Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Manchester United - Villarreal e finala Europa League! 'Submarinul galben' a supravieţuit returului cu Arsenal, 0-0, în care Aubameyang a avut două bare

Europa League Publicat pe 6 mai 2021
mail-share icon Email
  • Manchester United - Villarreal e marea finală a Europa League 2020/2021! Submarinul Galben a obţinut biletele pentru ultimul act după 0-0 pe terenul lui Arsenal, joi seară, în direct pe Look Sport, într-un meci în care Pierre-Emerick Aubameyang a lovit bara de două ori.
  • Finala Europa League se joacă pe 26 mai, la Gdansk, în Polonia. Va fi prima finală europeană din istoria spaniolilor!
Venită la Londra cu varianta victoriei, a egalului sau a înfrângerii la un gol, dar cu cel puţin două goluri marcate, Villarreal ştia că defensiva nu e o opţiune, iar Emery şi-a trimis băieţii plini de curaj în jumătatea adversă. Chukwueze (5) şi Parejo (23) au avut primele şanse, iar marea ocazie a meciului a apărut în minutul 26, când Aubameyang a nimerit bara. Până la pauză, Chukwueze a ieşit accidentat, iar Rulli le-a dat emoţii coechipierilor când a bâlbâit un şut al aceluiaşi gabonez.
 
După pauză, Pepe (47) a ratat ţinta, Smith-Rowe a ratat din apropiere (50), iar Gerard Moreno (53) a irosit o şansă bună, cu un şut din apropiere reţinut de Leno. După două lovituri de cap ale lui Holding (72 şi 74), Aubameyang a mai lovit o dată bara în minutul 79, cu capul, înainte să fie schimbat cu Lacazette.
 
Capabilă să reziste presiunii din final, Villarreal s-a calificat, astfel, în finala cu Manchester United. Va fi al cincilea act al Europa League pentru Unai Emery, specialistul acestei competiţii.

Arsenal - Villarreal 0-0 (1-2 în tur)

  • Arsenal: Leno – Holding, Pablo Mari, Tierney (Willian 80) – Bellerin, Smith Rowe, Partey, Saka – Pepe, Aubameyang (Lacazette 80), Odegaard. (Martinelli 66)
    Rezerve: Ryan, Okonwko - Tierney, Gabriel, Cedric, Chambers, Nelson, Elneny, Nketiah
     
  • Villarreal: Rulli – Pedraza (Alberto Moreno 90+1), Pau Torres, Albiol, Mario Gaspar (cpt) – Trigueros, Coquelin, Parejo – Chukwueze (Pino 30), Alcacer (Bacca 72), Gerard Moreno.
    Rezerve: Asenjo – Funes Mori, Raba, Estupinan, Pena, Jaume Costa, Moi Gomez,  Alex Baena, Nino.
Minutul 79: A doua bară a lui Aubameyang! Bellerin centrează, gabonezul se înalţă şi loveşte mingea cu capul în bara din dreapta porţii lui Rulli.



Minutul 74: Acelaşi Holding mai are o şansă, tot cu capul, dar trimite pe lângă.



Minutul 72: Holding reia cu capul, după o centrare, puţin peste poartă.

Minutul 53: Răspunsul spaniolilor. Contraatacul rapid îl duce pe Gerard Moreno în poziţie bună de finalizare, atacantul trage din careu, pe jos, iar execuţia e prea slabă pentru a-i pune probleme lui Leno.

Minutul 50: Rulli iese greşit pe o centrare, îi oferă lui Smith-Rowe şansa golului, însă şutul englezului e dezamăgitor.

Minutul 47: Nicolas Pepe îşi face loc în careu pentru un şut cu stângul, la colţul lung, dar ratează ţinta.



Minutul 39: Emoţii pentru Submarin. Aubameyang şutează pe direcţia lui Rulli, iar portarul bâlbâie mingea înainte să o reţină.



Minutul 30: Chukwueze, cel mai activ jucător al oaspeţilor, se accidentează grav şi e scos cu targa de pe teren. Lpcul său e luat de Pino.



Minutul 26: BARĂ ARSENAL! După un atac prelungit, Aubameyang prinde un vole superb, dar are ghinion şi mingea loveşte bara din dreapta.



Minutul 23: Tot Villarreal e mai periculoasă. Oaspeţii au o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Parejo trimite puţin peste.



Minutul 5: Chukwueze are prima ocazie, dar şutul său plasat e scos de la vinclu de Leno.



Villarreal s-a impus în tur, pe teren propriu, cu 2-1, după ce a condus la un moment dat şi cu 2-0. Arsenal are acum nevoie de un simplu 1-0, orice altă victorie la o diferenţă de un gol fiindu-i insuficientă.
 
De altfel, echipa londoneză pare favorită să ajungă în finala Europa League, unde o poate înfrunta pe eterna rivală din Premier League, Manchester United, care a făcut instrucţie în prima manşă a seminfinalei cu AS Roma.
 
Pentru meciul de joi, britanicii nu îl pot folosi pe Ceballos, eliminat în Spania, şi pe Luiz, care este accidentat la coapsă. Însă şi spaniolii au problemele lor. Capoue, eliminat în tur, alături de Foyth şi Iborra, ambii accidentaţi, sunt marii absenţi ai „Submarinului Galben”.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele