Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

VIDEO | Rapid - Farul 1-1. Meciul sezonului în SuperLigă, decis de o fază judecată de Istvan Kovacs cu ajutorul VAR

Superliga Publicat pe 21 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20893371/3/qq.jpg

Rapid şi Farul au terminat la egalitate, 1-1, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro, derby-ul etapei a 15-a din SuperLiga 2022/2023. Oaspeţii au condus la pauză, dar puteau pierde pe final, dacă Istvan Kovacs nu anula cu ajutorul VAR un gol marcat de belgianul Xian Emmers. Farul rămâne lider, cu cinci puncte peste Rapid.
 
Meciul primei părţi a campionatului. E eticheta pe care o primeşte Rapid - Farul, partidă în care Denis Alibec a strălucit primul în minutul 20, când a transformat în gol o pasă superbă a lui Grameni. Egalarea a venit de la Săpunaru (52), cu capul, după o centrare a lui Ioniţă, apoi a urmat un forcing al gazdelor, cu Emmers şi Sefer ratând ocazii mari. În minutul 85, belgianul Emmers a punctat pentru ceea ce trebuia să fie 2-1 în favoarea giuleştenilor, dar reuşita sa a fost anulată după intervenţia VAR pentru un henţ la Albu.
 
Rapid - Farul s-a terminat 1-1, rezultat care menţine echipa lui Gică Hagi pe primul loc în SuperLigă, cu 34 de puncte, la cinci lungimi peste Rapid.

Rapid - Farul 1-1 (Alibec 20), live pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro

  • RAPID: Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais - Kait, Al. Albu, Emmers - Sefer, Luckassen (Vojtus 78), Al. Ioniţă II
  • REZERVE: Drăghia - Dussaut, Ignat, P. Iacob, Fl. Ştefan, A. Ciobanu, Crivac, Pănoiu
  •  
  • FARUL: Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean, Băluţă (Torje 66), Grameni (Casap 66) - Alibec, L. Munteanu (Corinus 77), Pitu (Doukoure 46)
  • REZERVE: Buzbuchi - Mboko, B. Lazăr, Moldoveanu, Andronache
Minutul 87: GOLUL RAPIDULUI, ANULAT DE VAR! Emmers marchează după o fază prelungită de atac a gazdelor, apoi Istvan Kovacs e chemat la margine pentru a analiza un posibil henţ al lui Alexandru Albu şi anulează golul!



Minutul 84: Onea încearcă poarta de la 20 de metri, însă trimite peste.

Minutul 78: Triplă ocazie a Rapidului! Kait destabilizează defensiva adversă, apoi Emmers şi Sefer, de două ori, nu găsesc drumul spre gol din poziţii excelente.



Minutul 68: A DOUA BARĂ A RAPIDULUI! Albu prinde un şut excepţional de la marginea careului de 16 metri, cu latul, dar are ghinion şi nimereşte doar bara transversală. Imediat, Morais centrează în faţa porţii, dar Ioniţă nu ajunge la minge.



Minutul 60: Şutul lui Sefer, pe jos, e reţinut de Aioani.

Minutul 55: Alibec încearcă un şut surprinzător, loveşte bine mingea, dar trimite pe lângă poartă.
 

 
Minutul 53: GOL RAPID! Ioniţă centrează perfect din dreapta, Săpunaru se înalţă şi marchează de la colţul scurt!



Minutul 50: Şansă pentru Ioniţă. Emmers întoarce bine mingea în careu, dar şutul playmaker-ului giuleştean se duce peste.

Minutul 46: A început repriza a doua, iar Hagi mută defensiv, cu Doukoure în locul lui Pitu.

Minutul 45: Mare ocazie a Farului. Alibec scapă singur cu portarul, dar Moldovan citeşte bine execuţia şi respinge.



Minutul 40: Ocazie a Farului! Contraatacul oaspeţilor despică apărarea lui Mutu, Munteanu ajunge în poziţie bună de şut, dar nu prinde colţul lung.



Minutul 35: Moment de fotbal adevărat oferit de Alibec. Atacantul Farului îi ridiculizează pe Grigore şi Onea, apoi defensiva Rapidului înlătură pericolul.



Minutul 31: Şansă a Rapidului. Sefer creează pericol în flancul stâng, scoate inspirat mingea pentru Ioniţă, dar Larie iese bine şi blochează.



Minutul 20: GOL FARUL! Grameni găseşte o pasă excepţională peste toată apărarea adversă, Alibec finalizează şi el cu stil şi liderul SuperLigii trece în avantaj!



Minutul 11: Luckassen are loc de şut de la marginea careului de 16 metri, dar Aioani reţine execuţia vârfului olandez.

Minutul 2: BARĂ RAPID! Onea centrează bine pentru Sefer, iar lovitura de cap a mijlocaşului dreapta e bâlbâită de Aioani, apoi loveşte bara. Luckassen recuperează, însă iroseşte şi el o şansă bună şi trimite peste.

 
20:30: Start joc în Giuleşti.


Rapid se află pe locul doi în SuperLiga, la cinci lungimi de adversara din acestă seară, liderul campionatului. Echipa lui Adi Mutu a pierdut puncte în duelurile cu Chindia Târgovişte şi FC Botoşani, dar şi-a revenit în ultimele două meciuri, cu FC Hermannstadt, unde a câştigat 2-0 şi cu CSC Dumbrăviţa, în Cupă, unde s-a impus cu 4-1.

De cealaltă parte, Farul merge perfect în campionat, unde are cinci victorii consecutive şi se află pe primul loc. Constănţenii au făcut un rezultat surprinzător în Cupa României, 3-3, în faţa formaţiei de Liga 3, CSM Alexandria, dar este de menţionat că Hagi a aliniat un prim 11 plin de rezerve, în dorinţa de a-şi putea odihni titularii pentru derby-ul cu giuleştenii.

Cele două formaţii s-au întâlnit de două ori de când Viitorul şi Farul au fuzionat, iar ”marinarii” au reuşit să câştige una dintre partide, cealaltă terminându-se la egalitate.  

Farul va rămâne liderul turului de campionat indiferent de rezultat, în timp ce ”alb-vişinii” pot pierde poziţia a doua în cazul unei înfrângeri, în funcţie de rezultatul pe care îl obţine CFR, în derby-ul cu ”U” Cluj.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele