Ultima oră
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor” VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei
VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Duel de foc în „subsolul” clasamentului VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Duel de foc în „subsolul” clasamentului
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1

VIDEO ǀ Sepsi Sfântu Gheorghe - ”U” Cluj 0-0 (5-4 la penalty-uri). Covăsnenii câştigă pentru a doua oară la rând Cupa României

Cupa României Publicat de Daian Cutu pe 24 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/21133269/3/ucj-sep.jpg

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat Cupa României Betano, învingând la lovituri de departajare, cu 5-4, echipa Universitatea Cluj în finala competiţiei, disputată la Sibiu.

Finala Cupei României şi-a meritat numele, meciul fiind disputat într-o atmosferă extraordinară asigurată de galeriile celor două protagoniste. Startul întâlnirii de la Sibiu a fost dominat de deţinătoarea trofeului, Sepsi, dar clujenii şi-au revenit repede, iar Thiam l-a pus la încercare pe Niczuly în minutul 25, când portarul covăsnenilor a respins în bară şutul senegalezului.

”Alb-negrii” au mai trimis o dată în bară, în minutul 33, la şutul lui Dan Nistor, însă ultima ocazie importantă a primei părţi a fost şutul din întoarcere al lui Safranko, scos excelent de Gorcea, în minutul 45+1.

În partea secundă Gorcea a fost protagonistul unei faze controversate, la care VAR-ul nu s-a sesizat: corner de pe dreapta executat de Jonathan Rodriguez, lovitură de cap Safranko şi Gorcea a prins balonul pe linia porţii, deşi jucătorii lui Sepsi au acuzat că portarul clujean a depăşit linia porţii.

Imediat după faza amintită, suporterii clujenilor au dat startul unui spectacol pirotehnic care a acoperit cu fum suprafaţa de joc, două torţe ajungând şi în interiorul suprafeţei de joc. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu au mai fost faze importante de poartă şi s-a intrat în reprizele de prelungiri.

În minutul 102 Tescan a scăpat singur cu Niczuly, dar a şutat slab şi portarul lui Sepsi a respins, iar finala a fost decisă la lovituri de departajare. Sepsi s-a impus, în cele din urmă cu 5-4, după ce portarul Niczuly a respins penaltiul decisiv, executat de clujeanul Martic. La loviturile de la 11 metri au marcat Roland Varga, Tudorie, Ion Gheorghe, M. Ştefănescu şi Mark Tamas (Sepsi), respectiv Chipciu, Bic, Tescan şi Nistor (U Cluj). Au ratat Jonathan Rodriguez şi Aganovic pentru Sepsi, în timp ce de la U Cluj au ratat Ely Fernandes, Jose Gomes şi Martic.

 

VIDEO ǀ Sepsi Sfântu Gheorghe - ”U” Cluj 0-0 (5-4 la penalty-uri), pe Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro Echipele de start:

  • Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălaşa, Ninaj, Dumitrescu - C. Matei, N.Păun, J.Rodriguez, Ştefănescu - Rondon, Safranko
  • ”U” Cluj: Gorcea - Martic, Miron, Piţian, Chipciu - G.Simion - D. Nistor, Remacle, I.Filip, Bic - Thiam

Sepsi câştigă a doua oară la rând! Tamas a transformat penalty-ul decisiv. Trofeul s-a decis după seria 7 de executanţi.

Minutul 120+2: Cupa României se va decide la penalty-uri! După 120 de minute e 0-0.

Minutul 102: Niczuly salvează la execuţia lui Bic, mingea ajunge la Fernandes, care trage foarte moale din 10 metri.

Minutul 90+3: Final de timp regulemantare! Este 0-0 şi se va intra în prelungiri.

Minutul 52: Matei trimite din corner, iar Ciobotariu reia cu capul. Gorcea prinde pe linia porţii. Cei de la Sepsi au solicitat gol.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 0-0.

Minutul 45+1: Rondon se descurcă excelent de lângă doi adversari şi scoate în careu la Matei, care trimite la Safranko. Gorcea are o super paradă şi respinge în corner.

Minutul 33: Nistor pătrunde şi trece elegant de un adversar. Din careu trage în forţă în bara porţii lui Niczuly.

Minutul 25: Thiam este găsit excelent. Atacantul pătrunde şi trage în bară din 15 metri.

Minutul 6: Şansă mare ratată de Sepsi. La un corner, Ciobotariu se inalţă, dar reia din câţiva metri pe lângă poartă.

Minutul 1: A început partida!

---------------------------------------------

Finala Cupei României, dintre Sepsi OSK şi Universitatea Cluj, are loc, miercuri, 24 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Potrivit frf.ro, va fi pentru prima oară când ultimul act al celei mai ample competiţii fotbalistice din ţara noastră se va disputa în inima ţării, la Sibiu, oraş aflat la câţiva kilometri de centrul geografic al României. Noua arenă sibiană, inaugurată în decembrie 2022 şi cu o capacitate de 12.363 de locuri, a fost desemnată gazdă pentru finala acestei ediţii.

Vor lupta pentru trofeu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, câştigătoarea competiţiei în 2022 în faţa lui FC Voluntari, şi Universitatea Cluj, formaţie care revine într-o finală de Cupă după 8 ani.

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat, în finala Cupei României, după ce a trecut în semifinale de CFR Cluj, scor 3-0.

Universitatea Cluj a învins în semifinale, pe teren propriu, scor 1-0, formaţia UTA Arad şi s-a calificat în finala Cupei României.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele