tottenham incapabil să ofere momente ofensive importante. Iar frustrarea a răbufnit la final, imediat după ultimul fluier al arbitrului. Deranjat de atitudinea lui Ramsdale, care a acuzat crampe în ultimele minute, Richarlison s-a luat de goalkeeper-ul tunarilor şi chiar l-a îmbrâncit. Ramsdale nu a băgat prea mult în seamă gestul nesportiv al brazilianului, un steward a intervenit între cei doi, iar spiritele păreau că se vor calma.
 
Portarul liderului din Premier League a mers spre propriile buturi pentru a-şi lua sticla de apă şi prosopul, moment în care un fan al lui Tottenham a comis un gest oribil: a sprintat din tribună şi l-a lovit cu piciorul în spate pe Ramsdale! Jucătorii lui Arsenal, în frunte cu Granit Xhaka, au observat scena reprobabilă şi au mers pentru a-l apăra pe Ramsdale, formându-se o busculadă generală. Arteta a fost şi el nevoit să intervină, şi-a luat jucătorii şi i-a dus în zona suporterilor oaspeţi pentru a celebra succesul de pe terenul rivalei.



Arsenal, succes important

Arsenal a câştigat derby-ul Nordului Londrei, 2-0 pe terenul lui Tottenham, în direct la Prima Sport 1. Ajutaţi de autogolul lui Lloris şi reuşita lui Odegaard, "tunarii" au pus opt puncte între ei şi Man. City în fruntea clasamentului şi au devenit favoriţi la câştigarea primului titlu în Premier League din 2004 încoace.
 
Intrată cu mari speranţe în meciul contra marii rivale, Tottenham a falsat în startul partidei, iar Nketiah putea deschide scorul încă din minutul şapte, dar Lloris l-a blocat în poziţie de unu vs. unu. În minutul 14, experimentatul goalkeeper francez a greşit flagrant la centrarea lui Saka, pe care a scăpat-o în propria poartă, şi i-a oferit lui Arteta un ajutor nesperat. Odegaard (23) a mai tras un semnal de alarmă, Partey (24) a izbit bara cu un şut violent de la marginea careului de 16 metri, apoi playmaker-ul norvegian (36) l-a învins pe Lloris cu o execuţie excelent plasată. 2-0 la pauză, fără ca Spurs să conteze cu adevărat!
 
Trupa lui Conte s-a trezit pe start de parte a doua, cu Kane (50) şi Sessegnon (52) blocaţi de excelentul Ramsdale. Apoi, Arsenal a recâştigat mijlocul terenului, a calmat ritmul, iar Nketiah (70) a ratat din nou din poziţie de singur cu portarul Lloris.
 
Învingătoare cu 2-0 în North London Derby, Arsenal oferă un statement care trebuie citit cu atenţie de către rivale: "tunarii" au 47 de puncte din primele 18 etape şi un avans de opt puncte faţă de City, respectiv nouă faţă de Newcastle şi Man. United. Tottenham rămâne pe cinci, cu 33 de puncte, la cinci lungimi distanţă de top 4. Etapa viitoare Londra şi Manchester se intersectează în două meciuri tari: Arsenal - Man. United şi Man. City - Tottenham.
 

Tottenham - Arsenal 0-2 (Lloris aut. 14, Odegaard 36)

  • Tottenham: Lloris – Romero, Dier, Lenglet – Doherty, Sarr, Hojberg, Sessegnon – Kulusevski, Son – Kane
  • Arsenal: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Partey, Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli

Minutul 82: O fază prelungită de atac a gazdelor se termină cu un şut cadrat de Richarlison, pe direcţia lui Ramsdale.

Minutul 70: Nketiah, aproape de 0-3! Vârful lui Arsenal rămâne din nou singur cu Lloris, dar şi de această dată alege o finalizare neinspirată şi îi permite portarului francez să respingă.



Minutul 61: Sessegnon e găsit în careu, vrea un vole din prima, dar trimite paralel cu poarta.

Minutul 52: Mare şansă a lui Spurs. Kane îl lasă singur cu portarul pe Sessegnon, aripa stângă finalizează cu stângul spre colţul lung, însă Ramsdale lasă un picior salvator şi menţine avantajul de pe tabelă.



Minutul 50: Ocazie a lui Tottenham. Kane plasează excelent un şut cu piciorul drept, Ramsdale face un efort considerabil şi respinge.



Minutul 49: Kulusevski încearcă o finalizare pretenţioasă, cu stângul spre vinclu, dar trimite mult peste poarta lui Ramsdale.

Minutul 45+3: Kane reia periculos, cu capul, centrarea lui Hojbjerg, dar Ramsdale scoate de la prima bară.

Minutul 36: GOL ARSENAL! Odegaard are spaţiu, profită de el, trimite un şut perfect cu stângul şi majorează avantajul.



Minutul 24: BARĂ ARSENAL! Tunarii continuă demonstraţia de fotbal ofensiv, iar ghanezul Partey prinde un şut excepţional de la distanţă, care loveşte bara din stânga lui Lloris.



Minutul 23: Odegaard trage foarte puternic de la 20 de metri, dar Lloris plonjează inspirat şi respinge în lateral.

Minutul 14: GOL ARSENAL! Saka şutează din unghi închis, iar Hugo Lloris, unul dintre cei mai valoroşi portari ai lumii, comite o gafă mare şi respinge mingea în propria poartă!

Minutul 7: Ocazie mare a lui Arsenal! Defensiva lui Tottenham greşeşte nepermis, Nketiah ajunge în poziţie 1 vs. 1 cu Lloris, dar finalizează modest şi vicecampionul mondial intervine salvator.



18:30: Start joc!

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele