Ultima oră
Problemele continuă la Rapid! Conflictul care ar fi izbucnit între jucători. Ce a spus fostul jucător: „Nu ştiu dacă e masa de adio” Problemele continuă la Rapid! Conflictul care ar fi izbucnit între jucători. Ce a spus fostul jucător: „Nu ştiu dacă e masa de adio”
Adrian Newey ar putea ajunge la Ferrari în primăvara anului 2025 Adrian Newey ar putea ajunge la Ferrari în primăvara anului 2025
GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor
România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024 România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024
Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg
Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru” Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru”

VIDEO | Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Olandezul s-a distanţat în fruntea clasamentului

Formula 1 Publicat de Andrei Ionascu pe 4 iul 2021
mail-share icon Email

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, în direct pe Look Sport+, după ce a plecat din pole position şi a condus toată cursa. După a cincea victorie din sezonul 2021, Verstappen (23 de ani) s-a distanţat de campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), în clasamentul general.

Pe circuitul Red Bull Ring, podiumul a fost completat de către finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) şi de către britanicul Lando Norris (McLaren).

Campionul mondial din ultimele patru sezoane, Lewis Hamilton (36 de ani), s-a clasat pe locul 4.

Piloţii Ferrari au reuşit o cursă bună, după rezultatele modeste din calificări. Carlos Sainz Jr s-a clasat pe locul 5, iar Charles Leclerc a încheiat pe locul 8.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20275736/4/clasament-austria.jpg

Singurul pilot care a abandonat a fost francezul Esteban Ocon (Alpine), iar germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) a intrat în coliziune cu Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) în ultimul tur.

“A fost o zi incredibilă, să fiu sincer. Parcă monopostul era pe şine! M-am simţit foarte bine astăzi. Ştiu că eram favorit în acest weekend, dar nu a fost o misiune uşoară. A fost incredibil să văd atâţia fani şi atât de mult portocaliu. Maşina a fost ireală. A fost o plăcere să conduc monopostul, cu fiecare nou set de pneuri. A fost un efort grozav al întregii echipe, ultimele două săptămâni au fost incredibile”, a spus Max Verstappen, la finalul cursei.

Max Verstappen a reuşit a treia victorie consecutivă (după Marele Premiu al Franţei şi Marele Premiu al Stiriei) şi a cincea din acest sezon.  Olandezul de la Red Bull are un avans de 32 de puncte în fruntea clasamentului, faţă de Lewis Hamilton. Distanţa faţă de Sergio Perez e de 78 de puncte.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20275736/3/clasament-piloti.jpg

La constructori, Red Bull Racing are un avans de 44 de puncte faţă de Mercedes. McLaren şi Ferrari sunt la o distanţă considerabilă.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/20275736/2/clasament-constructori.jpg

Următoarea cursă de F1 a sezonului, cu numărul 10, este Marele Premiu al Marii Britanii, în perioada 16-18 iulie, pe circuitul de la Silverstone, în direct pe Look Sport+. Lewis Hamilton a câştigat ultimele două ediţii.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele