Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Manchester City - Real Madrid 4-3! Benzema îi ţine în viaţă pe ”galactici”. Arbitraj excelent din partea lui Istvan Kovacs

Champions League Publicat pe 26 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20684563/14/profimedia-0686370846.jpg

Manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid nu a dezamăgit absolut deloc. În direct la Prima Sport 1, ”cetăţenii” au învins pe teren propriu ”galacticii” cu scorul de 4-3. Într-o partidă în care trupa lui Pep Guardiola a dominat categoric, Karim Benzema a reuşit din nou să îi menţină miraculos pe spanioli în viaţă. Un rol important l-a jucat şi arbitrul român Istvan Kovacs, care a avut de luat două decizii cruciale, excelent judecate.

Primele 11 minute au fost absolut de coşmar pentru Real Madrid. Manchester City s-a desprins la 2-0 graţie reuşitelor semnate de Kevin De Bruyne (min. 2) şi Gabriel Jesus (min. 11). Mahrez i-a aşezat pe cap lui De Bruyne mingea, iar belgianul nu a avut milă faţă de conaţionalul său. Jesus a profiat, ulterior, de o greşeală impardonabilă a lui David Alaba, care a fost schimbat până la urmă la pauză de Ancelotti cu Nacho.

Mahrez l-a exasperat pe Pep Guardiola în minutul 26, când a ratat şansa de a duce scorul la 3-0 pentru ”cetăţeni”. Pe lângă finalizarea neinspirată în plasă laterală, la colţul scurt, în faţa lui Courtois, autorul pasei de gol din minutul 2 a avut oportunitatea să le ofere balonul colegilor săi, însă a fost egoist. Cu atât mai grav, deoarece Guardiola este renumit pentru filosofia sa de joc colectiv bazat pe pase.

După mai multe ocazii incredibile risipite de City, în minutul 33 Karim Benzema a marcat din centrarea lui Ferland Mendy, bară-gol, la o reluare din prima cu pământul. Astfel, că prima repriză s-a terminat cu doar 2-1 în favoarea englezilor.

Minutul 53 a arătat din nou gravele probleme din defensiva madrilenilor. Foden (1,71 m) a transformat cu capul centrarea primită de la Fernandinho din câţiva metri de poarta adversă. Două minute mai târziu, Vinicius a adus egalarea pentru spanioli, la finalul unei curse superbe individuale marca Gareth Bale. City nu s-a lăsat, iar în minutul 74 a revenit la două goluri în avantaj printr-un şut puternic prin care l-a surpins pe Courtois la colţul scurt. Un merit deosebit l-a avut la această fază şi centralul român Istvan Kovacs, care a lăsat excelent avantaj la un fault al lui Kroos făcut în faţa lui De Bruyne.

Tot Istvan Kovacs a avut de luat încă o decizie dificilă. În minutul 80, a văzut un henţ la Laporte şi a dictat penalty pentru Real Madrid fără să consulte VAR. Două minute mai târziu, Benzema a inventat o scăriţă de excepţie pe centrul porţii, asemănătoare golului lui Zinedine Zidane din finala Cupei Mondiale din 2006 dintre Franţa şi Italia (1-1 după 120 de minute şi adjudecată de ”Squadra Azzurra” la loviturile de departajare). Benzema ratase miercuri cu Osasuna două penalty-uri, dar Real s-a impus totuşi în campioanat cu 3-1.  

Meciul s-a terminat cu scorul de 4-3 pentru Manchester City, iar Real Madrid speră pe Santiago Bernabeu la o altă calificare miraculoasă, de data aceasta în finala Ligii Campionilor, după o partidă în care apărarea s-a prezentat dezamăgitor, iar mijlocul terenului a fost complet rupt în multe momente.

Manchester City - Real Madrid 4-3 (De Bruyne 2, Jesus 11, Foden 53, Silva 74 / Benzema 33, 82 Vinicius 55)

Echipele de start:

  • Manchester City: Ederson – Stones, Laporte, Ruben Dias, Zinchenko – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva, – Mahrez, Jesus, Foden. Antrenor: Pep Guardiola
  • Rezerve: Steffen, Carson, Ake, Sterling, Gundogan, Grealish, Fernandinho, Egan-Riley, Mbete, Palmer, McAtee, Lavia
  •  
  • Real Madrid: Courtois –  Carvajal, Alaba, Eder Militao, Mendy – Valverde, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti
  • Rezerve: Lunin, Fuidias, Vallejo, Nacho, Asensio, Marcelo, Casemiro, Lucas Vazquez, Bale, Ceballos, Isco, Camavinga.

Min. 90 + 5: Fluier final! Manchester City învinge Real Madrid cu 4-3!

Min. 90 + 3: Istvan Kovacs îi acordă lui Nacho cartonaşul galben.

Min. 88: Schimbare la Real Madrid: intră Asensio în locul lui Vinicius. 

Min. 83: Schimbare la City: iese Jesus, intră Sterling. 

Min. 82: GOL Real Madrid! Karim Benzema înscrie din penalty cu o execuţie din Panenka!

Min. 81: Fernandinho vede cartonaşul galben pentru proteste. 

Min. 80: Istvan Kovacs dictează penalty pentru Real Madrid pentru un henţ al lui Laporte!

Min. 79: Schimbare la Real Madrid: iese Modric, intră Ceballos.

Min. 74: GOL Manchester City! Silva îl surprinde pe Courtois cu un şut violent la colţul scurt. Istvan Kovacs a lăsat excelent avantaj după ce Kroos l-a faultat pe De Bruyne. 

Min. 70: Schimbare la Real Madrid: iese Rodrygo, intră Camavinga.

Min. 67: Ocazie pentru Manchester City! Laporte este aproape să înscrie din centrarea lui Zinchenko, însă Courtois se opune. 

Min. 55: GOL Real Madrid! Vinicius îl învinge pe Ederson după o acţiune individuală superbă!

Min. 54: Istvan Kovacs îi acordă cartonaşul galben lui Pep Guardiola.

Min. 53: GOL Manchester City! Foden înscrie cu capul din câţiva metri după o centrare impecabilă primită de la Fernandinho. 

Min. 48: Ocazie uriaşă pentru Manchester City! Mahrez se desprinde de Militao şi trimite în bară. Mingea ricoşează la Foden, care trimite din câţiva metri în Carvajal. 

Min. 46: A început a doua repriză! În locul lui David Alaba intră Nacho la Real Madrid. 

Min. 45 + 2: La pauză Manchester City conduce Real Madrid cu 2-1!

Min. 44: Toni Kross îl faultează pe Gabriel Jesus, iar Istvan Kovacs îi acordă cartonaşul galben neamţului. 

Min. 41: Courtois boxează lovitura liberă executată direct către poartă de Mahrez din partea dreaptă a atacului lui City!

Min. 36: Schimbare la Manchester City: iese Stones, intră Fernandinho.

Min. 35: Ocazie pentru Real Madrid! Şutul lui Rodrygo din careu este parat de Ederson.

Min. 33: GOL Real Madrid! Karim Benzema transformă centrarea venită de la conaţionalul său Ferland Mendy cu o execuţie cu pământul, suficientă pentru a-l învinge pe Ederson. Mingea a lovit bara înainte să intre în poartă.

Min. 31: O nouă ocazie de 3-0 pentru Manchester City! De data aceasta Zinchenko este aproape să înscrie. 

Min. 30: Ocazie pentru Real Madrid! David Alaba nu poate transforma centrarea trimisă de Karim Benzema. 

Min. 29: O altă ocazie mare pentru Manchester City! Foden ratează singurul cu portarul, trimiţând balonul la colţul lung un pic pe lângă ţintă.

Min. 26: Ocazie mare de gol pentru Manchester City! Mahrez trimite puternic la colţul scurt, însă loveşte doar plasa laterală. 

Min. 11: GOL Manchester City! Gabriel Jesus profită de ezitarea lui David Alaba şi dublează avantajul ”cetăţenilor”. De Bruyne a pasat decisiv. 

Min. 2: GOL Manchester City!  Kevin De Bruyne îl învinge pe Courtois cu o lovitură de cap din centrarea expediată de Mahrez.

Min. 1: A început meciul!


Manchester City - Real Madrid este un duel extrem de aşteptat din semifinalele UEFA Champions League. Partida de marţi poate fi văzută în direct, de la ora 22:00, pe Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro

Ocupanta locului 1 în LaLiga o întâlneşte pe actuala campioană a Premier League în semifinale din acest sezon de UEFA Champions League. Partida tur se va juca pe ”Etihad Stadium”. Ambele echipe au trecut cu greu de adversarele lor din ”sferturi”, echipa lui Pep Guardiola a trecut de Atletico Madrid cu doar un gol marcat, în tur, în timp ce Real Madrid, i-a spulberat speranţele lui Chelsea de a câştiga de două ori la rând trofeul, după o dublă manşă plină de dramatism. 

Manchester City este neînfrântă acasă, în Champions League, de la partida cu Lyon, încheiată 2-1, din Septembrie 2018 şi a marcat de 13 ori în cele 5 meciuri disputate acasă, din acest sezon de UEFA Champions League. Un alt detaliu important este că trupa lui Pep Guardiola nu a primit gol în niciuna din partidele disputate, în faza eliminatorie a competiţiei. 

De cealaltă parte ”Los Blancos” are un record de 6 victorii consecutive în deplasare, în toate competiţiile şi a marcat câte 3 goluri în ultimele 3 partide în deplasare, ceea ce ne asigură că echipei din Manchester îi va fi greu să nu primească gol, de la unul dintre cele mai bune atacuri din Europa.

Cele 2 echipe s-au mai întâlnit în fazele eliminatorii ale competiţiei şi va fi a şaptea oară când se vor înfrunta. Ultima lor întâlnire a fost în optimile competiţiei, în sezonul 2019-2020, când ”cetăţenii” s-au impus cu scorul de 2-1 în ambele manşe şi au trecut mai departe. 

Karim Benzema şi Vinicius JR. este perechea ofensivă pe care Real Madrid se bazează, aceştia au marcat împreună 57 de goluri şi au oferit 28 de pase decisive şi sunt printre cei mai buni jucători ai lumii în momentul de faţă. De cealaltă parte Manchester City nu se bazează pe individualităţi, jocul lor este unul elaborat. Asta se observa prin  faptul că City are mulţi marcatori în acest sezon, fiecare având un aport important în jocul echipei. Totuşi Kevin De Bruyne pare să fie cel mai important jucător al lor, lucru pe care l-a demonstrat marcând golul calificării, în partida tur, din ”sferturi”.

La capitolul absenţe Carlo Ancelotti are mai multe, faţă de omologul său din acest meci, Pep Guardiola. Cele mai importante absenţe pentru Real Madrid sunt: David Alaba, care a ieşit de pe teren în meciul cu Osasuna, Eden Hazard, Casemiro şi posibil Feralnd Mendy, care abia a revenit după o accidentare. De cealaltă parte ”cetăţenii” nu se pot baza pe: Cancelo, care e suspendat din cauza cumulului de cartonaşe galbene, Stones şi Walker, care ar putea juca, în funcţie de cum evoluează recuperarea lor.

Echipe probabile: 

  • Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Laporte, Zinchenko; Silva, Rodri, De Bruyne; Mahrez, Jesus, Sterling
  • Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Nacho, Marcelo; Kroos, Camavinga, Modric; Valverde, Benzema, Vinicius Junior

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri