Ultima oră
„Poate ajunge FCSB în faza grupelor Ligii Campionilor?”. Fostul mare jucător al „roş-albaştrilor” a dat un răspuns clar „Poate ajunge FCSB în faza grupelor Ligii Campionilor?”. Fostul mare jucător al „roş-albaştrilor” a dat un răspuns clar
Federaţia palestiniană a cerut suspendarea Israelului. Când va anunţa FIFA o decizie Federaţia palestiniană a cerut suspendarea Israelului. Când va anunţa FIFA o decizie
La 41 de ani, etiopianul Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris La 41 de ani, etiopianul Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris
PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a demolat-o pe Panathinaikos şi a lăsat-o fără antrenor PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a demolat-o pe Panathinaikos şi a lăsat-o fără antrenor
Aspectul care a făcut diferenţa pentru Corvinul Hunedoara. „Aşa au bătut CFR Cluj şi au câştigat Cupa României” Aspectul care a făcut diferenţa pentru Corvinul Hunedoara. „Aşa au bătut CFR Cluj şi au câştigat Cupa României”
E gata! Prima plecare importantă de la Corvinul, după câştigarea Cupei României: „Este 100%” E gata! Prima plecare importantă de la Corvinul, după câştigarea Cupei României: „Este 100%”

VIDEO ǀ Petrolul – Farul 3-2. Prahovenii ies din criză cu un succes palpitant în faţa campioanei

Petrolul Ploiești Publicat pe 6 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39486/21276068/2/petrolul-ploiesti-farul-constanta-superliga-superbet-6-08-2023.jpg

Petrolul Ploieşti a învins pe teren propriu, scor 3-2, formaţia campioană Farul Constanţa, într-un meci în care prahovenii au condus cu 2-0 şi au fost egalaţi, însă au marcat golul victoriei în minutul 90+3.

În partida de la Ploieşti, Petrolul a deschis scorul, în repriza secundă, minutul 48, prin Jair, golul fiind validat după consultarea sistemului VAR. În minutul 68, Grozav a majorat scorul în favoarea gazdelor, cu un şut de la distanţă.

Mateus Criciuma a redus din diferenţă în minutul 72 şi campioana a început o cursă pentru egalare, concretizată în minutul 90. Kiki a primit în careu, a recentrat din voleu, Tudor Băluţă a şutat la poartă, iar Carnat a deviat în plasă pentru 2-2.

În minutul 90+3 Petrolul a reuşit să înscrie golul victoriei, după o pătrundere a lui Ţicu, o centrare în careul mic, de unde Irobiso l-a învins pe Buzbuchi. Ploieştenii au reuşit prima victorie a sezonului, au adunat cinci puncte şi sunt pe locul 9 în clasament. Farul a ajuns la a doua înfrângere din primele patru etape şi, cu şase puncte, se află pe locul 5.

Petrolul – Farul 3-2 (Jair 48, Grozav 68, Irobiso 90+3 / Mateus 71, Carnat 90), la Prima Sport 2. Echipele de start:

  • Petrolul: Zima - Papp, Meijers, Ţicu - Doua, Hanca, Seto, Jair, Musi - Petrovic, Grozav
  • Farul: Buzbuchi - Sîrbu, Larie, Boli, Kiki - Artean, Nedelcu, Grameni - Vînă, Rivaldinho, Sali

Minutul 90+8: Fluier final! Petrolul se impune cu 3-2.

Minutul 90+3: GOL Petrolul! Gazdele construiesc foarte bine o fază, după o repunere din margine. Irobiso scapă din marcaj şi reia din 3 metri o centrare.

Minutul 90: GOL Farul! Băluţă trage aparent pe lângă, dar pe traiectorie apare Carnat, care trimite cu ceva şansă în poartă.

Minutul 72: GOL Farul! Mateus relansează partida cu o execuţie surprinzătoare din interiorul careului la colţul lung.

Minutul 68: GOL Petrolul! Grozav prinde o execuţie magnifică de la 30 de metri şi duce scorul la 2-0. Mingea a atins pământul înainte să intre în poartă.

Minutul 59: Musi centrează pe jos din alergare la Petrovic, care trage în Buzbuchi din 4 metri.

Minutul 48: GOL Petrolul! Musi verticalizează excelent şi trimite o pasă la Jair, care păcăleşte offside-ului şi trimite printre picioarele lui Buzbuchi. Reuşita a fost analizată la VAR.

Minutul 45+1: Pauză! Scorul este 0-0.

Minutul 16: Şansă mare pentru Petrolul. Perovic reia din marginea careului mic, dar mingea este respinsă în corner în ultimul moment.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------------------

După eşecul surprinzător în faţa nou-promovatei Politehnica Iaşi, Farul Constanţa nu îşi mai permite paşi greşiţi pentru a se menţine încă de la începutul sezonului în standardele unei echipe care se luptă la titlu. Campioana României şi-a câştigat primele două jocuri (1-0 cu Hermannstadt la Sibiu şi 4-1 acasă cu FC Voluntari), motiv pentru care a adunat 6 puncte şi se clasa pe poziţia a 4-a înaintea rundei curente din Superligă.

Cu toate că a cedat la ultimul meci din campionat, Farul vine cu un moral bun după ce s-a calificat în turul al treilea din preliminariile Conference League în dauna armenilor de la FC Urartu (6-4, scor general în dublă manşă).

Trupa lui Gheorghe Hagi va întâlni au adversar incomod şi imprevizibil, chiar dacă Petrolul a acumulat doar două puncte în primele 3 etape. Elevii lui Florin Pîrvu au cedat runda trecută cu 2-0 acasă cu FC Voluntari şi au obţinut două remize, cu acelaşi scor (1-1), în deplasare cu FC Botoşani şi pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

În stagiunea precedentă, dobrogenii s-au impus în ambele întâlniri împotriva ”lupilor galbeni”: Petrolul – Farul 1-3 (în turul sezonului regular) şi Farul – Petrolul 2-0 (în retur).

Echipele probabile:

  • Petrolul (3-4-3): Zima – Papp, Seto, Meijers – Doua, Dumitriu, Jair, Ţicu – Hanca, Grozav, Musi.
  • Farul (4-3-3): Aioani – Kiki, Larie, Popescu, Borza – Băluţă, Artean, Vînă - Mateus, Alibec, Sali.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri