Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | România, victorie cu Cipru în precalificările CE 2025-baschet masculin

Baschet Publicat pe 26 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21032113/1/rom-baschet.jpg

Naţionala de baschet masculin a României a învins duminică, la Piteşti, reprezentativa Ciprului, scor 75-50 (40-31), în ultimul meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025. Confruntarea a fost transmisă de Prima Sport 4 şi PrimaPlay.ro

Principalii marcatori tricolori au fost P. Richard 15 puncte, Nicolescu 10, iar de la Cipru s-a remarcat Simitzis 13.

În primele partide din grupa F, România a pierdut cu Portugalia, cu 59-75 şi 62-92, şi cu Bulgaria, cu 72-84 şi 61-62, iar apoi a învins Cipru, cu 69-65. După şase etape, România are 8 puncte în clasament (locul 3).

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale. În faza secundă au participat 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 ajunge doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur.

Totodată, FIBA a mai anunţat că echipele care nu vor câştiga una din cele trei grupe, între care şi România, vor avea o ultimă şansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima faza a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obţine ultima şansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

Vor fi patru grupe de câte trei echipe, iar meciurile se vor juca tur-retur, în 19 iulie, 22 iulie, 26 iulie, 29 iulie, 2 august, 5 august.

Câştigătoarea fiecărei grupe va ajunge în calificările pentru turneul final al CE2025.


Informaţii înainte de meci 

România termină faza a doua a grupelor preliminarii pentru EuroBaschet la Piteşti, contra reprezentativei Ciprului, în direct pe Prima Sport 4.

Echipa noastră este pe locul al treilea, cu o victorie şi patru eşecuri, iar adversarii sunt ultimii, cu zero triumfuri şi cinci înfrângeri.

”Vulturii” s-au calificat deja în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În primele partide din grupa F, România a pierdut cu Portugalia, cu 59-75 şi 62-92, şi cu Bulgaria, cu 72-84, iar apoi a învins Cipru, cu 69-65. După cinci etape, România are 6 puncte în clasament (locul 3), însă nu mai are vreo şansă de a câştiga grupa. Portugalia conduce grupa, cu 10 puncte, urmată de Bulgaria 9, iar pe ultimul loc se află Cipru, cu 5 puncte.

Eşec dramatic în meciul precedent

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă dramatic la Piteşti, de reprezentativa Bulgariei, scor 62-61 (31-25), în penultimul meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025.

Cu această ocazie a fost inaugurată noua sală din oraş, Piteşti Arena.  

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele