Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO ǀ U. Craiova răpune FCSB în derby-ul etapei! Două penalty-uri şi un autogol spectaculos decid partida încinsă din Bănie: 2-1 pentru olteni

FCSB Publicat pe 18 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20862059/2/u-craiova-fcsb.jpg

Universitatea Craiova s-a impus, duminică, pe teren propriu, în Bănie, scor 2-1, în meciul cu formaţia FCSB, în etapa a 11-a a SuperLigii României.

În minutul 32 al meciului de la Craiova, Mitrea a transformat un penalti acordat pentru un fault al lui Tamm la Markovic.

Andrea Compagno a restabilit egalitatea, tot din penalti, în minutul 45+6.

Craiovenii au trecut în avantaj cu un autogol al lui Oaidă (min. 66). FCSB a ajuns la a şasea partidă fără victorie. 

  • CS UNIVERSITATEA CRAIOVA: Lazar - Papp, Raul Silva, Mitrea - Vătăjelu, Al. Creţu, Screciu (Câmpanu 90), Ed. Florescu (Căpăţână 54), N. Bancu – Nistor (Mateiu 90) – Markovic (Roguljic 77). ANTRENOR: Mirel Rădoi
  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Haruţ (Miculescu 46), Oaidă (Radaslavescu) - Cordea, Compagno, Fl. Coman (46 Oct. Popescu). ANTRENOR: Nicolae Dică

U. Craiova - FCSB 2-1 (Mitrea 31-pen; Oaidă 66-aug / Compagno 45+6-pen)

Echipele de start:

  • U. Craiova: Lazar - Papp, Raul Silva, Mitrea - Vătăjelu, Al. Creţu, Screciu, Nistor, N. Bancu - Ed. Florescu - Markovic
    Rezerve: D. Rusu - Găman, Martic, Căpăţînă, Mateiu, Vînă, Cîmpanu, Roguljic, Hanca
    Antrenor: Mirel Rădoi
  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Haruţ, Oaidă - Cordea, Compagno, Fl. Coman
    Rezerve: A. Vlad - I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, Boboc, Pantea, Radaslavescu, Bg. Rusu
    Antrenor: Nicolae Dică

Min. 90+6: Final de meci în Bănie! Oltenii câştigă cu 2-1. 

Min. 80: Ratare uluitoare a lui Dawa! Olrau centrează execelent, dar fundaşul FCSB-ului dă pe lângă din şase metri.

Min. 79: Fază superbă de atac pentru U. Craiova. Bancu are o cursă foarte bună în stânga, trece ca în curtea şcolii de Dawa, centrează în careu pentru Vătăjelu, dar reluarea acestuia cu capul se duce peste poarta lui Târnovanu.

Min. 74: Atac bun al FCSB-ului. Creţu centrează din dreapta, Oct. Popescu vine în viteză la bara a doua, dar execuţia sa se duce pe lângă poarta lui Lazar.

Min. 66: GOOOL U. Craiova! Autogol Oaidă, în urma unei centrări pentru Markovic a lui Creţu. Mingea îl loveşte pe mijlocaşul lui Dică şi se duce în propria poartă. 

Min. 61: Fazele de poartă nu mai sunt la fel de frecvente ca în prima repriză, iar cele două echipe nu riscă şi se concentrează pe apărare. Atacurile, temătoare.

Min. 60: Câteva şuturi cadrate pentru U. Craiova şi FCSB, dar nu periculoase. Lazar şi Târnovanu reţin uşor. 

Min. 46: Începe repriza a doua! Scorul, 1-1. 

Min. 45+7: Final de primă parte.

Min. 45+7: Bară U. Craiova! Markovic loveşte transversala cu capul, la ultima fază a primei părţi.

Min. 45+6: GOOOL FCSB! Compagno marchează!

Min. 45+2: Penalty pentru FCSB! Bancu se loveşte de Compagno în careu, arbitrul arată punctul de la 11 metri, VAR-ul intervine şi confirmă decizia. Pe reluări faultul nu pare aşa clar, mai degrabă cei doi se lovesc involuntar. 

Min. 41: Nicolae Dică se agită la marginea terenului, dar FCSB pare afectată de golul primit. De partea cealaltă, oltenii evoluează cu mai mult curaj.

Min. 34: FCSB revine repede în atac, Coman treage de la distanţă, dar şutul e reţinut uşor de Lazar.

Min. 31: GOOOL U. Craiova! Mitrea bate şi marchează!

Min. 30: Penalty pentru U. Craiova! Tamm îl faultează pe Markovic în careu, iar arbitrul arată punctul de la 11 metri.

Min. 26: E deja al treilea cartonaş galben pentru FCSB. După Dawa, văd avertismente Coman şi Radunovic.

Min. 17: E rândul oltenilor să atace! Nistor pătrunde în careu, centrează pe jos, dar Creţu bagă alunecare şi respinge. Faza trece, iar apoi se revine asupra ei la o întrerupere, pentru analiză VAR. Înainte de intervenţia lui Creţu, Haruţ bagă şi el alunecare şi îl agaţă pe Markovic, dar în cele din urmă se consideră că nu se poate da penalty. Joc încins în aceste minute, pe contre

Min. 15: Compagno trage rău din careu, după o eroare a fundaşilor olteni. Papp pasează greşit, dar FCSB nu profită de cadou.

Min. 12: Contraatac bun pentru U. Craiova, Nistor primeşte în partea stângă, iar Dawa este obligat să îl faulteze pe mijlocaşul lui Mirel Rădoi. Vine şi primul cartonaş galben, în dreptul jucătorului adus de la FC Botoşani. Nistor bate lovitura liberă, dar mingea se duce peste poarta lui Târnovanu la jumătate de metru.

Min. 7: Primul şut pe poartă, în dreptul FCSB-ului. Creţu centrează, Compagno reia cu capul în dreptul vinclului, dar Lazar prinde destul de uşor.

Min. 6: Început echilibrat de meci, cele două echipe stau atente pe teren, nu riscă. Se tatonează uşor.

Min. 1: Începe partida de la Craiova, într-o atmosferă de senzaţie. 


Nicolae Dică îşi mobilează elevii înaintea meciului de foc cu Universitatea Craiova de duminică, în care ambele echipe au nevoie obligatoriu de victorie. În timp ce FCSB ocupă locul de baraj 13, cu 8 puncte şi două meciuri amânate, Universitatea Craiova se afla înaintea startului acestei runde pe poziţia a 8-a, cu 14 puncte câştigate şi o restanţă.

Tehnicianul le-a atras atenţia ”roş-albaştrilor” că îi aşteaptă un meci în care vor întâlni un adversar bun, cu obiectiv asemănător, titlul de campioană, redutabil în defensivă. În plus, Dică a remarcat o schimbare pozitivă a ”leilor” de la venirea pe banca tehnică a lui Mirel Rădoi, simbolul celor de la FCSB şi bunul său prieten.

”Întâlnim un adversar bun, un adversar care îşi doreşte campionatul, cu un antrenor nou şi la ei, cu schimbare de sistem. O echipă organizată bine defensiv. Se văd nişte lucruri de când a venit Mirel acolo. E vorba de un joc între Steaua (n.r. FCSB) şi Craiova. Nu trebuie să ne gândim că joc eu contra lui Mirel. Nu trebuie să găsim un duel aprig între noi.

Este clar că nu avem începutul de campionat pe care ni-l dorim (n.r. ambele echipe), dar noi am obţinut această calificare în Conference League. Într-adevăr, campionatul este lung, dar trebuie să începem să câştigăm. Îmi doresc acest lucru să îl începem de mâine (n.r. duminică) seară!”, a declarat Nicolae Dică, în cadrul conferinţei de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova.

Bilanţul ultimelor 10 întâlniri între cele două echipe este unul extrem de echilibrat: 5 victorii pentru FCSB, 4 pentru Universitatea Craiova şi o remiză.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele