Ultima oră
Verona - Fiorentina 2-1. Pas uriaş în lupta pentru salvarea de la retrogradare făcut de gazde Verona - Fiorentina 2-1. Pas uriaş în lupta pentru salvarea de la retrogradare făcut de gazde
Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta” Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta”
Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri” Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri”
Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie
Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă
România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European

VIDEO | Real Madrid - FC Barcelona 3-2! Pas uriaş făcut de madrileni în lupta pentru titlu

La Liga Publicat de Ovidiu Neacşu pe 21 apr 2024
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/21563785/2/profimedia-0866772554.jpg

Real Madrid - FC Barcelona 3-2 (Vinicius 18' Lucas Vasquez 73' Bellingham 90+1' | Christensen 6' Lopez 69')

Real Madrid a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 3-2, formaţia FC Barcelona, în etapa a 32-a din La Liga.

Andreas Christensen a deschis scorul pentru catalani, în minutul 6, după un corner, însă gazdele au primit un penalti, în minutul 16, după ce Lucas Vazquez a fost faultat de Cubarsi, iar Vinicius Junior a transformat cu siguranţă, egalând.

Oaspeţii au avut un gol anulat de VAR, în minutul 30, şi prima repriză s-a încheiat la egalitate, 1-1. Barcelona a preluat conducerea în minutul 70, prin Fermin Lopez, dar madrilenii au egalat din nou, după numai şase minute, când a înscris Lucas Vazquez. Bellingham a adus victoria pentru Real, în minutul 90+1, scor 3-2, iar Los Blancos ajung la 17 meciuri consecutive fără înfrângere.

Real e lider în La Liga, cu 81 de puncte, 11 peste Barcelona, ocupanta locului secund (70 de puncte). Pe locul al treilea este Girona, cu 68 de puncte.

Echipele de start:

  • Real Madrid: Lunin - Vasquez, Rudiger, Tchouameni, Camavinga - Valverde, Kroos, Modric - Belligham - Rodrygo, Vinicius Jr.
  • Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - de Jong, Christensen, Gundogan - Yamal, Raphinha, Lewandowski

Minutul 90+6. Final de meci!

Minutul 90+1. Goooolll Real Madrid! Bellingham trimite mingea în poartă după o fază perfectă a madrilenilor!

Minutul 78. Lunin îl lansează pe Vincius, care nu reuşeşte să îl învingă pe ter Stegen!

Minutul 73. Goooolll Real Madrid! Lucas Vasquez este servit perfect de Vinicius şi îl învinge fără emoţii pe ter Stegen!

Minutul 69. Goooolll Barcelona! Fermin Lopez trimite mingea în poartă, după ce Lunin respinge în faţă şutul lui Yamal!

Minutul 45+8. Final de primă repriză!

Minutul 28. Lamine Yamal deviază o centrare din corner, dar Lunin este atent şi respinge!

Minutul 18. Gooolll Real Madrid! Vincius egalează în urma unui penalty obţinut de Lucas Vasquez!

Minutul 8. Ocazie imensă pentru Real Madrid! Vinicius trimite peste poartă dintr-o poziţie ideală!

Minutul 6. Goooolll Barcelona! Andreas Christensen profită de ieşirea greşita a lui Lunin şi trimite cu capul în poartă!

Minutul 1. Start de partidă!

__________________________________________________________________________

Lupta la titlu în La Liga se poate decide în urma acestui ultim El Clasico din acest sezon, catalanii se află la 8 puncte de liderul Real Madrid şi sunt obligaţi să câştige pe „Santiago Bernabeu” pentru a mai spera la titlu.

El Clasico pentru speranţă sau certitudine în La Liga 

Real Madrid vine cu un moral incredibil după calificarea în semifinalele Champions League, în urma victoriei la loviturile de departajare în faţa lui Manchester City, 4-3 (4-4 a fost scorul la general). „Los Blancos” sunt favoriţi cerţi la câştigarea campionatului în acestă stagiune, astfel că un egal i-ar duce la 79 de puncte (9 „lungimi” faţă de catalani), ceea ce l-ar asigura titlul într-o mare proporţie.

De cealaltă parte, Barcelona are doar varianta victoriei pentru a păstra şanse reale la titlu, cu 6 etape înainte de final. Fanii „Blaugrana” speră la o reacţie din partea favoriţilor, care vin după o mare dezamăgire din Champions League, eliminarea din „sferturi” în faţa lui PSG, scor 1-4 (4-6 la general).

În acest sezon, cele două mari rivale din Spania s-au mai întâlnit de două ori, iar Real Madrid s-a impus în ambele meciuri. Trupa lui Ancelotti a câştigat cu 2-1 duelul din turul campionatului şi cu 4-1 partida din finala Supercupei Spaniei.

Tensiuni mari în vestiarul Barcelonei, după eliminarea din Champions League

Araujo a comentat scurt declaraţia lui Gundogan la adresa lui, făcută după eliminarea Barcelonei de către PSG.

Ronald Araujo a fost criticat de Ilkai Gundogan, colegul său de la Barcelona, după ce şi-a lăsat echipa în 10, în partida cu PSG din returul „sferturilor” Champions League.

Meciul s-a încheiat 1-4 (4-6 la general pentru formaţia franceză), dar cu siguranţă unul dintre momentele critice ale duelului a fost eliminarea fundaşului uruguayan din minutul 29. 

Gundogan a subliniat faptul că echipa catalană era în controlul jocului până la momentul eliminării, lucru ce l-a deranjat pe Araujo. Apărătorul a comentat scurt declaraţia dată de mijlocaşul german.

„Prefer să ţin pentru mine ce gândesc. Există anumite valori şi un anumit cod pe care cred că trebuie să le respectăm”, a spus Araujo, potrivit Mundo Deportivo.

Gundogan: „Aş fi preferat să primim gol sau să rămână singur cu portarul, decât să ia roşu”

„Suntem foarte dezamăgiţi. Am simţit că suntem în controlul jocului până la cartonaşul roşu. Dacă e fault, e cartonaş roşu. În aceste momente cruciale trebuie să fii sigur că poţi ajunge la minge. Aş fi preferat să primim gol sau să rămână singur cu portarul, decât să ia roşu.

Barcola era la distanţă de minge şi nu ştiu dacă ar fi ajuns la ea înaintea portarului. Sau ar fi fost mai bine să scape singur cu portarul şi chiar să marcheze. O eliminare atât de devreme te ucide”, a spus Ilkai Gundogan, potrivit Mundo Deportivo.

mail-share icon Email
viewscnt

La Liga

Ultimele articole Toate articolele