Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Napoli cântă, dansează şi visează la Scudetto! Liderul a demolat Juventus, 5-1, şi are zece puncte avans în fruntea Serie A

Serie A Publicat de Daian Cutu pe 13 ian 2023
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/20977315/3/b2.jpg

Napoli, liderul autoritar din Serie A, a umilit-o pe Juventus, scor 5-1, în direct la Prima Sport 1. Echipa lui Spalletti a marcat din toate poziţiile, a ridiculizat cea mai bună apărare din Italia şi s-a distanţat la zece puncte de rivala din Piemont şi de AC Milan.
 
Cu şapte goluri primite în primele 17 etape din Calcio, Juventus părea angrenajul perfect pentru a opri taifunul napoletan. Însă startul meciului a demonstrat că "Stadio Diego Armando Maradona" e un tărâm pe care navighezi greu dacă Osimhen şi Kvaratskhelia sunt la capacitate maximă. Primul a lovit nouarul nigerian (14), după o reluare spectaculoasă a colegului din Georgia şi o respingere a lui Szczesny. 2-0 s-a făcut în minutul 39, când rolurile s-au inversat, iar Osimhen a aşezat mingea pentru şutul perfect al lui Kvaratskhelia. Di Maria (42), cel care lovise bara ceva mai înainte, a readus-o pe Juve în meci, în timp ce unul dintre momentele psihologice s-a petrecut în primul minut de prelungiri, când Meret a scos incredibil o minge deviată spre propria poartă de către Brahmani.
 
Seara de coşmar a Bătrânei Doamne a continuat, în minutul 55, cu un gol al lui Brahmani, după un corner, pentru ca legătura Kvaratskhelia - Osimhen să livreze din nou în minutul 65: centrare a playmaker-ului, reluare cu capul a goleadorului! În minutul 72, echipa care câştigase fără gol primit ultimele opt meciuri a cedat din nou, iar Alex Sandro a deviat în propria poartă un şut al rezervei Elmas. Al cincilea gol încasat într-o singură seară de linia defensivă care fusese învinsă de şapte ori în 17 meciuri!
 
Napoli nu doar că deranjează teribil golaverajul rivalei din Nord, dar ajunge la 47 de puncte din 54 posibile şi 44 de goluri înscrise. Juventus rămâne pe locul al doilea, la zece puncte în spate, iar semnul de întrebare e legat de AC Milan şi încercarea ei de a învinge la Lecce şi a reduce la şapte puncte diferenţa faţă de liderul din Serie A.

Napoli - Juventus 5-1 (Osimhen 15, 65,Kvaratskhelia 39, Brahmani 56, Elmas 72 / Di Maria 42)

  • Napoli: Meret - Di Lorenzo, Brahmani, Kim, Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia
  • Juventus: Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Chiese, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic - Di Maria - Milik
Minutul 72: GOL NAPOLI! Defensiva oaspete e vraişte, Elmas vine pe un culoar liber, îl driblează pe Kostic, apoi şutul său e deviat de Alex Sandro şi intră în poartă.



Minutul 65: GOL NAPOLI! Bremer mai comite o eroare, Kvaratskhelia pune mingea perfect în şase metri, de unde Osimhen face dubla.



Minutul 58: Şansă a gazdelor. Danilo greşeşte nepermis, Osimhen scapă singur cu portarul, alege o finalizare în forţă, sub bară, dar trimite peste.



Minutul 56: GOL NAPOLI! Kvaratskhelia bate cornerul de pe stânga, Brahmani prinde un vole violent care-l învinge pe Szczesny, iar golul e validat pentru că Milik îl ţine în joc pe Osimhen, aflat pe direcţia mingii.



Minutul 54: Osimhen pătrunde în forţă, trage la colţul lung, dar Szczesny respinge.

Minutul 46+1: Mare ocazie a lui Juventus! Brahmani intervine stângaci la o cenrare a lui Chiesa, dar Meret îl salvează cu un reflex de zile mari.



Minutul 42: GOL JUVENTUS! Di Maria profită de o indecizie a lui Kim, copiază execuţia lui Kvaratskhelia, cu stângul, şi o readuce pe Juventus în meci.



Minutul 39: GOL NAPOLI! Bremer greşeşte la pasa lui Politano spre Osimhen, nigerianul aşază mingea pentru Kvaratskhelia, iar şutul gruzinului îl lasă fără replică pe Szczesny. 2-0, perfect meritat!



Minutul 31: Di Maria bate bine un corner din stânga, Meret deviază traiectoria balonului şi îl împiedică pe Bremer, care trimite peste poartă.

Minutul 26: Milik reia cu capul din poziţie bună, dar Meret nu are emoţii.

Minutul 21: BARĂ JUVENTUS! Brahmani greşeşte nepermis, Di Maria prinde un şut superb de la distanţă, dar are ghinion şi mingea loveşte încheietura barelor.



Minutul 15: GOL NAPOLI! Politano centrează, Szczesny respinge cu greu voleul lui Kvaratskhelia, iar Osimhen înscrie din apropiere.



21:45: Start joc!
 
În schimb, Napoli pare să obosească. Eşecul înregistrat acum două etape cu Inter, scor 0-1, dar mai ales jocul slab de pe „Giuseppe Meazza” au însemnat un duş rece pentru napoletani. Şi chiar dacă etapa trecută Napoli a trecut de Sampdoria, chiar la Genoa, derby-ul cu Juventus găseşte echipa din sudul Italiei într-o perioadă parcă mai puţin reuşită.
 
Juventus are în schimb o serie impresionantă de victorii. Piemontezii au pierdut ultima dată în Serie A pe 8 octombrie, 0-2 cu Milan, pe „San Siro”, iar de atunci au adunat opt victorii consecutive. Graţie acestei serii impresionante, echipa antrenată de Massimiliano Allegri revine în prim planul luptei pentru titlu, în pofida rezultatelor nefaste din debutul sezonului, care au atras şi nemulţumirea fanilor.
 
În acest moment, Napoli este lider şi are 44 de puncte, în timp ce Juventus a ajuns la 37, tot atâtea câte are şi ocupanta locului 3, Milan.
 
Meciul Napoli – Juventus se va juca vineri, de la ora 21.45, şi va putea vizionat în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Serie A

Ultimele articole Toate articolele