Ultima oră
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma
Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei
Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor” VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei

VIDEO | Inter - Napoli 1-0. Golul lui Dzeko relansează lupta pentru Scudetto!

Serie A Publicat pe 4 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/20970150/2/luk.jpg

Seria de invincibilitate a lui Napoli în Serie A 2022/2023 s-a terminat, miercuri seară, în direct la Prima Sport 1. Internazionale Milano a învins liderul, scor 1-0, şi a relansat lupta pentru Scudetto, permiţându-i rivalei AC Milan să termine etapa a 16-a la o distanţă de cinci puncte faţă de trupa lui Spalletti.
 
"Toată Italia ţine cu Inter", a fost laitmotivul de dinaintea meciului în care celelalte pretendente la titlu sperau că Simone Inzaghi va găsi cheia şi îi va administra lui Napoli prima înfrângere a unui sezon dominant. Iar  startul a fost pe placul "mulţimii de admiratori", cu Dimarco ratând o ocazie mare încă din minutul 4. Defensivă, Napoli nu a contat în atac, iar celălalt fundaş lateral al Interului, Darmian, a ratat o altă şansă bună în minutul 21. Pe final de repriză, Lukaku (41) a irosit şi el un moment bun, dar semnalele erau clare: Inter domină şi vrea victoria!
 
Fotbalul şi-a urmat cursul logic din prima repriză, iar Edin Dzeko (56) s-a comportat ca un atacant de clasă, l-a păcălit pe kosovarul Brahmani şi a deschis scorul. Imediat, gazdele au făcut pasul în spate pentru a conserva un rezultat mare, iar linia ofensivă a lui Napoli, atât de lăudată, nu a mai performat, Onana fiind nevoit să intervină doar la un şut periculos al lui Raspadori, şi acela în minutul 90.
 
După a cincea victorie consecutivă contra lui Napoli pe teren propriu Inter nu face decât să ajungă la 33 de puncte şi să micşoreze la opt puncte diferenţa faţă de lider. Mai important pentru dramatismul din Serie A, trupa din Sud rămâne pe loc, cu 41 de puncte, iar AC Milan s-a apropiat la cinci lungimi, iar Juventus la şapte.

VIDEO | Inter - Napoli 1-0 (Dzeko 56), în direct pe Prima Sport 1

  • Inter: Onana - Skriniar, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Dzeko, Lukaku
  • Napoli: Meret - Di Lorenzo, Kim, Brahmani, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Minutul 90: Mare şansă de egalare! Raspadori trage puternic din câţiva metri, dar Onana e bine plasat şi respinge.



Minutul 61: Kvaratskhelia driblează scurt, trage din unghi, dar trimite în plasa laterală.

Minutul 56: GOL INTER! Dimarco se eliberează în flancul stâng, aruncă mingea exact în zona atacată de Dzeko şi bosniacul deschide scorul cu o lovitură de cap.



Minutul 44: Liderul scoate colţii. Di Lorenzo pătrunde în viteză şi centrează periculos, dar Anguissa ratează reluarea.

Minutul 41: Gazdele, din nou aproape de gol. Barella găseşte o pasă de mare jucător pentru Lukaku, belgianul trage apoi violent, dar trimite peste poartă.



Minutul 26: Altă şansă a Interului. Lukaku centrează din nou inspirat, Dzeko pune mingea pentru Darmian, dar şutul acestuia se duce peste.



Minutul 4: Mare ocazie a gazdelor. Lukaku centrează la Dimarco, dar fundaşul stânga finalizează dezamăgitor, paralel cu poarta.



21:45: Start joc.

Napoli are parte de un sezon de vis şi este lider solitar în campionat, graţie unei serii care până în prezent nu a cunoscut gustul eşecului. Trupa lui Luciano Spalletti are 13 victorii şi 2 remize stagionale.

De cealaltă parte, Inter are nevoie de victorie pentru a se menţine în zona locurilor de Liga Campionilor. ”Nerazzurri” sunt pe 5, însă la doar 3 puncte de rivala locală AC Milan, care ocupă locul secund.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele