Ultima oră
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist

VIDEO ǀ SuperLiga: Farul – FC Voluntari 2-1. Alibec şi Larie l-au dus pe Hagi pe primul loc

Farul Constanta Publicat pe 22 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38231/20824619/2/fcf.jpg

Farul e noul lider din SuperLigă! Echipa lui Gică Hagi a revenit cu FC Voluntari, a câştigat cu 2-1, în direct la Prima Sport 2, şi a ajuns la trei victorii şi trei egaluri în primele şase meciuri ale sezonului, suficient pentru a trece peste Rapid în clasament.
 
Startul de meci a aparţinut eforturilor lui Denis Alibec de a agasa defensiva adversă şi a marca, dar ocaziile ratate de atacant (minutele 8 şi 14) aveau să se răzbune în minutul 24, când Aioani a greşit, iar Matricardi a înscris cu călcâiul, după un şut al lui Daniel Florea. 
 
Pe start de repriză secundă, Farul şi-a masat adversarul în propria jumătate, iar Alibec a găsit drumul spre gol foarte devreme, încă din minutul 46. Acelaşi Alibec a lovit bara în minutul 48, dar mesajul era cât se poate de clar: Farul din repriza a doua nu mai are nimic în comun cu echipa lui Hagi din prima parte. După o dublă ocazie în minutul 76, Farul a primit penalty în minutul 80, după un henţ al lui Armaş, iar Larie a transformat fără niciun fel de emoţii.
 
Farul - FC Voluntari s-a terminat 2-1, o victorie greu obţinută de echipa lui Hagi, dar care-i duce pe constănţeni în fotoliul de lider, cu 12 puncte, la egalitate cu Rapid, dar cu un golaveraj superior (7-3 faţă de 6-3). Ilfovenii rămân cu şapte puncte din trei meciuri.

Farul - FC Voluntari 2-1 (Alibec 46, Larie pen. 80 / Matricardi 24)

  • Farul: 12. Aioani - 18. Artean , 17. Larie, 3. M. Popescu, 25. Kiki - 16. Nedelcu, 6. T. Băluţă (Borza 46) - 7. D. Alibec, 80. Pitu, 11. Torje - 10. Vl. Morar (L. Munteanu 46)
  • Rezerve: 1. Buzbuchi, 6., 21. Sârbu, 24. Grameni, 77. Sali, 99. R. Moldoveanu, Doucoure
  •  
  • FC Voluntari: 71. M. Popa - 24. Ricardinho, 34. Matricardi, 5. Armaş - 98. C. Costin, 3. Meleke, 6. Droppa, 7. Aliji - 11. D. Florea, 77. Nemec, 14. M. Lopes
  • Rezerve: 12. Râmniceanu, 2. C. Achim, 8. Răduţ, 10. Merloi, 18. H. Tavares, 19. Marrone, 21. Al. Ilie, 80. L. Fulop, 23. Vlad, 17. Doru Andrei, 72. Voican
Minutul 82: Mare ocazie a lui Alibec! Şeptarul se distrează cu apărarea adversă, scapă singur cu Popa, dar e blocat de portarul ilfovenilor.



Minutul 80: GOL FARUL! Oaspeţii primesc penalty după un şut al lui Larie oprit cu mâna de Armaş, iar Larie transformă fără emoţii.



Minutul 76: Dublă ocazie a Farului! Louis Munteanu trage tare din lovitură liberă, Popa respinge în faţă, apoi Mihai Popescu e blocat.



Minutul 62: Artean trage de la distanţă, dar trimite peste.

Minutul 56: Gazdele cer penalty după un duel între Munteanu, Ricardinho şi Matricardi, dar arbitrul Marian Barbu consideră că nu sunt circumstanţe pentru a dicta lovitura de la 11 metri.



Minutul 48: BARĂ FARUL! Alibec urmăreşte bine duelul Munteanu-Armaş, trage cu stângul de la marginea careului, dar are ghinion şi loveşte bara pentru a treia oară în această ediţie a SuperLigii.



Minutul 46: GOL FARUL! Alibec primeşte mingea la 30 de metri de poarta adversă, trage superb cu stângul, iar mingea e bine plasată şi îl lasă fără şanse pe Popa.



Minutul 46: Repriza a doua începe cu două schimbări ale lui Hagi: Louis Munteanu şi Borza, jucător de doar 16 ani, îi schimbă pe Vlad Morar şi Băluţă.

Minutul 45+1: Pauză!
 
Minutul 40: E rândul lui Vlad Morar să încerce poarta de la distanţă, dar Popa se întinde şi reţine de lângă bară.

Minutul 24: GOL FC VOLUNTARI! Aliji bate bine o lovitură liberă, Aioani respinge în corner, apoi iese greşit pe centrare, iar Florea şutează în faţa porţii, de unde Matricardi deschide scorul cu călcâiul.



Minutul 14: Alibec are şi a doua ocazie, dar ratează lovitura de cap dintr-o poziţie bună. Fanionul e ridicat eronat de la margine, ceea ce înseamnă că golul ar fi fost validat de VAR, dacă vârful lui Hagi reuşea să transforme în gol centrarea lui Pitu.



Minutul 8: Alibec trage de la marginea careului de 16 metri, prinde cadrul porţii, dar mingea se duce pe direcţia lui Popa, care reţine fără probleme.

19:30: Start joc!

Farul a făcut 0-0 cu FC Hermannstadt runda precedentă, dar şi în urmă cu două etape tot remiză a înregistrat, 1-1 cu FC Botoşani, pe terenul formaţiei din Moldova. De partea cealaltă, FC Voluntari a luat doar un punct în ultimele două jocuri.

Ilfovenii lui Liviu Ciobotariu au făcut 0-0 cu Sepsi etapa anterioară, la Voluntari, iar acum două confruntări au cedat în faţa nou-promovatei FC Hermannstadt, la Mediaş, scor 1-2.

În utimul meci direct, Farul şi FC Voluntari s-au întâlnit la Constanţa, sezonul trecut, în mai, iar partida s-a terminat cu scor de egalitate, 1-1.

George Ganea, transferat la FC U Craiova de la Farul

Atacantul George Ganea a fost transferat, miercuri, de la Farul Constanţa la FC U Craiova. Acesta a semnat un contract cu gruparea alb-albastră pentru următorii 2 ani, cu opţiune de prelungire pentru încă 2 sezoane. Jucătorul de 23 de ani este deţinut în coproprietate cu Farul Constanţa.

11 goluri şi 13 pase de gol a reuşit George Ganea în Superligă, în 91 de meciuri jucate. 350.000 de euro este cota de piaţă a atacantului, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. 

Nicolas Popescu a semnat cu FC Voluntari

FC Voluntari a anunţat, prin intermediul reţelelor sociale, transferul definitiv al jucătorului Nicolas Popescu, de la Farul Constanţa, care a semnat cu formaţia ilfoveană pe o perioadă de 4 ani. Nicolas Popescu este un mijlocaş central, în vârstă de 19 ani, crescut de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, dublu-campion naţional cu Farul la categoriile U17 şi U19.

A debutat pentru echipa mare a constănţenilor în primul eşalon la data de 25 iulie 2021, adunând în total 7 partide sezonul trecut , în care a reuşit o pasă decisivă.

Nicolas a participat la Campionatul European U19 din această vară din Slovacia, fiind coechipier cu Doru Andrei, un alt tânăr de perspectivă transferat de FC Voluntari în acest sezon. În total, noul jucător al Voluntariului a strâns 10 prezenţe la echipa naţională U19 a României, condusă de Adrian Văsâi.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Farul Constanta

Ultimele articole Toate articolele