Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Se vede titlul! Arsenal câştigă clar derby-ul cu Tottenham, 2-0, şi se distanţează în fruntea Premier League

Premier League Publicat de Ovidiu Neacşu pe 15 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20982897/2/tot.jpg

Arsenal a câştigat derby-ul Nordului Londrei, 2-0 pe terenul lui Tottenham, în direct la Prima Sport 1. Ajutaţi de autogolul lui Lloris şi reuşita lui Odegaard, "tunarii" au pus opt puncte între ei şi Man. City în fruntea clasamentului şi au devenit favoriţi la câştigarea primului titlu în Premier League din 2004 încoace.
 
Intrată cu mari speranţe în meciul contra marii rivale, Tottenham a falsat în startul partidei, iar Nketiah putea deschide scorul încă din minutul şapte, dar Lloris l-a blocat în poziţie de unu vs. unu. În minutul 14, experimentatul goalkeeper francez a greşit flagrant la centrarea lui Saka, pe care a scăpat-o în propria poartă, şi i-a oferit lui Arteta un ajutor nesperat. Odegaard (23) a mai tras un semnal de alarmă, Partey (24) a izbit bara cu un şut violent de la marginea careului de 16 metri, apoi playmaker-ul norvegian (36) l-a învins pe Lloris cu o execuţie excelent plasată. 2-0 la pauză, fără ca Spurs să conteze cu adevărat!
 
Trupa lui Conte s-a trezit pe start de parte a doua, cu Kane (50) şi Sessegnon (52) blocaţi de excelentul Ramsdale. Apoi, Arsenal a recâştigat mijlocul terenului, a calmat ritmul, iar Nketiah (70) a ratat din nou din poziţie de singur cu portarul Lloris.
 
Învingătoare cu 2-0 în North London Derby, Arsenal oferă un statement care trebuie citit cu atenţie de către rivale: "tunarii" au 47 de puncte din primele 18 etape şi un avans de opt puncte faţă de City, respectiv nouă faţă de Newcastle şi Man. United. Tottenham rămâne pe cinci, cu 33 de puncte, la cinci lungimi distanţă de top 4. Etapa viitoare Londra şi Manchester se intersectează în două meciuri tari: Arsenal - Man. United şi Man. City - Tottenham.
 

Tottenham - Arsenal 0-2 (Lloris aut. 14, Odegaard 36)

  • Tottenham: Lloris – Romero, Dier, Lenglet – Doherty, Sarr, Hojberg, Sessegnon – Kulusevski, Son – Kane
  • Arsenal: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Partey, Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli

Minutul 82: O fază prelungită de atac a gazdelor se termină cu un şut cadrat de Richarlison, pe direcţia lui Ramsdale.

Minutul 70: Nketiah, aproape de 0-3! Vârful lui Arsenal rămâne din nou singur cu Lloris, dar şi de această dată alege o finalizare neinspirată şi îi permite portarului francez să respingă.



Minutul 61: Sessegnon e găsit în careu, vrea un vole din prima, dar trimite paralel cu poarta.

Minutul 52: Mare şansă a lui Spurs. Kane îl lasă singur cu portarul pe Sessegnon, aripa stângă finalizează cu stângul spre colţul lung, însă Ramsdale lasă un picior salvator şi menţine avantajul de pe tabelă.



Minutul 50: Ocazie a lui Tottenham. Kane plasează excelent un şut cu piciorul drept, Ramsdale face un efort considerabil şi respinge.



Minutul 49: Kulusevski încearcă o finalizare pretenţioasă, cu stângul spre vinclu, dar trimite mult peste poarta lui Ramsdale.

Minutul 45+3: Kane reia periculos, cu capul, centrarea lui Hojbjerg, dar Ramsdale scoate de la prima bară.

Minutul 36: GOL ARSENAL! Odegaard are spaţiu, profită de el, trimite un şut perfect cu stângul şi majorează avantajul.



Minutul 24: BARĂ ARSENAL! Tunarii continuă demonstraţia de fotbal ofensiv, iar ghanezul Partey prinde un şut excepţional de la distanţă, care loveşte bara din stânga lui Lloris.



Minutul 23: Odegaard trage foarte puternic de la 20 de metri, dar Lloris plonjează inspirat şi respinge în lateral.

Minutul 14: GOL ARSENAL! Saka şutează din unghi închis, iar Hugo Lloris, unul dintre cei mai valoroşi portari ai lumii, comite o gafă mare şi respinge mingea în propria poartă!

Minutul 7: Ocazie mare a lui Arsenal! Defensiva lui Tottenham greşeşte nepermis, Nketiah ajunge în poziţie 1 vs. 1 cu Lloris, dar finalizează modest şi vicecampionul mondial intervine salvator.



18:30: Start joc!

Echipa antrenată de Conte vine după calificarea în ”şaisprezecimile” FA Cup, după ce a trecut cu 1-0 de Portsmouth, echipă din al treilea eşalon al fotbalului englez. În Premier League, Spurs nu a început foarte bine după pauza competiţională şi a remizat cu Brentford, ca mai apoi să cedeze surpinzător trei puncte cu Aston Villa, dar pare că s-a redresat după victoria foarte clară din meciul cu Crystal Palace, încheiat 4-0. Tottenham se află pe poziţia a cincea în acest moment şi se bate pentru un loc în top 4. 

De cealaltă parte, Arsenal pare de neoprit în acest sezon, ”tunarii” se află pe primul loc şi pot să se distanţeze în fruntea clasamentului, după ce Manchester City a pierdut duelul cu Manchester United. Trupa lui Arteta se apropie cu paşi mărunţi de o performanţă incredibilă, care părea de neatins la începutul sezonului, câştigarea trofeului Premier League, după 19 ani de la triumful lui Arsene Wenger şi al ”invincibililor”.

Ultima întâlnire dintre cele două a fost câştigată de Arsenal, care s-a impus în faţa lui Tottenham cu 3-1.

Echipele probabile:

  • Tottenham: Lloris; Romero, Dier, Lenglet; Doherty, Bissouma, Hojbjerg, Perisic; Kulusevski, Kane, Son
  • Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Partey; Saka, Odegaard, Martinelli; Nketiah
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele