Ultima oră
Max Verstappen, zi perfectă la Miami. Succes în cursa de sprint şi pole position Max Verstappen, zi perfectă la Miami. Succes în cursa de sprint şi pole position
VIDEO | Sassuolo - Inter 1-0. Daniel Boloca a jucat în succesul contra campioanei Italiei VIDEO | Sassuolo - Inter 1-0. Daniel Boloca a jucat în succesul contra campioanei Italiei
Metz – Rennes 2-3. Final de sezon foarte greu pentru Ladislau Boloni Metz – Rennes 2-3. Final de sezon foarte greu pentru Ladislau Boloni
Swiatek a salvat trei mingi de meci şi a câştigat primul titlu la Madrid Open. Finală stelară cu Sabalenka Swiatek a salvat trei mingi de meci şi a câştigat primul titlu la Madrid Open. Finală stelară cu Sabalenka
VIDEO | Manchester City - Wolverhampton 5-1. ”Poker” semnat de Erling Haaland VIDEO | Manchester City - Wolverhampton 5-1. ”Poker” semnat de Erling Haaland
A fost identificată cea mai mare problemă de la Dinamo. "Nu e o jignire" | VIDEO EXCLUSIV A fost identificată cea mai mare problemă de la Dinamo. "Nu e o jignire" | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Ţara Galilor – Ucraina 1-0. Calificare istorică pentru galezi, care nu au mai fost la Campionatul Mondial de 64 de ani

Fotbal Internațional Publicat pe 5 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20728766/3/otq4yja0mtnlytkynzbkogi5njrjztmxntu-thumb.jpg

Finala barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, Ţara Galilor – Ucraina s-a încheiat 1-0. Echipa lui Gareth Bale merge la Cupa Mondială, după 64 de ani de la ultima participare.

Meciul a fost unul foarte bun, cu o ocazii mari şi de o parte şi de cealaltă. Prima parte a fost controlată de Ucrainieni, care au ratat o sumedenie de ocazii, iar contrar cursului jocului au primit gol, în minutul 34, Yarmolenko a marcat în proprie poartă, în urma unei lovituri libere executate de Gareth Bale. La doar câteva minute după încasarea golului, Ucrainieni puteau primi un posibil penalty, dar arbitrii din camera VAR au considerat că nu este cazul.

În repriza a doua a meciului, Ţara Galilor a mai echilibrat situaţia din punctul de vedere al ocaziilor şi a fost aproape, în mai multe rânduri să îşi dubleze avantajul. Cei doi portari au fost la înălţime şi scorul înregistrat în prima parte a fost şi scorul final al partidei.

  • Ţara Galilor a reuşit un rezultat istoric, ei nu se mai calificaseră la un Campionat Mondial din 1958.  

Ţara Galilor - Ucraina 1-0 (Yarmolenko A. (a) 34')

Echipe de start:

  • Ţara Galilor: Hennessey -Roberts ,Davies, Rodon, Williams - Ampadu, Ramsey, Allen, James - Moore, Bale
  • Rezerve: Ward, Davies, Gunter, Mephan, Wilson, Johnson, Morrell, Norrington-Davies, J.Williams, Harris, Thomas, Matondo
  •  
  • Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matvienko, Mykolenko - Malinovskyi, Stepanenko, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov
  • Rezerve: Pyatov, Riznyk, Sobol, Bondar, Syrona, Sydorchuk, Shaparenko, Dovbyk, Mudryk, Pikhalonok, Kacharaba, Zubkov

Minutul 90+6: Final de meci!

Minutul 84: Ocazie uriaşă pentru Ucraina. Artem Dovbyk primeşte o centrare perfectă în careu, dar lovitura sa de cap este respinsă, printr-un reflex senzaţional, de Hennessey.

Minutul 76: Ocazie mare pentru Ţara Galilor. Gareth Bale este găsit într-o poziţie perfectă în interiorul careului şi trimite un şut puternic, dar portarul Ucrainei are o intervenţie providenţială şi îşi ţine echipa în meci.

Minutul 56: Ocazie mare pentru Ucraina. Tsygankov reuşeşte să reia o centrare bună, dar execuţia lui moale îi permite portarului să respingă. Mingea ajunge la Yaremchuck, care ratează incredibil.

Minutul 49: Ocazie imensă pentru Ţara Galilor. Daniel James are o cursă în stilul caracterstic şi îl găseşte bine pe Moore în partea stângă. Acesta îl serveşte perfect pe Ramsey, dar mijlocaşul are o execuţie dezamăgitoare din doar câţiva metri.

Minutul 46: A început a doua parte!

Minutul 45+2: Final de primă repriză!

Minutul 40: Posibil penalty pentru Ucraina. Yarmolenko este faultat în careu de mijlocaşul Ţării Galilor, Allen. Centralul partidei arată că jocul poate continua, iar arbitrii din camera VAR decid şi ei că nu s-a întâmplat nimic neregulamentar. 

Minutul 34: Gol marcat de Ţara Galilor. Gareth Bale are un şut puternic din lovitură liberă, care provoacă autogolul lui Yarmolenko. Acesta a redirecţionat cu capul execuţia jucătorului galez, iar portarul Ucrainei nu are cum să intervină.  

Minutul 12: Ocazie mare pentru Ucraina. Roman Yaremchuk a primit o pasă perfectă în adâncime, care a dejucat foarte bine pasul la offside al galezilor, dar atacantul Benficăi are o execuţie modestă şi Hennessey reţine fără mari probleme.

Minutul 1: A început partida! 

---------------------------------------------------------

Ţara Galilor a trecut în semifinale de Austria, cu scorul de 2-1, în timp ce Ucraina a trecut de Scoţia, cu scorul de 3-1. De altfel, partida cu scoţienii a fost prima confruntare internaţională pentru ucraineni după începerea războiului de către Rusia.

În privinţa Ţării Galilor, cea mai recentă partidă oficială s-a disputat în Nations League, cu Polonia, în deplasare, pierdută cu 1-2.

Echipele probabile:

  • Ţara Galilor: Grabara – Bereszynski, Glik, Bednarek, Puchacz – Klich, Krychowiak, Goralski – Zielinski – Lewandowski, Buksa.
  • Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Stepanenko, Yarmolenko, Malinovsky, Zinchenko, Tsygankov - Yaremchuk.

Ultimul duel direct dintre Ţara Galilor şi Ucraina s-a jucat în martie 2016, un amical terminat cu victoria formaţiei ucrainene, scor 1-0.

Ucraina, victorie la prima partidă internaţională după începerea războiului 

Reprezentativa Ucrainei a învins, miercuri, la Glasgow, cu scorul de 3-1, selecţionata Scoţiei, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială.

  • Au marcat Iarmolenko ’33, Iaremciuk ’49 şi Dovbik ‘90+5 pentru învingători, respectiv McGregor ’79 pentru învinşi.

Meciul a fost programat iniţial în martie, dar a fost amânat din cauza războiului.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri