Ultima oră
VIDEO | CFR Cluj - Rapid 3-2. A fost spectacol de zile mari la revenirea lui Dan Petrescu VIDEO | CFR Cluj - Rapid 3-2. A fost spectacol de zile mari la revenirea lui Dan Petrescu
Sezon de vis pentru Andrei Rublev! Rusul a câştigat Mastersul de la Madrid Sezon de vis pentru Andrei Rublev! Rusul a câştigat Mastersul de la Madrid
A murit fostul selecţioner de legendă al Argentinei, Cesar Luis Menotti A murit fostul selecţioner de legendă al Argentinei, Cesar Luis Menotti
Mesaj clar transmis de Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat că îl vrea pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „O lovitură” | EXCLUSIV Mesaj clar transmis de Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat că îl vrea pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „O lovitură” | EXCLUSIV
VIDEO | Valencia - Alaves 0-1. Ianis Hagi a fost lăsat pe bancă VIDEO | Valencia - Alaves 0-1. Ianis Hagi a fost lăsat pe bancă
Paula Badosa şi Stefanos Tsitsipas nu mai sunt un cuplu: “Ne dorim în continuare reciproc numai bine” Paula Badosa şi Stefanos Tsitsipas nu mai sunt un cuplu: “Ne dorim în continuare reciproc numai bine”

VIDEO | Petrolul - FCSB 0-2. Dawa şi Coman aduc victoria pentru echipa lui Dică

FCSB Publicat pe 9 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20881480/2/petrolul-fcsb.jpg

FCSB a învins duminică, în deplasare, formaţia Petrolul Ploieşti, scor 2-0, într-un meci al etapei a 13-a din Superligă. Este prima victorie a echipei bucureştene în deplasare din acest sezon.

Meciul de pe Stadionul ”Ilie Oană” a fost întrerupt în minutul 13, pentru cinci minute, din cauza fumului provocat de petardele aruncate de fani.

Dawa a deschis scorul în minutul 45+2 după o pasă în faţa porţii trimisă de Omrani. În minutul 47, FCSB a majorat scorul prin golul înscris de Florinel Coman, din pasa lui Cordea.

  • PETROLUL: Vâlceanu - Meijers, Tamaş (M. Bratu 85), Huja - Pashov, L. Dumitriu (Tucaliuc 67), Seto (Cebotaru 85), Jair, Ţicu (Velisar 68) - Irobiso, G. Grozav (Ivanovski 46). ANTRENOR: Nicolae Constantin
  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic (Pantea 46) - Cordea, Edjouma (Oaidă 82), Olaru – Omrani (Oct. Popescu 82), Compagno (Nikolov 59), Fl. Coman (Miculescu 70). ANTRENOR: Nicolae Dică

Petrolul - FCSB 0-2 (Dawa 45+2; Coman 47). Echipele de start:

  • Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaş, Huja - Pashov, L. Dumitriu, Seto, Jair, Ţicu - Irobiso, G. Grozav 
    Rezerve: Leitner - Borţa, Cebotaru, Tucaliuc, Velisar, Lima Santos, Ivanovski, M. Bratu 
  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Cordea, Edjouma, Olaru - Omrani, Compagno, Fl. Coman 
    Rezerve: A. Vlad - Haruţ, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Bouhenna

Min. 90+5: Final de meci! 

Min. 67: Ratare mare pentru Petrolul. Irobiso reia puţin pe lângă din apropierea careului mic, uşor lateral stânga.

Min. 47: GOOOL FCSB! Coman face 2-0, în urma unei faze asemănătoare cu prima reuşită. Pasă decisivă a lui Cordea.

Min. 46: Se reia meciul. 

Min. 45+5: Final de prima repriză! 

Min. 45+2: GOOOL FCSB! Dawa marchează cu un şut pe jos, din careu, din pasa lui Omrani.

Min. 40: Seto îl testează pe Târnovanu cu un şut de la 18 metri. Portarul FCSB-ului prinde fără mari probleme. În ultimele minute, Petrolul are posesia şi stă în jumătatea bucureştenilor.

Min. 27: Cordea loveşte şi el transversala, cu un şut din dreapta, cu piciorul stâng, din prima, din afara careului.

Min. 24: FCSB mai pierde din turaţie după startul în forţă, Petrolul reuşeşte să ajungă, în câteva rânduri, în apropierea careului lui Târnovanu. Apărarea lui Constantin începe să se lege.  

Min. 17: Meciul, întrerupt câteva minute din cauza fumigenelor utilizate de fanii Petrolului.

Min. 4: Olaru, şut foarte bun de la 22-25 de metri, mingea se duce în transversală.

Min. 2: Start în forţă pentru FCSB! Echipa lui Dică începe sus, iar Omrani luftează dintr-o poziţie bună, din careu, după care şutul lui Coman, la colţul scurt, e scos de portar.

Min. 1: Începe meciul! 


Petrolul a cedat, la Mediaş, la limită, scor 0-1, cu campioana CFR Cluj, iar acum are partidă cu vicecampioana României. Aceasta din urmă a evoluat în grupele Conference League în această săptămână, cu Silkeborg, în faţa căreia a cedat la scor, 0-5.

Petrolul şi FCSB nu s-au mai întâlnit din 2015, luna octombrie, în prima divizie, la Ploieşti, când scorul se termina egal, 0-0.

Ce spunea Dică după eşecul cu Silkeborg

FCSB a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 0-5, de formaţia daneză Silkeborg, într-un meci din Grupa B din Conference League.

Nicolae Dică a încercat să rămână optimist după eşecul umilitor din Danemarca. Tehnicianul a punctat faptul că poate nu ar fi trebuit să menajeze 7 titulari.

 „Am făcut o partidă foarte slabă, am început foarte prost jocul. În minutul 7 era 2-0, pe nişte greşeli imense. N-am arătat bine în această seară. Este clar că atunci când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greşeşte. Trebuie să înţelegem, chiar dacă au jucat jucători foarte tineri, mă aşteptam la mai mult de la ei. Aveau şansa să joace în Europa. Am pregătit meciul cum le-am pregătit pe cele cu West Ham şi Anderlecht, ştiam că întâlnim o echipă bună. Din păcate, le-am oferit prea multe şanse celor de la Silkeborg şi asta ne-a costat.

Mă gândeam, spre finalul jocului, că poate nu trebuia să-i las pe toţi acasă, dar e un risc pe care mi l-am asumat. După ce ne-am calificat, am spus că vrem să urcăm în clasament în campionat. Merităm să fim criticaţi. Atunci când câştigăm, oamenii ne laudă. Acum e normal să ne critice lumea, mai ales pe mine. Am pierdut cu Lazio 5-1, cu Sporting 5-1, dar erau echipe foarte mari. Astăzi am făcut o partidă foarte slabă.

Ne aşteaptă o partidă grea la Ploieşti, apoi returul cu Silkeborg. Eu nu prea dorm, îmi fac o grămadă de gânduri, de analize. Asta este viaţa de antrenor, când m-am apucat de această meserie ştiam ce mă aşteaptă. De când am venit la Steaua (n.r. - FCSB) a fost greu.

Suntem pe ultimul loc după acest joc, dar mai avem trei jocuri de disputat. Vom vedea câte puncte vom acumula după următoarele jocuri. Trebuie să-i încurajez, sunt tineri, unii joacă pentru prima oară în Europa. Nu putem să-i distrugem pe jucători, eu sunt genul de antrenor care încurajează jucătorii”
, a declarat Dică la finalul partidei din Conference League.

Echipele probabile:

  • Petrolul (3-5-2): Vâlceanu - Meijers, Tamaş, Cebotaru - Cioiu, Paşov, Jair, Takayuki, Ţicu - Irobiso, Grozav
  • Rezerve: Moroz, Huja, Ivanovski, L. Dumitriu, Velisar, Manzala, Mazarache, M. Bratu, Borţa
  • Absent: Budescu (incert)
  • ANTRENOR: Nicolae Constantin
  •  
  • FCSB (4-4-2): Târnovanu - V. Creţu, Haruţ, Dawa, Radunovic - Cordea, Edjouma, Olaru, Coman - Omrani, Compagno
  • Rezerve: A. Vlad, Oct. Popescu, Miculescu, Boboc, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu, B. Rusu
  • Absenţi: Panţîru, I. Cristea, Ov. Popescu (accidentaţi), Tamm (incert)
  • Antrenor: Nicolae Dică
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele