Ultima oră
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5

VIDEO | Manchester City - Real Madrid 4-0! ”Cetăţenii” merg în finala Champions League după ce au umilit campioana en-titre a Europei

Champions League Publicat pe 17 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21124918/3/profimedia-0776650211.jpg

Manchester City a învins miercuri, pe teren propriu, scor 4-0, Real Madrid, în returul semifinalei Ligii Campionilor. Cu 5-1 scor cumulat, City s-a calificat în finala competiţiei, unde va juca împotriva grupării Inter Milano.

Semifinala de la Manchester a început cu o intervenţie foarte bună a lui Courtois în faţa lui Haaland şi a continuat cu o a doua intervenţie a portarului belgian în faţa atacantului oaspeţilor, în minutul 21. Primul gol al meciului a venit în minutul 23, când Bernardo Silva a înscris din pasa lui De Bruyne, după ce Courtois reuşise o paradă senzaţională la Haaland. Real Madrid a replicat prin bara lui Kroos, din minutul 35, însă golul a căzut în cealaltă poartă. Bernardo Silva a înscris pentru 2-0 în minutul 37, cu o lovitură de cap, şi ”cetăţenii” erau cu un pas în finală.

În repriza secundă madrilenii au încercat să pună mai multă presiune pe gazde, dar aproape de gol au fost tot jucătorii lui Guardiola, în minutul 73, când Courtois a salvat un alt şut al lui Haaland, deviindu-l în bară.

În minutul 76 gazdele au înscris al treilea gol tranşând calificarea în favoarea lor: a fost o lovitură liberă executată de De Bruyne, iar Eder Militao a înscris în propria poartă.

Umilinţa oaspeţilor a fost completă în minutul 90+1, când doi dintre jucătorii proaspăt intraţi pe teren la City au conclucrat pentru a stabili scorul final. Julian Alvarez i-a pasat lui Foden, acesta i-a retrimis în careu şi argentinianul a marcat pentru 4-0.

Realul rămâne doar cu recordul lui Carlo Ancelotti, care a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor – 191. Ancelotti l-a depăşit pe Alex Ferguson, care are 190 de partide.

Finala Ligii Campionilor din sezonul 2022-2023 se va disputa la Istanbul, în 10 iunie, şi va opune Manchester City şi Inter Milano.

Este a cincea finală de Liga Campionilor din ultimii şase ani în care evoluează o reprezentantă a Angliei şi a doua finală pe care Manchester City o va disputa în aceeaşi competiţie, după cea pierdută în 2021, în faţa grupării Chelsea Londra, scor 0-1.

  • MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Ruben Dias, Akanji - Stones, Rodri - Bernardo Silva, De Bruyne (Foden 84’), Ilkay Gundogan (Mahrez 79’), Grealish – Haaland (Julian Alvarez 89’). ANTRENOR Josep Guardiola
  • REAL MADRID: Courtois – Dani Carvajal (Lucas Vazquez 80’), Eder Militao, Alaba, Camavinga (Tchouameni 80’) - Valverde, Kroos (Marco Asensio 70’), Modric (Rudiger 63’) – Rodrygo (Dani Ceballos 81’), Benzema, Vinicius. ANTRENOR: Carlo Ancelotti
  • Cartonaşe galbene: Ruben Dias 50’, Ilkay Gundogan 62’, Grealish 90’+1 / Dani Carvajal 55’, Camavinga 75’
  • Arbitri: Szymon Marciniak – Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (toţi din Polonia) – Istvan Kovacs (România)
  • Arbitri VAR: Tomasz Kwiatkowski – Bartosz Frankowski (ambii din Polonia)

VIDEO | Manchester City - Real Madrid 4-0 (Silva 23, 37, Militao 76 a.g., Alvarez 90 + 4), în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Manchester City: Ederson - Walker, Stones, R. Dias, Akanji - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Grealish, Haaland, B. Silva
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius

Min. 90 + 3: Fluier final! Manchester City - Real Madrid se termină 4-0, iar gazdele se califică în finala Ligii Campionilor, unde vor întâlni Inter Milano. În tur, meciul s-a terminat 1-1. 

Min. 90 + 1: GOL Manchester City! Alvarez duce scorul la 4-0 pentru ”cetăţeni” din pasa lui Foden.

Min. 83: Ocazie pentru Real Madrid! Ederson le refuză madrilenilor golul de onoare la şutul lui Vazquez. 

Min. 76: GOL Manchester City! Militao îşi introduce balonul în proprie poartă după o centrare din lovitură liberă executată de Kevin De Bruyne. 

Min. 75: Camavinga vede cartonaşul galben pentru un fault la Grealish. 

Min. 73: Ocazie pentru Manchester City! Courtois îi respinge şutul lui Haaland în situaţie 1 vs. 1. Mingea cade pe bara transversală. 

Min. 70: Schimbare la Real Madrid: intră Asensio, iese Kroos. 

Min. 63: Schimbare la Real Madrid: iese Modric, intră Rudiger. 

Min. 55: Carvajal primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Grealish. 

Min. 51: Ocazie pentru Real Madrid! Lovitura liberă executată de David Alaba este scoasă cu dificultate de către Ederson.

Min. 50: Ruben Dias (Manchester City) primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Vinicius.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 1: La pauză scorul este 2-0 pentru Manchester City şi 3-1 la general în faţa Realului!

Min. 45 + 1: Ocazie pentru Manchester City! David Alaba are o intervenţie salvatoare pentru Real Madrid la şutul lui Akanji.

Min. 37: GOL Manchester City! Mingea ajunge cu noroc la Bernardo Silva, care înscrie printr-o lovitură de cap al doilea său gol din meci. 

Min. 35: Ocazie pentru Real Madrid! Toni Kroos trimite o torpilă din afara careului în transversala porţii apărate de către Ederson. 

Min. 23: GOL Manchester City! Bernardo Silva deschide scorul cu un şut în forţă la colţul scurt din pasa livrată de Kevin De Bruyne.

Min. 21: Ocazie pentru Manchester City! Courtois intervine incredibil la lovitura de cap a lui Haaland.

Min. 19: De Bruyne încearcă să înscrie din lovitură liberă, însă şutul său nu este cadrat pe poarta lui Courtois.

Min. 13: Ocazie pentru Manchester City! Grealish îi aşază mingea pe cap lui Haaland, însă Courtois reuşeşte o paradă excelentă la execuţia din câţiva metri. 

Min. 7: Dublă ocazie pentru Manchester City! Haaland îl driblează pe Courtois, însă ajunge în unghi şi întoarce imprecis în careu. Ulterior, Rodri trimite un şut la colţul lung, însă balonul se duce la doi metri departe de ţintă.

Min. 1: A început meciul!


Manchester City – Real Madrid, returul semifinalei din Liga Campionilor, e în direct la Prima Sport 1 şi www.primaplay.ro, în această seară, de la ora 22:00. În tur, pe terenul formaţiei din capitala Spaniei, rezultatul a fost egal, scor 1-1.

Confruntarea din prima manşă a consemnat două goluri frumoase. A deschis scorul Vinicius, în minutul 36, cu un şut de la distanţă, iar Manchester City a egalat tot în urma unei execuţii din afara careului, în minutul 67, prin De Bruyne.

Adversarele din această seară s-au mai întâlnit în 2020 şi în 2022, în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, iar de fiecare dată a învins una dintre ele. Prima dată, în 2020, s-a impus Manchester City, iar ulterior madrilenii au trecut în runda următoare.

Înainte de retur, ambele echipe s-au impus în jocurile din campionat. Real Mdrid a trecut de Getafe, scor 1-0, iar Manchester City a învins fără probleme Everton, scor 3-0.

Real Madrid a trecut de Chelsea în sferturi, Manchester City de Bayern Munchen

Real Madrid nu a avut emoţii cu Chelsea în runda trecută din Liga Campionilor, din sferturi, de care a trecut cu 4-0 la general. A reuşit, astfel, o calificare în semifinale, unde are un meci foarte complicat, cu un adversar pe care l-a tot întâlnit în Liga Campionilor în ultimii ani.

De partea cealaltă, Manchester City a învins Bayern Munchen cu 4-1 la general. A fost 3-0 în tur, în Anglia, şi 1-1 în Germania, în retur. Trupa lui Guardiola e şi favorită pe hârtie acum, dacă luăm în calcul rezultatele din toate competiţiile, fără eşec din februarie (20 de partide la rând cu victorie sau egal).

Thierry Henry nu a fost de acord cu cine a fost desemnat omul partidei tur Real Madrid - Manchester City

Real Madrid a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu formaţia engleză Manchester City, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor.

Real a deschis scorul la prima şansă ivită, în minutul 36, când Modric l-a lansat pe Camavinga, acesta a intrat adânc în terenul lui City şi i-a pasat lui Vinicius, acesta trimiţând o torpilă de la marginea careului, fără nici o şansă pentru goalkeeperul oaspeţilor, Ederson.

Manchester City a egalat în minutul 67, printr-un şut senzaţional de la 20 de metri al lui Kevin De Bruyne.

Cel mai bun jucător al partidei a fost desemnat belgianul De Bruyne, aspect care l-a contrariat pe Thierry Henry, care a considerat că distincţia trebuia să îi fie oferită lui Vinicius.

”Eu i-aş da titlul (n.r. de omul meciului) lui Vinícius. De Bruyne a ieşit omul meciului? Ei bine, evident că aceasta este diferenţa dintre foştii jucători şi nu ştiu cine a votat.

Cred că Vinicius a jucat mai bine, aşa că i-aş da titlul de omul meciului, dar Camavinga a fost remarcabil”
, a declarat fostul mare atacant, pentru CBS Sports.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri