Ultima oră
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni
Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie

Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie

VIDEO | U. Craiova - Farul 4-3. Oltenii revin de la 1-3 şi câştigă cel mai spectaculos meci al sezonului. Markovic şi Torje, duble de efect

Superliga Publicat pe 5 sep 2022
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20845852/2/far.jpg

 

U. Craiova a învins Farul, scor 4-3, în direct la Prima Sport 1, în cel mai spectaculos meci al SuperLigii 2022/2023. Markovic şi Torje au reuşit câte o dublă, iar gazdele au revenit de la 1-3 la pauză.
 
70 de secunde. De atât a avut nevoie Vlad Morar pentru a deschide scorul cu un şut de la marginea careului, printre picioarele lui Găman. Ivan (16) a ratat prima ocazie a gazdelor, apoi Markovic (26) a oferit un moment superb: dribling scurt pe lângă Popescu, şut la colţul lung pentru 1-1. Până la pauză, Torje şi-a adus aminte de ce fotbalist bun a fost, a marcat pentru 2-1 în minutul 33, cu un lob de efect, apoi a făcut 3-1 (minutul 41) cu altă execuţie superbă de la distanţă. Doar că Andrei Ivan (43) ajutat de o deviere a lui Sîrbu a redat speranţele gazdelor.
 
Începută cu o ocazie a lui Pitu (56), repriza a doua a fost una cât se poate de spectaculoasă. Markovic (66) s-a distrat şi cu Larie pentru 3-3, pentru ca Aioani (71) să gafeze incredibil şi să le ofere oltenilor şansa de a trece în avantaj pentru prima dată în meci.
 
Fără replică pe final, în ciuda schimbărilor făcute de Hagi şi a unei mari ocazii ratate de Louis Munteanu, Farul a ratat şansa de a reveni pe primul loc şi a încasat în 90 de minute patru goluri, în condiţiile în care primise cinci în primele opt etape. Echipa Regelui rămâne pe locul al doilea, cu 18 puncte, trei sub liderul Rapid, în timp ce U. Craiova urcă pe cinci, cu 14 puncte strânse din opt meciuri. Etapa viitoare se joacă CFR - U. Craiova şi Farul - FC Argeş.

U. Craiova - Farul 4-3 (A. Ivan 44, Markovic 26, 66, Aioani aut. 71 / Morar 2, Torje 33, 41)

  • Universitatea Craiova: Lazar - Martic (Mateiu 31), Găman, Mitrea - Vătăjelu, Al. Creţu (Nistor 67), Screciu, Bancu - Vînă (Cîmpanu 67) - Markovic (Căpăţînă 82), A. Ivan
  • Rezerve: L. Popescu - Sala, Hanca, Danciu, Rivaldinho
  •  
  • Farul: Aioani - Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean, T. Băluţă (Borza 67), Grameni (Sali 80) - Torje (Andronache 60), Vl. Morar (L. Munteanu 60), Pitu (Doukoure 60)
  • Rezerve: Buzbuchi - Corinus, Casap, Moldoveanu

Minutul 90+3: Mare ocazie a oaspeţilor! Munteanu e găsit de centrarea lui Borza, dar e blocat de Lazar.



Minutul 80: Hagi forţează atacul, cu Sali în locul lui Grameni.

Minutul 71: GOL CRAIOVA! Aioani gafează incredibil la lovitura liberă bătută de Nistor şi oltenii întorc scorul!



Minutul 66: GOL CRAIOVA! Markovic mai oferă un moment splendid: preluare peste Larie, dribling scurt şi şut violent, printre picioarele lui Aioani, pentru 3-3!



Minutul 63: Markovic apare bine la pasa lui Ivan, dar trimite mult peste din poziţie optimă.

Minutul 60: Morar îi lasă locul lui Louis Munteanu, Pitu e schimbat cu Doukoure, iar tânărul Andronache intră în locul lui Torje.

Minutul 56: Pitu trage bine de la distanţă, dar Lazar se întinde şi respinge în corner.



Minutul 44: GOL CRAIOVA! Ivan trage de la distanţă, şutul e deviat de Sîrbu şi mingea îl păcăleşte pe Aioani. Ce repriză avem!



Minutul 41: GOL FARUL! Vînă greşeşte nepermis şi îi dă ocazia lui Torje să înscrie un gol fabulos!



Minutul 39: Şansa oltenilor. Excelent demarcat în spatele lui Kiki, Vătăjelu reia cu capul la colţul scurt, dar o face prea aproape de Aioani şi goalkeeper-ul Farului respinge.



Minutul 33: GOL FARUL! Torje dejoacă pasul la ofsaid al apărării oltene şi finalizează superb, cu un lob inspirat. 2-1 pentru echipa lui Hagi!



Minutul 26: GOL CRAIOVA! Markovic se distrează cu Mihai Popescu, apoi îl învinge elegant pe Aioani pentru 1-1.



Minutul 16: Prima ocazie a Craiovei. Centrarea lui Vătăjelu ajunge cu noroc la Ivan, dar Aioani iese bine din poartă şi îl blochează pe atacantul gazdelor.



Minutul 2: GOL FARUL! Morar profită de o eroare pe construcţia gazdelor, trage printre picioarele lui Găman şi îl învinge pe Lazar.



21:30: Start joc!

Oltenii nu o duc foarte bine în campionat, iar pentru moment se află în afara locurilor de play-off, mai exact pe poziţia a opta cu 11 puncte adunate în şapte partide. Etapa trecută Mirel Rădoi a înregistrat şi primul eşec în SuperLigă de când se află pe banca lui U. Craiova, 1-0 în faţa lui FC Hermannstadt.

De cealaltă parte lucrurile stau perfect, Farul este lider în SuperLigă cu 18 puncte, după opt etape. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi este neînvinsă în campionat şi are cinci victorii şi trei egaluri şi a reuşit un rezultat spectaculos în ultimul meci cu FCSB, pe care l-a câştigat cu 3-1.

La capitolul ultimelor cinci întâlniri directe, oltenii au patru victorii, în timp ce constănţenii au câştigat o singură dată.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele