Ultima oră
Massimiliano Allegri va anunţa dacă rămâne la Juventus peste 10 zile Massimiliano Allegri va anunţa dacă rămâne la Juventus peste 10 zile
Horaţiu Feşnic arbitrează meciul FC Botoşani - CS Mioveni, din turul barajului de menţinere/promovare în Superliga Horaţiu Feşnic arbitrează meciul FC Botoşani - CS Mioveni, din turul barajului de menţinere/promovare în Superliga
Când se joacă Supercupa României, FCSB - Corvinul Când se joacă Supercupa României, FCSB - Corvinul
Campionatul brazilian de fotbal, suspendat până la sfârşitul lunii din cauza inundaţiilor grave din sudul ţării Campionatul brazilian de fotbal, suspendat până la sfârşitul lunii din cauza inundaţiilor grave din sudul ţării
Stadionul pe care va evolua Corvinul Hunedoara în cupele europene. „Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile” Stadionul pe care va evolua Corvinul Hunedoara în cupele europene. „Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile”
Mesajul marelui campion, după ce Corvinul a cucerit Cupa României. „Voi veni la meciurile din cupele europene” Mesajul marelui campion, după ce Corvinul a cucerit Cupa României. „Voi veni la meciurile din cupele europene”

VIDEO ǀ Sepsi - FC Botoşani 5-2. Covăsnenii câştigă un duel al suferinţei şi acutizează criza moldovenilor

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 23 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21357173/2/sep-bot-bun.jpg

Sepsi OSK a învins pe teren propriu, scor 5-2, pe FC Botoşani, într-un meci din etapa a 13-a din Superligă. A fost prima victorie a covăsnenilor după şase înfrângeri consecutive.

În minutul 15 al meciului de la Sf. Gheorghe, Romario Benzar a înscris în propria poartă şi a adus gazdele în avantaj. Zece minute mai târziu, Gabriel David a egalat, cu un şut din careu, la colţul lung.

Oaspeţii au comis însă un henţ în propriul careu, în minutul 35, prin Eduard Florescu, iar arbitrul Sebastian Colţescu a dictat lovitură de pedeapsă. Alimi a transformat sigur în minutul 38 şi Sepsi era din nou în avantaj. Însă doar pentru un minut. Romario Benzar a fost faultat în careul gazdelor şi Eduard Florescu a adus egalarea pentru moldoveni.

Liviu Ciobotariu a schimbat la pauză şi, nou introdus pe teren, Adnan Aganovic a înscris şi el în minutul 47 pentru 3-2. Sepsi a înscris pentru 4-2 în minutul 66, după golul marcat cu o lovitură de cap, în minutul 66, de Alimi, din centrarea lui Denis Ciobotariu. Tabela a fost închisă de golul superb reuşit de Ion Gheorghe, de la mai bine de 30 de metri, în minutul 85.

A fost primul gol al jucătorului lui Sepsi, în prima ligă, după mai bine de un an.

Sepsi s-a impus cu 5-2, reuşind prima victorie după şase înfrângeri consecutive. Covăsnenii sunt pe locul 9 în clasament, cu 15 puncte, în timp ce FC Botoşani ocupă, în continuare, ultimul loc, al 16-lea, cu 6 puncte şi fără nici o victorie în acest sezon.

VIDEO ǀ Sepsi - FC Botoşani 5-2 (Benzar 15-autogol, Alimi 37-penalty, 66, Aganovic 47, Gheorghe 85 / David 25, Florescu 40-penalty), pe Prima Sport 2. Echipele de start:

  • Sepsi: 33. Niczuly - 17. Oroian, 4. Kecskes, 82. Ninaj, 3. Fl. Ştefan - 21. Alimi, 5. J. Rodriguez, - 11. Ştefănescu, 10. C. Matei, 9. Damaşcan, 96. Debeljuh
  • FC Botoşani: 68. Ducan - 22. R. Benzar, 32. Şeroni, 3. Mutombo, 30. Ţigănaşu - 33. G. David, 28. Petro, 8. E. Florescu - 66. Mouaddib, 60. Ilicic, 93. Pinson

Minutul 90+6: Final de meci! Sepsi se impune cu 5-2.

Minutul 85: GOL Sepsi! Ion Gheorghe înscrie cu o execuţie superbă de la 30 de metri, după un corner!

Minutul 66: GOL Sepsi! Ciobotariu recentrează un balon din marginea careului. Alimi deviază pe spate de lângă doi adversari.

Minutul 47: GOL Sepsi! Aganovic este bine plasat pe respingere şi reia din careu, la scurt timp după ce a intrat pe teren.

Minutul 45+3: Pauză! Scorul este 2-2.

Minutul 38: GOL Botoşani! Benzar este busculat în careu de Damaşcan, care comite un fault imprudent. Florescu egalează! Niczuly a sărit pe colţul opus.

Minutul 35: GOL Sepsi! Florescu comite henţ în careu după o fază fixă. După analiza VAR, centralul dictează penalty. Alimi transformă fără emoţii.

Minutul 30: Cei de la Botoşani pornesc un contraatac din propriul careu, apărarea adversă este păcălită, iar Ilicic scapă singur cu Niczuly şi reia pe lângă.

Minutul 25: GOL Botoşani! Benzar preia din flanc şi scoate la David, care reia din careu pe sub Niczuly.

Minutul 15: GOL Sepsi! Benzar încearcă să respingă o centrare venită pe 5 metri, dar trimite incredibil în proprie poartă.

Minutul 1: Ocazie mare pentru Sepsi în primele secunde! Ştefănescu reia din unghi, iar Dican respinge cu greu în corner.

Minutul 1: A început partida!

--------------------------------

Covăsnenii au avut un start stagional foarte bun, dar apoi au venit 6 eşecuri la rând, iar viitorul lui Liviu Ciobotariu depinde de rezultatul cu moldovenii. De cealaltă parte, Botoşani este ultima în clasament, cu 6 puncte, fiind singura echipă fără victorie din Superliga.

”Este o atmosferă un pic apasătoare înainte de meciul cu FC Botoşani, aşa cum e şi normal după 6 înfrângeri la rând. Dar sperăm că după meciul de azi să se schimbe acest lucru! Da, am discutat după ultima înfrângere... dar ce discutăm aş vrea să rămână în bucătăria noastră internă.

Nu l-am simţit deloc afectat (n.r. pe Liviu Ciobotariu) din contra ne-a transmis ca are încredere în noi ca să putem să fim din nou echipa aceea puternică de la începutul sezonului”, a declarat Niczuly Roland pentru Orange Sport, înainte de meci.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele