Ultima oră
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers

VIDEO | Sepsi Sf. Gheorghe - Universitatea Craiova 2-1! Covăsnenii şi-au crescut considerabil şansele de a juca finala Cupei României

Cupa României Publicat pe 20 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/20677991/14/sepsi-osk-sfantu-gheorghe-universitatea-craiova-cupa-romaniei-20-04-2022.jpg

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), pe CS Universitatea Craiova, în manşa I a semifinalelor Cupei României.

Au marcat: Ştefănescu 14', Golofca 87' / Andrei Ivan 55'.

1-0, min. 14: Bărbuţ a pătruns pe partea dreaptă, a reuşit să scape de doi adversari, apoi a centrat pe jos în careul mic, iar Ştefănescu, nemarcat, a înscris cu uşurinţă;

1-1, min. 55: Gustavo a fost faultat de Dumitrescu în careu şi Radu Petrescu a dictat penalti. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Andrei Ivan;

2-1, min. 87: Dumitrescu a scăpat pe contraatac pe partea stângă, a centrat pe jos în marginea careului mare, iar Golofca a marcat cu un şut de la 15 metri.

Au evoluat echipele:

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bălaşa, Mitrea, Dumitrescu - N. Păun, Vaşvari (Aganovici 73') - Bărbuţ, Golofca (Aşkovski 88'), Ştefănescu (Tincu 90'+3) - Tudorie. Antrenor Cristiano Bergodi;

Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Screciu (Cîmpanu 79'), Papp, Bancu - Roguljici (Nistor 46'), Al. Creţu,  Bic (Gustavo 46') - Baiaram (Găman 61'), Markovic (Koljici 61'), A. Ivan. Antrenor Laurenţiu Reghecampf (suspendat la acest meci, a stat în tribună).

Cartonaşe galbene: Dumitrescu 54', Ştefănescu 90'+1 / Vătăjelu 68', Screciu 75', Bancu 79', Andrei Ivan 90'.

Arbitri: Radu Petrescu - Radu Ghinguleac, Mrcea Grigoriu - Iulian Dima;

Observatori: Sorin Boca, Aurel Ionescu.

În prima semifinală, FC Voluntari a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, pe FC Argeş. Partidele retur sunt programate în perioada 10-12 mai.

Sepsi Sf. Gherghe - Universitatea Craiova 2-1 (Ştefănescu 14, Golofca 87 / Ivan 55 p)

Echipele de start: 

  • Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Mitrea, Bălaşa, Dumitrescu - N. Păun, Vaşvari - Bărbuţ, Ştefănescu, Golofca - Tudorie
  • Antrenor: Cristiano Bergodi
  •  
  • CSU Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Screciu, Papp, Bancu - Roguljic, Al. Creţu, Ov. Bic - An. Ivan, Markovic, Baiaram
  • Rezerve: Lazar - Vlădoiu, Cîmpanu, Nistor, Koljic, Gustavo, Constantin, Găman, Căpăţînă
  • Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Min. 90 + 2: Fluier final! Sepsi se impune pe teren propriu, scor 2-1, în manşa tur a semifinalelor Cupei României contra CSU Craiova. 

Min. 87: GOL Sepsi! Golofca înscrie de la marginea careului, poziţie centrală, la o fază de contraatac de manual al covăsnenilor. 

Min. 72: Ocazie pentru Sepsi! Centrarea lui Dumitrescu este aproape să îl surprindă pe Pigliacelli, care acordă în ultima clipă corner.  

Min. 57: Ştefănescu vede cartonaşul galben pentru proteste. 

Min. 55: GOL CSU Craiova! Andrei Ivan îl învinge pe Niczuly, deşi portarul covăsnenilor a ghicit colţul. 

Min. 54: Penalty pentru CSU Craiova! Dumitrescu îl faultează pe Gustavo în careu. Covăsnenii protestează. 

Min. 52: Ocazie pentru CSU Craiova! Niczuly are un reflex de senzaţie la lovitura de cap expediată de Markovic. 

Min. 49: Ocazie pentru Sepsi! Golofca scapă periculos pe contraatac, însă trimite în forţă pe lângă poarta oltenilor din unghi. 

Min. 46: A început a doua repriză! 

Min. 45 + 1: La pauză Sepsi conduce CSU Craiova cu 1-0!

Min. 45: Ocazie pentru Sepsi! Şutul lui Bărbuţ de la distanţă prinde putere şi este respins cu dificultate de Pigliacelli în lateral. 

Min. 26: Şansă pentru Sepsi! Păun trimite din câţiva metri, din unghi, cu capul în plasa laterală a porţii apărate de Pigliacelli.

Min. 24: Şansă pentru CSU Craiova! Şutul lui Roguljic din careu este deviat în ultima clipă în corner de către defensiva covăsneană. 

Min. 14: GOL Sepsi! Bărbuţ reuşeşte o acţiune individuală frumoasă şi îi pasează decisiv lui Ştefănescu, care trimite în plase cu poarta goală. 

Min. 13: Şansă pentru CSU Craiova! Şutul lui Markovic la colţul lung se duce pe lângă poarta apărată de Niczuly.

Min. 4: Şansă pentru Sepsi! Ştefănescu scapă singur cu Pigliacelli după o greşeală a lui Screciu, însă nu apucă nici măcar să tragă la poartă, fiind blocat în ultimul moment de Vătăjelu.

Min. 1: A început meciul! 


Sepsi Sf. Gherghe - Universitatea Craiova este partida de Cupa României, ce se va disputa în acestă seară la ora 19:30 şi poate fi văzută în direct pe Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro.

Câştigătoarea Cupei Românei de anul trecut pare să fie favorită şi anul acesta. Universitatea Craiova este într-o formă excelentă în play-off, oltenii au 3 victorii consecutive, iar două dintre acestea au venit cu ocupanta locului 2, FCSB, şi cu echipa de pe primul loc, CFR Cluj. 

De cealaltă parte, Sepsi e la bătaie mare pentru primul loc în play-out cu Rapid Bucureşti şi nu a pierdut deloc în play-out-ul acesta. 

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în sezonul regulat, meciul din septembrie s-a încheiat 0-0, iar partida din ianuarie a fost câştigată de Sepsi cu 3-1. La capitolul înfruntări directe Sepsi conduce clar. În ultimele 5 întâlniri dintre cele două, oltenii au pierdut de două ori, trei dintre partide terminându-se la egalitate.   

Universitatea Craiova a avut o partidă facilă în ”sferturile” Cupei României, cu CSO Filiaşi, din liga a treia, meci ce s-a încheiat 3-0 pentru olteni. În timp ce Sepsi Sf. Gheorghe a înfruntat o formaţie din primul eşalon al fotbalului românesc, Chindia Târgovişte şi s-a impus cu 2-1.

Echipe probabile: 

  • Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bălaşa, Mitrea, Dumitrescu - Gonzales, Păun, Ştefănescu - Ashkovski, Tudorie, Bărbuţ

  • Univeristatea Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - Bic, Al. Creţu - Gustavo, Baiaram, Ivan - Markovic

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele