Ultima oră
Nice a umilit-o pe Saint-Etienne în Ligue 1. A fost 6-0 la pauză! Nice a umilit-o pe Saint-Etienne în Ligue 1. A fost 6-0 la pauză!
VIDEO | Dorinel Munteanu, iureş la flash-interviu. ”Poate trebuia să fiu şi mai dur” VIDEO | Dorinel Munteanu, iureş la flash-interviu. ”Poate trebuia să fiu şi mai dur”
Bogdan Cosmescu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu! "Nu înţelege" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Cosmescu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu! "Nu înţelege" | VIDEO EXCLUSIV
A văzut gestul lui Dorinel Munteanu şi a reacţionat! "Am devenit şi foarte sensibili" | VIDEO EXCLUSIV A văzut gestul lui Dorinel Munteanu şi a reacţionat! "Am devenit şi foarte sensibili" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Îmi place să jucăm un fotbal frumos”. Zeljko Kopic continuă seria excelentă VIDEO | ”Îmi place să jucăm un fotbal frumos”. Zeljko Kopic continuă seria excelentă
”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor ”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor

VIDEO | Teoria lui Banciu despre "mâna lui Dumnezeu": "Asta a fost revanşa lui Diego, s-a făcut dreptate acolo!"

Fotbal Internațional Publicat pe 27 nov 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19632231/1/a1.jpg

 
În ediţia de vineri a emisiunii Fotball All Inclusive, dedicată în întregime memoriei lui Diego Maradona, realizatorul Radu Banciu a vorbit şi despre celebrul gol marcat cu mâna de El Pipe de Oro în poarta Angliei şi a lui Shilton, în sfertul de finală câştigat de Argentina cu 2-1 la Cupa Mondială din 1986, desfăşurată în Mexic.
 
Dacă lumea fotbalului a fost şi este împărţită între cei care-l critică vehement pe Diego pentru golul marcat neregulamentar şi cei care-i ţin partea, Banciu crede în teoria conform căreia reuşita a fost posibilă pentru a face dreptate, într-un fel, după Războiul Malvinelor, conflictul sângeros desfăşurat între englezi şi argentinieni între 2 aprilie şi 14 iunie 1982, pierdut de sud-americanii şi soldat cu moartea a peste 600 de militari ai Argentinei:
 
"Acum, când a împlinit 60 de ani, France Football a făcut un interviu cu el. A spus, glumind, nu se auzea prea bine, se pregătea de operaţia de creier, la întrebarea clasică a reporterului "ce ţi-ai mai dori să faci azi pe teren?". Maradona a răspuns că le-ar da un gol englezilor şi cu mâna dreaptă. Mulţi s-au grăbit, cei care nu au jucat şi au auzit de el târziu, să spună că a marcat un gol mincinos, jurându-se pe toţi sfinţii că a fost corect, cu capul. Aici aş fi puţin mai nuanţat, aş lua-o pe ideea că Dumnezeu l-a ajutat pe Maradona în 1986.
 
Nedreptatea pe care englezii le-au făcut-o în celebrul Război al Malvinelor...Asta a fost revanşa lui Diego, care le vorbea jucătorilor în vestiar despre asta. S-a făcut o dreptate acolo, el înscriindu-i Angliei un astfel de gol de la 1.65 metri, cu tot cu crampoane, atât cât avea. După aia s-a dus, l-a purtat prin toate muzeele şi toate locurile în care şi-a ridicat sau i-au ridicat alţii statui", a spus Banciu.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri