Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

VIDEO | U. Craiova a câştigat "finala" cu FC Botoşani, 2-0, şi merge în Conference League! Koljic şi Ivan au marcat pe contraatac

CS Universitatea Craiova Publicat pe 27 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20720277/5/3a.jpg

Universitatea Craiova a învins FC Botoşani, scor 2-0, în direct la Prima Sport 1, şi a obţinut calificarea în turul al doilea preliminar al Conference League, competiţie în care mai merg FCSB şi Sepsi OSK. Koljic, din pasa lui Gustavo, a marcat în minutul 25, Ivan a punctat pe final, iar Mihai Roman II, de la oaspeţi, a fost eliminat după 62 de minute.
 
În faţa a zece mii de fani, Laurenţiu Reghecampf şi-a jucat pentru moment postul de antrenor al Craiovei, iar elevii săi au început foarte bine meciul, cu o ocazie ratată de Koljic încă din secunda 30. Replica a venit de la Jaja, care a driblat patru adversari, dar nu a finalizat la timp, iar faza din minutul 3 a fost singurul moment în care moldovenii au pus probleme la poarta lui Pigliacelli. După o perioadă de joc echilibrat, oltenii au pus în scenă un contraatac perfect, prin Baiaram, Ivan şi Gustavo, iar Koljic l-a finalizat pentru 1-0 şi primul său gol din ianuarie încoace. Până la pauză, Croitoru l-a pierdut pe Ţigănaşu, accidentat, pe care l-a înlocuit cu Patache.
 
Pe start de repriză secundă, FC Botoşani nu a arătat că poate obţine ceva din deplasarea de la Craiova, iar misiunea a devenit imposibilă în minutul 62, când Roman II l-a lovit fără minge pe Papp şi a fost eliminat direct de către Horaţiu Feşnic. Şi aşa neinspiraţi, botoşănenii s-au văzut nevoiţi să caute golul egalizator în inferioritate numerică. Putea fi mai rău pentru elevii lui Croitoru, dar Pap i-a salvat în minutul 75, la şutul lui Ivan. Imediat, Feşnic l-a iertat pe Mateiu de o eliminare logică, după ce mijlocaşul gazdelor, deja avertizat, a intrat foarte tare asupra lui Papa. Pe final, în primul minut de prelungiri, Ivan a marcat tot pe contraatac şi a închis definitiv meciul: Craiova merge în Conference League!

VIDEO | U. Craiova - FC Botoşani 2-0 (Koljic 26, A. Ivan 90+1)

  • U.Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu (M. Constantin 59), Papp, Screciu, Vătăjelu - Al. Creţu, Mateiu (Bic 80) - Gustavo (Cîmpanu 72), Baiaram (Roguljic 80), A. Ivan - Koljic (Markovic 59)
  • Rezerve: Lazar - Găman, Căpăţînă, Nistor
  •  
  • FC Botoşani: Pap - Braun, Dawa, Şeroni, Ţigănaşu (Patache 34) - Haruţ, Dican - Mateus (Lupeta 80), Papa, Jaja - M. Roman II
  • Rezerve: M. Contra - E. Florescu,, Dragu, Petkovski, D. Croitoru, Tîrcoveanu

Minutul 90+2: GOL CRAIOVA! Contraatacul duce mingea la Ivan, Patache nu-l atacă, apoi aripa stângă şutează cu şpiţul, la colţul lung, şi rezolvă definitiv ecuaţia calificării în Conference.



Minutul 82: Roguljic trage din careu, dar Pap respinge. Imediat încearcă şi Creţu, dar nici execuţia sa nu trece de portar.

Minutul 77: Feşnic îl iartă pe Mateiu. Deja avertizat cu cartonaş galben, mijlocaşul central intră tare, cu talpa pe glezna lui Papa, dar arbitrul de centru nu-i acordă al doilea galben, aşa cum era normal.



Minutul 75: Ivan ratează şansa de a închide meciul! O greşeală pe construcţia oaspeţilor îl adce în poziţie bună, internaţionalul trage cu dreptul la colţul lung, dar Pap respinge.



Minutul 72: Reghecampf mută din nou, cu Cîmpanu în locul lui Gustavo.

Minutul 66: Croitoru se repliază după pierderea lui Roman şi îl schimbă pe Şeroni cu Mailat.

Minutul 62: MIHAI ROMAN II E ELIMINAT! Atacantul oaspeţilor îl loveşte fără minge pe Papp, Feşnic e pus în temă de asistent, apoi îi arată cartonaşul roşu fostului vârf al Craiovei.



Minutul 59: Dublă schimbare la olteni: ies Vlădoiu şi Koljic, intră Marius Constantin şi Markovic.

Minutul 47: Craiova duce mingea în preajma careului advers, Vlădoiu centrează, dar Pap respinge.

Minutul 46: Începe repriza a doua.

Minutul 45+2:
Pauză în Oltenia, după o repriză începută bine de oaspeţi, dar pe care craiovenii o termină în avantaj.

Minutul 34: Ţigănaşu se accidentează la inghinali şi e înlocuit cu Patache.

Minutul 26: GOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! O lovitură liberă a oaspeţilor se transformă într-un contraatac rapid purtat de Baiaram, Ivan pasează apoi la Gustavo, care-l lasă singur cu Pap pe Koljic, iar bosniacul nu mai ratează.



Minutul 24: Vătăjelu centrează bine pentru Ivan, dar vârful dă pe lângă minge, cu capul, din poziţie excelentă.

Minutul 20: Marius Croitoru e avertizat de Horaţiu Feşnic pentru proteste.

Minutul 9: Gustavo apare la centrarea lui Ivan, din stânga, dar nu poate relua spre poartă.

Minutul 3: Replica moldovenilor. Jaja se lansează într-o cursă superbă, scoate din joc patru adversari, dar îl driblează prea lung pe Pigliacelli şi faza se stinge după ce italianul respinge centrarea care-l căuta pe Papa.



Minutul 1: Koljic, ocazie în secunda 29! Ivan pleacă foarte bine în spatele lui Braun, pasează perfect la întâlnire pentru Koljic, dar bosniacul ratează şansa unei deschideri rapide a scorului.



20:30: Start joc în Bănie!


FC Botoşani s-a calificat în finala barajului pentru Conference League, chiar dacă a terminat pe 2 în grupa pentru evitarea retrogradării, pentru că Sepsi, locul 1, a cucerit Cupa României. Oricum, formaţia lui Marius Croitoru are o şansă bună să treacă de U. Craiova dacă ne raportăm la faptul că, în ultimele meciuri directe, a fost un complex.

În precedentele patru partide, Botoşani nu a pierdut, câştigând de două ori şi remizând în două rânduri cu Universitatea Craiova.

În ultimele meciuri din Casa Liga 1, până la baraj, U. Craiova a câştigat cu 4-1 în faţa Farului, în timp ce FC Botoşani a trecut la diferenţă de Academica Clinceni, cu scorul de 4-0.

Planul lui Valeriu Iftime de a-şi motiva jucătorii înaintea ”finalei” cu Universitatea Craiova

FC Botoşani îşi poate salva sezonul, chiar dacă şi-a ratat obiectivul principal de a se califica în play-off-ul Ligii 1. Patronul echipei, Valeriu Iftime, a declarat că o calificare în preliminariile Conference League, în dauna Universităţii Craiova, ar compensa excelent eşecul accederii în primele şase echipe ale campionatului.

Iftime a dezvăluit chiar că fotbaliştii săi au trecute în contractele lor prime pentru calificarea în preliminariile Conference League, beneficiu ce i se aplică şi antrenorului Marius Croitoru. Finanţatorul are convingerea că o participare în cupele europene, chiar şi înainte de grupe, l-ar ajuta să îşi recupereze banii oferiţi jucătorilor.

"Dacă batem Craiova în finala barajului pentru Conference League ne-am salva sezonul. Chiar dacă nu am prins play-off-ul, o participare în Europa ne salvează sezonul. Croitoru are o primă în contract pentru asta. Au şi jucătorii. Voi recupera din bani cu o participare în Europa.

Craiova are o echipă bună, e foarte bine că o să aibă mulţi fani, dar nu vreau să comentez prea mult despre ei, despre situaţia antrenorului lor. Nu ne sperie faptul că vor vrea o revanşă după meciul de anul trecut, când i-am scos din lupta pentru titlu.", i-a trasmis Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani, reporterului Prima Sport, Robert Popa.

Întrebat despre un eventual parcurs în Conference League, Iftime s-a arătat încrezător: "Vom fi mult mai atenţi de această dată, să nu mai fim eliminaţi aşa uşor, cum s-a întâmplat acum doi ani. Am trecut peste acel moment."

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri