Ultima oră
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania

VIDEO | Premiu UEFA pentru Simon Kjaer şi echipa medicală care i-a salvat viaţa lui Christian Eriksen

Fotbal Internațional Publicat de Andrei Ionascu pe 26 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20374116/1/tw-eriksen-2-2.jpg

Căpitanul naţionalei Danemarcei, Simon Kjaer, a primit premiul preşedintelui UEFA pentru că a intervenit şi a ajutat la salvarea lui Christian Eriksen, la meciul cu Finlanda, din 12 iunie, de la EURO 2020. De asemenea, acest premiu a fost acordat şi echipei de medici care a intervenit.

Premiul a fost decernat în cadrul ceremoniei de tragere la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, la Istanbul, chiar de către preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

“Ei ne-au arătat că viaţa este mai importantă ca orice. Ne-au făcut să gândim altfel. Merită pe deplin acest premiu. Nu am avut nici cea mai mică îndoială”, a spus Ceferin.

Cei care au primit prestigiosul premiu sunt: Mogens Kreutzfeldt (ofiţer medical), Frederik Flensted (manager medical), Anders Boesen (medic de urgenţă), Peder Ersgaard (paramedic), Jens Kleinefeld, Valentin Velikov, Morten Skjoldager, Morten Boesen (toţi medici), Simon Kjær (fotbalist).

Kjaer nu a fost prezent la ceremonie. “Mulţumesc pentru acest premiu în numele întregii echipe. Mă simt obligat să primesc acest premiu cu echipa mea”, a spus Simon Kjaer într-un mesaj video.

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la EURO 2020.

Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care au intervenit după prăbuşirea lui Eriksen pe teren. Kjaer i-a curăţat căile respiratorii ale coechipierului său, i-a aplicat manevre de resuscitare, le-a spus celorlalţi jucători să formeze un scut în jurul fotbalistului şi a consolat-o pe partenera colegului său.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri