Ultima oră
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX
ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj
VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out
VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2 VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2

VIDEO | Real Madrid, din nou campioana Europei! Vinicius aduce al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor din istoria clubului, după 1-0 în finala cu Liverpool de la Paris

Champions League Publicat pe 29 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20720868/14/real-ucl.jpg

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, Liverpool, scor 1-0 (0-0).

Partida a început cu peste 35 de minute întârziere, din cauza problemelor legate de accesul cu întârziere al suporterilor în stadion. Mai mulţi fani chiar au încercat să forţeze accesul în arenă.

În minutul 21, Liverpool a avut o bară la un şut al lui Mane de la marginea careului. Un gol al lui Benzema (Real Madrid) din minutul 43 a fost anulat pentru ofsaid, după verificarea VAR.

  • Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Echipele utilizate:

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, I. Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson (Keita ’77), Fabinho, Thiago Alcantara (Firmino ’77) - Salah, Mané, Luis Diaz (Jota ’65). Antrenor: Jurgen Klopp
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modric (Ceballos ’90), Casemiro, Kroos – Valverde (Camavinga ’86), Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Meciul a fost arbitrat de francezul Clement Turpin. Partida a fost precedată de un moment artistic susţinut de Camila Cabello.

În tribună s-au aflat numeroase personalităţi, între care şi Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Rafael Nadal.

În 2021, trofeul a fost câştigat de Chelsea.


Liverpool – Real Madrid 0-1 (Vinicius 59)  

Echipele de start:

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Thiago - Salah, Diaz, Mane;
    Rezerve: Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott;
    Antrenor: Jurgen Klopp;
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinícius Junior;
    Rezerve: Lunin, Nacho, Hazard, Asensio, Marcelo, Lucas, Bale, Ceballos, Rodrygo, Isco, Mariano, Camavinga;
    Antrenor: Carlo Ancelotti;

Min. 90+5: Final de meci la Paris! Real Madrid câştigă a 14-a Ligă a Campionilor din istorie!

Min. 82: Ce mare e Courtois! O scoate şi de această dată pe Real, tot în faţa lui Salah! Intervenţie senzaţională, din poziţie unu la unu.

Min. 75: Presează mai apăsat Liverpool, dar la finalizare nu sunt luate cele mai bune decizii. Până acum, până la urmă, cele mai periculoase ocazii ale formaţiei lui Klopp au venit doar în urma şuturilor de la distanţă în mare parte.

Min. 71: Liverpool e afectată de golul primit, chiar dacă Real îi lasă şi mai mult posesia după ce a deschis scorul. Madrilenii, la cum arată jocul, vor mai ataca doar pe contraatac în ultimele minute. La englezi, dintre jucătorii de atac, doar Salah pare capabil să facă diferenţa în ultimii metri.

Min. 64: Courtois scoate din nou Real dintr-o situaţie foarte dificilă. Salah trage bine din afara careului mare, dar portarul spaniolilor scoate excelent în lateral.

Min. 59: GOOOL Real Madrid! Vinicius marchează din careu, din pasa lui Valverde.

Min. 55: Forţează Liverpool, urcă liniile ceva mai mult comparativ cu prima repriză. Arnold, cel mai bun om al finalei de până acum, are trotuar pe partea dreaptă.

Min. 47: Start în forţă pentru Liverpool, la fel ca în prima repriză. Arnold centrează perfect, la bara a doua, din partea dreaptă, pentru Diaz, dar Carvajal stă bine şi îl jenează pe ”cormoran”.

Min. 46: Începe partea a doua.

Min. 45+3: Final de primă parte.

Min. 43: Real Madrid marchează, dar în cele din urmă golul e anulat pe motiv de offside. Referitor la fază în sine, Benzema introduce balonul în poartă, în urma mai multor inexactităţi în apărarea lui Liverpool. Jocul, întrerupt minute bune pentru intervenţia VAR.

Min. 39: Liverpool nu forţează, chiar dacă are posesia. Nu urcă liniile complet, dorind să nu rămână descoperită.

Min. 35: Din nou Salah! Centrează Arnold din flancul drept, dar lovitura de cap a egipteanului e slabă. Courtois prinde fără probleme.

Min. 32: Ritmul se mai domoleşte după ce Liverpool a presat serios timp de câteva minute. Real pare că îşi impune jocul, cu atacuri poziţionale greoaie + ruperi de ritm marca Vinicius.

Min. 25: Alisson, aproape să fie surprins! Centrează Vinicius din partea stângă, pentru Benzema, iar portarul lui Liverpool era să fie depăşit de traiectorie. Se repoziţionează însă şi prinde sigur.

Min. 20: Mane, ocazie foarte mare! Intră uşor în careu, la marginea lui, trage, dar Courtois e din nou la post şi respinge cu vârful degetelor în bară. Real scapă şi de această dată.

Min. 17: Din ce în ce mai incisivi sunt ”cormoranii”. Intrat în careu, Mane întoarce la 16 metri pentru Salah, dar şutul acestuia, din prima, e prins de Courtois.

Min. 16: Ce şansă pentru Liverpool! Arnold croşetează câţiva adversari în partea dreaptă, pasează pe jos, în careu, pentru Salah, care reia din prima, dar Courtois scoate excelent de lângă bară. Faza continuă, iar şutul lui Thiago, de la distanţă, e prins uşor de portarul Realului.

Min. 10: Liverpool încearcă destul de mult în benzi, în special prin partea dreaptă a atacului, unde Real îl are pe Mendy în defensivă. Arnold, aşa cum a obişnuit, urcă foarte mult pentru a dubla şi face superioritate.

Min. 6: Joc prudent pentru ambele echipe, ceva mai multă posesie şi pentru Real după un început, prime două-trei minute, cu posesie semnificativă pentru ”cormorani”.

Min. 2: Începe sus Liverpool, are o lovitură liberă din stânga, dar Arnold bate modest şi fundaşii madrilenilor rezolvă uşor faza.

Min. 1: Începe finala UCL de la Paris! 


UPDATE ora 22:23: În cele din urmă începe festivitatea de deschidere a finalei UCL. 


UPDATE ora 22:18: Încă un anunţ al organizatorilor, finala Ligii Campionilor nu începe mai devreme de ora 22:36.

 

 


UPDATE ora 22:11: Probleme mari cu accesul pe stadion. Sunt sute de fani la porţile arenei care aşteaptă să intre, iar mulţi dintre ei au sărit gardurile şi au păcălit filtrele de securitate. Startul de meci, decalat din nou, la 22:30.


UPDATE ora 21:51: Startul de meci va fi întârziat cu 15 minute, urmând să înceapă la 22:15. Decizia a fost luată de organizatori din cauza aglomeraţiei şi traficului din oraş.


UPDATE ora 19:40: Fanii lui Liverpool fac spectacol în zona din Paris dedicată lor. Zeci de mii de suporteri ai ”cormoranilor” se pregătesc de finala cu Real Madrid.

 

 

 

 

 


UPDATE 17:55: Real Madrid şi Liverpool vor da lovitura în cazul în care vor câştiga UCL. Vor lua foarte mulţi bani, de ordinul sutelor de milioane de euro, dar suma diferă de la o echipă la alta. De exemplu, madrilenii vor încasa 141.5 milioane de euro dacă vor câştiga finala, iar Liverpool va băga în conturi 128 de milioane de euro dacă se va impuse.

De precizat că sumele sunt câştigurile totale de pe întreg sezonul din Liga Campionilor. Diferenţa de bani e reprezentată de rankingul istoric al ultimilor zece ani.


UPDATE ora 17:04: Marca scrie că Real Madrid îl doreşte insistent pe mijlocaşul defensiv Aurelien Tchouameni, 22 de ani, de la AS Monaco, jucător a impresionat la ultimele meciuri din Ligue 1. Presa din Spania notează faptul că madrilenii vor începe negocieri clare după finala UCL, iar suma de transfer ar fi de aproximativ 80 de milioane de euro.

Cumpărat cu 18 milioane de euro de Monaco de la Girondins de Bordeaux, în vara anului 2019, Tchouameni valorează în prezent 40 de milioane de euro, potrivit site-ului german Transfermarkt.


UPDATE ora 16:45: E spectacol pe străzile din Paris. Fanii celor două echipe fac din ziua finalei sărbătoare. Steagurile Spaniei şi Angliei şi siglele celor două cluburi sunt peste tot.


Liverpool - Real Madrid, live pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro de la 22:00. Echipele probabile:

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Mane, Diaz

  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Jr

Cum doar Divock Origi (accidentat) nu e disponibil pentru ultimul act de la Paris, atât Klopp, cât şi Ancelotti pot alinia cele mai bune echipe posibile. Singura dilemă a neamţului e legată de unul dintre cele trei posturi de la mijlocul terenului: dacă Henderson şi Fabinho sunt siguri de locul de titular, Thiago şi Keita se luptă pentru încrederea neamţului. De cealaltă parte, Ancelotti va intra cu 11-le standard, cu Fede Valverde în partea dreaptă a atacului şi brazilianul Rodrygo păstrat pe banca de rezerve ca o armă secretă.

 

Real, parcurs infinit mai greu spre finală

Startul sezonului european a fost asemănător pentru cele două rivale de pe Parc des Princes, ambele reuşind să-şi câştige grupele din care au făcut parte. Din optimi încolo, însă, drumurile au fost diferite. Liverpool a trecut fără prea mari emoţii de Inter (2-1 la general) şi Benfica (6-4), apoi a învins-o şi pe Villarreal cu un impresionant 5-2. În paralel, a câştigat Cupa Angliei şi Cupa Ligii Angliei, dar a pierdut la limita limitelor lupta cu Man. City pentru titlul din Premier League.

 

În schimb, Realul a avut mult mai mult de muncă pentru a găsi culoarul spre a 17-a finală europeană din istoria clubului. După câştigarea Grupei D, a avut nevoie să revină formidabil pe Santiago Bernabeu pentru a trece de PSG (3-2 la general), apoi scenariul s-a repetat şi cu Chelsea, când tot o remontada pe Bernabeu a făcut diferenţa. Mai dramatică a fost semifinala cu City, câştigată abia după ce Rodrygo a marcat în minutele 90+1 şi 90+4, apoi Benzema a transformat un penalty în prelungiri.

 

Pentru Liverpool, finala de la Paris va fi a zecea din istorie, cormoranii reuşind să câştige şase dintre ele. Cel mai recent succes a venit tot cu Jurgen Klopp pe banca tehnică, 2-0 în ultimul act din 2019, cu Tottenham.

 

Pentru Real, Stade de France va fi stadionul pe care Los Blancos vor juca pentru a 17-a oară cu trofeul Ligii pe masă, reuşind să iasă învingători în 13 dintre ocazii. Ultima dată, Real a apărut în finala din 2018, când a învins Liverpool cu 3-1.

 

Din punctul de vedere al experienţei în finala Ligii, Calo Ancelotti are întâietate în faţa lui Klopp: italianul a câştigat de două ori trofeul ca jucător, de fiecare dată cu AC Milan, apoi a mai triumfat de trei ori ca antrenor, de două ori cu trupa din Milano şi o dată cu Real Madrid. Klopp, în schimb, a pierdut o finală cu Borussia Dortmund, în faţa lui Bayern, una cu Liverpool (versus Real Madrid) şi are în CV doar trofeul din 2019.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri