Ultima oră
Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV

Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech

VIDEO | Man. United - Liverpool 2-1. "Diavolii" lui Ten Hag ies câştigători din Northwest Derby şi scot clubul din criză. Sancho şi Rashford, decisivi

Premier League Publicat pe 22 aug 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20823231/8/mll.jpg


Manchester United a învins Liverpool, 2-1, în direct la Prima Sport 1, în derby-ul etapei a treia din Premier League. Sancho şi Rashford au înscris golurile care, cel puţin teoretic, ar trebui să scoată clubul din cea mai acută criză a ultimilor ani.
 
În seara în care clubul l-a prezentat pe brazilianul Casemiro fanilor de pe Old Trafford, Erik ten Hag l-a lăsat pe banca de rezerve pe Cristiano Ronaldo, dar United a surprins majoritatea specialiştilor. Presing agresiv, găuri mari în defensiva lui Liverpool, iar bara lui Elanga, din minutul zece, avea să anunţe superioritatea gazdelor. Una confirmată în minutul 16, când Jadon Sancho a judecat excelent o pasă a lui Malacia, l-a întors pe Milner şi a marcat pentru 1-0. Imediat, Rashford (20) şi Eriksen (25) au semnat ultimele ocazii ale reprizei pentru United, în timp ce Liverpool a devenit periculoasă abia în minutul 41, când Salah a fost blocat de Martinez şi acelaşi stoper argentinian a scos de pe linia porţii o minge degajată greşit de Bruno Fernandes.
 
Cu Liverpool în posesie, dar inofensivă, United a aşteptat, iar şansa a venit în minutul 53, când Henderson a greşit şi şi-a expus echipa: assist Martial, gol Rashford, dar doar după ce vine validarea din camera VAR! La 2-0, tot United a dictat ritmul, cu Alisson nevoit să se întindă pentru a-l bloca pe Rashford (54) şi acelaşi atacant englez foarte periculos în minutul 76, când a despicat defensiva cormoranilor şi a ratat şansa lui 3-0.
 
În minutul 81, De Gea a făcut minuni timp de câteva zeci de secunde, dar nu s-a mai putut opune loviturii de cap a lui Mo Salah: 1-2, game on!
 
Pe final, defensiva condusă de De Gea a absorbit bine presiunea, Martial (90+1) a ratat singur cu Alisson, iar United s-a ales cu prima victorie a sezonului. În timp ce trupa de pe Old Trafford are trei puncte din nouă, Liverpool rămâne doar cu două.
 

Man. United - Liverpool 2-1 (Sancho 16, Rashford 53 / Salah 81)

  • Man. United: De Gea - Dalot, L. Martinez, Varane, Malacia - Eriksen, McTominay - Sancho, B. Fernandes, Elanga (Martial) - Rashford
  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Elliott, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Diaz
Minutul 90+1: Martial ratează şansa de a închide meciul. Scăpat singur cu portarul, francezul întârzie finalizarea şi îi permite lui Alisson să intervină.

Minutul 90: Cinci minute de prelungire, iar Klopp e nervos.

Minutul 81: GOL LIVERPOOL! De Gea are o intervenţie providenţială la o respingere greşită a lui Martinez, apoi respinge şi execuţia lui Carvalho, dar nu mai poate interveni la lovitura de cap a lui Mo Salah.



Minutul 76: Altă ocazie a lui Rashford. Cel mai bun om de pe teren, decarul lui United se distrează cu trei adversari, găseşte culoarul de şut şi trimite violent, dar ratează de puţin.



Minutul 67: Primul şut al oaspeţilor pe poarta lui De Gea e o lovitură de cap a lui Fabinho reţinută de spaniol.

Minutul 54: Rashford putea face dubla! Varane negociază bine o fază în careul advers, pune mingea perfect pentru Rashford, dar Alisson are un reflex de zile mari şi respinge de lângă bară.



Minutul 53: GOL UNITED! Greşeala lui Henderson pe construcţie permite un contraatac rapid, Martial pasează la timp pentru Rashford, iar internaţionalul englez face 2-0. Faza e analizată în camera VAR, unde se consideră că Rashford a plecat din poziţie regulamentară.



Minutul 49: Cornerul lui Alexander-Arnold se duce direct la Salah, care încearcă voleul din prima, dar execuţia e modestă.

Minutul 46: Start în repriza a doua. Elanga e înlocuit cu Martial.

Minutul 41: Dublă ocazie a lui Liverpool. Salah e blocat de Martinez, iar din cornerul rezultat Bruno Fernandes e aproape de un autogol caraghios, dar are noroc şi mingea îl loveşte în piept pe Martinez, aflat pe linia porţii.



Minutul 35: Liverpool echilibrează jocul şi mută acţiunea în jumătatea gazdelor. Elliott are şansa unui şut din interiorul careului, dar e blocat de Martinez.

Minutul 25: Şansă a lui Eriksen! Danezul bate inteligent o lovitură liberă scoasă de Elanga, dar Alisson se întinde şi scoate mingea din faţa lui McTominay.



Minutul 20: Altă ocazie a gazdelor. Rashford e la un pas de gol, dar Gomez vine din spate şi îi blochează şutul.



Minutul 16: GOL UNITED! Defensiva lui Liverpool e prinsă pe un contraatac rapid, Eriksen îl deschide pe Malacia, apoi Sancho oferă o demonstraţie de tehnică şi răbdare şi marchează un gol superb.



Minutul 10: BARĂ UNITED! McTominay vede spaţiul pe care pleacă Bruno Fernandes, portughezul îl lasă pe Elanga singur cu portarul, dar atacantul nimereşte doar bara din stânga lui Alisson.



Minutul 6: Liverpool cere penalty. Milner cade în duel cu Varane, dar Michael Oliver consideră că jocul poate continua.



22:00: Start joc pe Old Trafford!

În plină criză dată de rezultatele foarte slabe din startul de sezon şi de discuţiile interminabile în jurul plecării lui Cristiano Ronaldo, Manchester United e obligată să facă o figură frumoasă contra marii rivale pentru ca Erik ten Hag să nu aibă postul periclitat după doar câteva meciuri oficiale. Pentru olandez, începutul în Premier League s-a dovedit unul foarte, foarte greu, iar înfrângerile cu Brighton (1-2 pe teren propriu) şi Brentford (0-4, în deplasare) au aruncat echipa într-o lumină foarte proastă. Mai mult, United întâlneşte un adversar care sezonul trecut i-a marcat nouă goluri fără să primească niciunul!
 
Dacă startul lui United e dezastruos, Liverpool a început dezamăgitor pentru fani, cu un 2-2 pe terenul lui Fulham urmat de un alt rezultat de egalitate, 1-1 pe Anfield Road cu Crystal Palace. Pentru excursia pe Old Trafford, Jurgen Klopp nu-i va avea la dispoziţie pe Matip (accidentat) şi Darwin Nunez, suspendat după cartonaşul roşu încasat etapa trecută.
 
Anul trecut, Liverpool a reuşit să marcheze o bornă importantă în istoria rivalităţii cu United, iar un hat-trick al lui Mo Salah, completat de goluri venite de la Diogo Jota şi Keyta, au dus la un 5-0 istoric pe Old Trafford. La retur, cormoranii au câştigat cu 4-0.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele