Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Juventus - Inter 2-4. "Dubla" lui Perisic, din prelungiri, duce Cupa Italiei la Milano!

Inter Publicat pe 12 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38291/20700419/4/dra.jpg

Internazionale Milano a învins Juventus, în direct la Prima Sport 1, scor 4-2 (după prelungiri), şi şi-a trecut în cont a opta Cupă a Italiei din istorie şi a doua consecutivă. Eroul meciului de pe Stadio Olimpico a fost croatul Ivan Perisic, marcator al unei duble în prelungiri, după ce Hakan Calhanoglu egalase, din penalty, în minutul 80.
 
În timp ce Simona Halep o înfrunta pe Daniele Collins în turneul WTA de la Roma, la câteva sute de metri distanţă fanii lui Juventus şi ai lui Inter Milano creau o atmosferă senzaţională în capitala Italiei. Fiecare avea aproximativ 30.000 de fani în tribune, iar primii care au jubilat au fost milanezii, motivul fiind o execuţie superbă a lui Nicolo Barella (minutul 7), pe lângă Perin. 1-0 pentru deţinătoarea trofeului din 2021 şi Simone Inzaghi poate trece la jocul pe contraatac.

Juve revine, apoi Hakan ne trimite în prelungiri!

Dybala, aflat foarte aproape de Inter, semnează prima ocazie a lui Juve, dar şutul său, din minutul 22, e reţinut de Handanovic. Apoi, la doar un minut distanţă, omul care-l ţine pe banca de rezerve pe Ionuţ Radu îl blochează şi pe Vlahovic, pentru ca De Ligt (30) să încheie seria paradelor veteranului sloven. În minutul 41, Danilo e înlocuit cu Morata, iar intrarea spaniolului poate fi considerată punctul culminant al primelor 90 de minute. Mai întâi Vlahovic cere penalty (49), apoi Morata (51) deviază norocos şutul lui Alex Sandro şi tifosi juventini au şi ei motive de bucurie. La doar un minut distanţă, Morata dă drumul unui contraatac, Dybala îl lasă singur cu portarul pe Vlahovic, iar goleadorul sârb are nevoie de două încercări pentru a-l învinge pe Handanovic. 2-1 pentru Juve, avantajul tactic trece la Allegri!
 
Obligat să mute, Inzaghi îi trimite în teren pe Correa, Dumfries şi Dimarco, iar Interul loveşte destul de târziu, în minutul 80. Martinez forţează un fault în careu, de lângă Bonucci, arbitrul Valeri dictează penalty, iar turcul Hakan Calhanoglu catapultează mingea aproape de vinclu pentru 2-2 şi prelungirea spectacolului. La câteva sute de metri distanţă, Simona Halep pierdea un prim set de peste o oră contra finalistei de la Australian Open 2022.

Perisic, decisiv la nevoie

Înainte de startul prelungirilor, Inzaghi îl scoate pe Calhanoglu, aşa că, după o decizie luată de Valeri cu ajutorul sistemului VAR la un duel De Ligt - De Vrij, misiunea transformării loviturii de la 11 metri îi revine lui Ivan Perisic. Croatul a trecut prin momente mai tensionate de-a lungul vieţii, aşa că un penalty într-o finală de Cupă a Italiei nu-i pune probleme: şut bun, sec, pentru 3-2 în minutul 97. Apoi mai trec cinci minute, Dimarco duce mingea la acelaşi Perisic, iar marcatorul autogolului din finala Mondialului din 2018 gândeşte repede: preluare cu dreptul, şut cu stângul, 4-2 pentru Inter! Allegri gesticulează nervos pe margine şi e eliminat, Simona Halep părăseşte şi ea turneul de la Foro Italico. Dar fanii lui Inter au ce sărbători. O Cupă, a doua consecutivă, care să le dea favoriţilor elanul necesar în lupta pentru Scudetto cu rivala AC Milan.

Juventus - Inter 2-4 (Morata 51, Vlahovic 52 / Barella 7, Calhanoglu pen. 80, Perisic pen. 98, 102)

  • Juventus: Perin - Danilo (Morata 41), Chiellini (Arthur 84), De Ligt, Alex Sandro - Cuadrado, Zakaria (Bonucci 67), Rabiot, Bernardeschi (Locatelli 67) - Dybala (Kean 99), Vlahovic
  • Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, D'Ambrosio (Dumfries 63) - Darmian (Dimarco 63), Barella, Brozovic, Calhanoglu (Vidal 90+1), Perisic - L. Martinez (A. Sanchez 90+1), Dzeko (Correa 63)
Minutul 102: GOL INTER! Dimarco pasează la Perisic, croatul preia cu dreptul, şutează apoi cu stângul, îl lasă fără replică pe Perin şi duce trofeul aproape de Inter! Imediat, Allegri are un conflict cu banca lui Juventus şi e eliminat.



Minutul 98: GOL INTER! Perisic bate la fel de inspirat precum a făcut-o Calhanoglu în timpul regulamentar şi face 3-2 pentru milanezi.
 

Minutul 97: Penalty pentru Inter! De Ligt îl agaţă în careu pe De Vrij, Valeri nu vede faza, apoi Brozovic degajează mingea în tribune intenţionat pentru a opri faza. Valeri merge la margine, revede duelul şi îi acordă lui Inter al doilea penalty.



Minutul 90+3: 2-2 după timpul regulamentar, Cupa Italiei se decide în prelungiri sau la penalty-uri!

Minutul 80: GOL JUVENTUS!
Perisic retrimite în careu centrarea lui Dumfries, Martinez se agaţă de Bonucci, iar arbitrul Valeri arată penalty. Decizia e validată din camera VAR, apoi turcul Calhanoglu ne oferă definiţia penalty-ului bătut perfect şi tabela se schimbă în 2-2.



Minutul 71: Rezerva Dimarco are o incursiune ofensivă interesantă, terminată cu un şut la colţul lung, însă Perin se întinde şi respinge.

Minutul 63: Inzaghi mută primul. Intră Correa, Dumfries şi Dimarco, ies Dzeko, D'Ambrosio şi Darmian.

Minutul 52: GOL JUVENTUS! Un corner al lui Inter se transformă într-un contraatac al lui Juve, Morata iuţeşte faza, arbitrul Valeri lasă avantaj după un fault asupra spaniolului, apoi intră în scenă jucătorii ofensivi ai torinezilor: triunghi Bernardeschi-Dybala-Vlahovic, finalizare în doi timpi a sârbului şi Juve trece în avantaj!



Minutul 51: GOL JUVENTUS! Vlahovic încearcă să "spargă" defensiva Interului pe centru, mingea sare la Alex Sandro, care şutează pe jos, apoi Morata deviază inspirat şi balonul îl păcăleşte pe Handanovic. 1-1, o luăm de la capăt!



Minutul 49: Juventus cere penalty! Vlahovic se prăbuseşte în careu de lângă De Vrij, piemontezii cer penalty, dar, după consultarea VAR, decizia e în favoarea lui Inter.



Minutul 41: Morata îl înlocuieşte pe Danilo, ceea ce înseamnă că Juan Cuadrado e retras fundaş dreapta pentru a-i face loc spaniolului în linia de mijloc.

Minutul 30: Continuă presiunea lui Juventus. De Ligt apare nemarcat la un corner din stânga, reia cu capul, dar Handanovic respinge peste bara transversală. Apoi şutul lui Dybala, din careul de 16 metri, se duce pe lângă poartă.



Minutul 23: Handanovic îl blochează şi pe Vlahovic! O recuperare pe construcţia lui Inter duce mingea la Vlahovic, iar vârful sârb nu pierde mult timp înainte să şuteze la colţul lung, cu stângul. Handanovic se întinde, are un reflex bun şi respinge în corner.
 

Minutul 22: Prima ocazie a lui Juve! Cuadrado îl găseşte între linii pe Dybala, argentinianul şutează cu stângul, pe jos, dar Handanovic e prea experimentat pentru a se lăsa păcălit.



Minutul 7: GOL INTER! Barella deschide scorul cu o execuţie superbă, cu dreptul la colţul lung, după un corner respins de Chiellini. E startul perfect pentru Inter, care duce meciul devreme în zona dorită de Simone Inzaghi.



22:00: Start joc pe Stadio Olimpico!


Cele două se întâlnesc în ultimul act al Coppa Italia, după ce au trecut fără mari emoţii de semifinale. Juventus a întâlnit-o pe Fiorentina, pe care a învins-o în ambele meciuri, 1-0 şi 2-0, în timp ce Inter s-a calificat, în detrimentul lui AC Milan, după 0-0 în tur, şi un 3-0 zdrobitor în retur. 

”Nerazzurri” sunt într-o luptă continuă cu AC Milan, pentru Scudetto, iar cu 2 etape înainte de finalul sezonului în Serie A ,se află la 2 puncte în spatele marii rivală din Milano. De cealaltă parte, Juventus şi-a asigurat participarea în UEFA Champions League, dar nu poate să termine mai sus de locul 3, în acest sezon. 

Întâlnirile dintre cele două au fost în mare parte echilibrate, dar echipa antrenată de Inzaghi a câştigat ultimele două partide disputate cu ”bătrâna doamnă”, 1-0 în campionat şi 2-1, în Supercupa Italiei, după prelungiri. În ultimele 5 partide echipa din Torino are 3 victorii, o înfrângere şi un egal, iar Inter are 4 victorii şi o înfrângere. 

Duelul dintre cele două este mai interesant prin prisma faptului că se duelează campiona Italiei şi câştigătoarea cupei Italiei, din sezonul trecut. ”Nerazzurri” nu au mai câştigat cupa de 11 ani şi cu siguranţă vor da tot ce au mai bun să o facă anul acesta. 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Inter

Ultimele articole Toate articolele