Ultima oră
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi

VIDEO | ”Racheta” David Popovici s-a întors acasă! ”Vreau să mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine”

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 26 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20754121/2/popovici.jpg

Sportivul David Popovici a revenit în ţară, duminică seară, după performanţa istorică de la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta, competiţie la care a obţinut două medalii de aur.

Sportivul de 17 ani a fost premiat de Ministrul Sporturilor, Carol Eduard Novak, care i-a înmânat un cec în valoare de 200.000 de euro, din partea Guvernului.

  • Popovici a obţinut aurul mondial la 100 m liber şi 200 m liber.

Tânărul campion a vorbit despre emoţiile care l-au încercat în ultimele zile şi a ţinut să mulţumească celor care l-au susţinut.

"Trebuie să recunosc că nu sunt obişnuit cu atât de multă lume şi atât de multă atenţie, însă sunt tot eu, la fel de natural.

Cel mai important lucru pe care îl am de spus e că vreau să mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine, care m-au suţinut şi care mă susţin în continuare.

Le mulţumesc românilor care m-au urmărit, celor care au venit şi m-au văzut pe viu, dar şi celor din faţa televizoarelor.

E superb şi cred că multă lume ar vrea să fie în situaţia mea şi să ştie că atât de multă lume îl susţine. Sunt chiar onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături de mine, sincer.

Budapesta este un oraş foarte frumos, dar mi-a fost dur de Bucureşti. Pot să sper că valul pe care l-am creat va aduce reacţii pozitive şi va ajuta sportul să progreseze în ţara asta. E clar că e nevoie de o resuscitare. O să văd ce o să-i cer ministrului, depinde cum mă simt mâine. Sper ca oamenii să aibă o viaţă mai sănătoasă, e unul dintre obiectivele mele personale. Eu şi echipa mea avem filozofia de a ne îndrepta cât mai mult spre perfect, atâta timp cât încerci să fie mereu cea mai bună versiune. Cred că asta e o reţetă spre o viaţă fericită. Ungaria este o forţă mult mai puternică în înot, dar poate este un nou început. Mi-ar plăcea să fim în faţa tuturor. Voi mai avea multe competiţii.

Cel mai mare vis este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă pot într-o probă. Şi mai super dacă reuşesc asta în două probe. Înotul e un sport minunat pentru muşchi, pentru inimă. E o relaţie specială pe care o avem cu apa. Toată lumea simte ceva. E un sport atât de imprevizibil, dar m-am înconjurat de oameni superbi. Cât ar putea dura carierea mea? Nu ştiu. Am avut adversari foarte buni, de 38, 39 de ani.

Sunt campioni mondiali la Budapesta şi la 15 ani. Cât timp eşti foarte pasionat, poţi să faci performanţă la orice vârstă. Sunt onorat să fiu idolul unor puşti. Mi-a fost tare ruşine să-i cer un autograf lui Glinţă, aşa cum se întâmplă acum cu mine.

Încă am autograful lui Robert undeva prin sertare, e bine să ai idoli care să te inspire atât de tare. Construirea unor noi bazine este unul dintre scopurile mele clare”, a spus Popovici, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la aeroport.

Luni, sportivul va fi decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

mail-share icon Email
viewscnt

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele