Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Sărbătoare pe Etihad! Manchester City, la a doua finală de Liga Campionilor din istorie

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 17 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21128215/2/profimedia-0776657870.jpg

Manchester City a învins pe teren propriu, scor 4-0, formaţia Real Madrid, în returul semifinalei Ligii Campionilor. Cu 5-1 scor cumulat, englezii s-au calificat în finala competiţiei, unde vor juca împotriva celor de la Inter Milano.

 Semifinala de la Manchester a început cu o intervenţie foarte bună a lui Courtois în faţa lui Haaland şi a continuat cu o a doua intervenţie a portarului belgian în faţa atacantului oaspeţilor, în minutul 21. Primul gol al meciului a venit în minutul 23, când Bernardo Silva a înscris din pasa lui De Bruyne, după ce Courtois reuşise o paradă senzaţională la Haaland. Real Madrid a replicat prin bara lui Kroos, din minutul 35, însă golul a căzut în cealaltă poartă. Bernardo Silva a înscris pentru 2-0 în minutul 37, cu o lovitură de cap, şi „cetăţenii” erau deja în finală.

În repriza secundă madrilenii au încercat să pună mai multă presiune pe gazde, dar aproape de gol au fost tot jucătorii lui Guardiola, în minutul 73, când Courtois a salvat un alt şut al lui Haaland, deviindu-l în bară.

În minutul 76 gazdele au înscris al treilea gol tranşând calificarea în favoarea lor: a fost o lovitură liberă executată de De Bruyne, iar Eder Militao a înscris în propria poartă.

Umilinţa oaspeţilor a fost completă în minutul 90+1, când doi dintre jucători proaspăt intraţi pe teren la City au conclucrat pentru a stabili scorul final. Julian Alvarez i-a pasat lui Foden, acesta i-a retrimis în careu şi argentinianul a marcat pentru 4-0.

Realul rămâne doar cu recordul lui Carlo Ancelotti, care a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor – 191. Ancelotti l-a depăşit pe Alex Ferguson, care are 190 de partide.

Finala Ligii Campionilor din sezonul 2022-2023 se va disputa la Istanbul, în 10 iunie, şi va opune echipa engleză Manchester City şi echipa italiană Inter Milano.

Este a cincea finală de Liga Campionilor din ultimii şase ani în care evoluează o reprezentantă a Angliei şi a doua finală pe care Manchester City o va disputa în aceeaşi competiţie, după cea pierdută în 2021, în faţa echipei Chelsea Londra, scor 0-1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri