Ultima oră
PSV Eindhoven a cucerit al 25-lea titlu din istorie după un sezon impecabil PSV Eindhoven a cucerit al 25-lea titlu din istorie după un sezon impecabil
Întorsătură de situaţie! Adevăratul motiv al întâlnirii dintre Dan Şucu şi Marius Şumudică Întorsătură de situaţie! Adevăratul motiv al întâlnirii dintre Dan Şucu şi Marius Şumudică
VIDEO | Petrolul - Oţelul 2-1, în direct la Prima Sport 1! Ploieştenii trec în avantaj VIDEO | Petrolul - Oţelul 2-1, în direct la Prima Sport 1! Ploieştenii trec în avantaj
Guerreiro nu va evolua în semifinala retur a Ligii Campionilor cu Real Madrid Guerreiro nu va evolua în semifinala retur a Ligii Campionilor cu Real Madrid
Victor Piţurcă i-a distrus pe cei de la CSA Steaua: ”Bine că a rămas în Liga 2!”

Victor Piţurcă i-a distrus pe cei de la CSA Steaua: ”Bine că a rămas în Liga 2!”
Formaţia cu pretenţii din Superliga ce abordează finalul de sezon cu lotul decimat. ”Avem foarte mulţi jucători accidentaţi” Formaţia cu pretenţii din Superliga ce abordează finalul de sezon cu lotul decimat. ”Avem foarte mulţi jucători accidentaţi”

VIDEO | U. Craiova - Sepsi 2-2. Spectacol în Bănie, cu goluri frumoase, revenire de la 0-2 şi decizii decisive luate cu ajutorul VAR

Superliga Publicat de Ovidiu Neacşu pe 15 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20772778/4/cd.jpg

U. Craiova şi Sepsi au oferit un spectacol agreabil, vineri seară, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro: 2-2, după un meci cu goluri frumoase şi intervenţii din partea sistemului VAR!
 
Trecuseră cinci minute când Ninaj l-a lansat pe Ion Gheorghe, dar Mirko Pigliacelli, aflat la ultima reprezentaţie în poarta oltenilor, s-a întins excelent şi a respins în lateral. A urmat o lovitură de cap ratată de Roguljic (8), iar croatul a ieşit accidentat în minutul 26. Trimis în locul lui Roguljic, Gustavo s-a conectat excelent (29) la o centrare a lui Ivan, din dreapta, a deviat cu capul şi a mutat tabela în 1-0. A fost primul gol al craiovenilor în noul mandat al lui Laszlo Balint, dar şi reuşita care a deschis jocul: în minutul 38, Koljic a ratat scăriţa din poziţie unu vs. unu cu Niczuly, apoi Păun, în acelaşi minut, a dat pe lângă balon din poziţie bună. Aşa ne-am ales cu un 1-0 la pauză, nu înainte ca Pigliacelli (43) să respingă şi şutul lui Ion Gheorghe.
 
După pauză, Gheorghe şi Pigliacelli (49) au continuat dialogul de la distanţă, apoi Radu Petrescu şi VAR au refuzat, rând pe rând, să creadă că Tudorie a fost faultat în careu de acelaşi goalkeeper italian. Lucrurile au devenit clare în minutul 59, când traseul Ivan-Koljic-Gustavo l-a lăsat pe ultimul în poziţie de finalizare, iar glezna fină specific sud-americanilor a făcut din nou diferenţa. Ceea ce trebuia să fie un final liniştit pentru gazde s-a transformat în unul tensionat, moldoveanul Damaşcan (73) punând perfect latul la centrarea lui Dimitrov pentru 2-1.
 
În minutul 87, temerile oltenilor s-au adeverit, iar o pasă a lui Dimitrov spre Păun, reluată apoi norocos în poartă de mijlocaş, s-a transformat în 2-2. Imediat, Radu Petrescu a fost chemat la margine pentru a revedea momentul, iar Mateiu a fost eliminat direct. Odată cu el, la vestiare au mers şi speranţele oltenilor la un debut cu trei puncte în noul mandat al lui Laszlo Balint. În minutul 90+8, la ultima fază, Pigliacelli şi-a luat la revedere de la fanii Craiovei cu un reflex senzaţional la o fază în care Ispas şutase din poziţie 1 vs. 1.
 
U. Craiova - Sepsi s-a terminat 2-2, la capătul a aproape 100 de minute în care echipa din Covasna a arătat, din nou, o putere de revenire incredibilă, la fel ca în meciul din Supercupă cu CFR, câştigat cu 2-1.

U. Craiova - Sepsi 2-2 (Gustavo 29, 59 / Damaşcan 73, N. Păun 87)

  • U. Craiova: Pigliacelli - Căpăţînă (V. Căpăţînă 84), Papp, Screciu, Vătăjelu - Al. Creţu,   Al. Mateiu - Roguljic (Gustavo 26), Baiaram (Nistor 73), A. Ivan - Koljic (Markovic 73)
  • Rezerve: D. Rusu - Martic, Găman, Sala, Vînă, Cîmpanu
  •  
  • Sepsi: Niczuly - Dimitrov Bălaşa, Mitrea, A. Dumitrescu (Ispas 82) - Ninaj (Rondon 62), N. Păun - Bărbuţ (Golofca 46). Gheorghe (J. Rodriguez 69), M. Ştefănescu - Al. Tudorie (Damaşcan 69)
  • Rezerve: Began - D. Ciobotariu, D. Renta, G. Dragomir

Minutul 90+8: Ratare imensă! Dimitrov mai creează o fază periculoasă, apoi rezerva Ispas ajunge în poziţie de unu vs. unu cu Pigliacelli, dar şutul său e deviat de Creţu, apoi respins de portarul italian.

Minutul 90: Şapte minute de prelungiri pentru meciul din Bănie.

Minutul 87: GOL SEPSI! Dimitrov pasează spre Păun, care vine în viteză şi, în ciuda unui fault al lui Mateiu, prinde un şut inspirat! Imediat, Radu Petrescu e chemat pentru a revedea faza cu ajutorul VAR, iar Mateiu e eliminat direct!



Minutul 80: O greşeală a lui Vătăjelu îi oferă lui Ştefănescu şansa unui şut de la marginea careului de 16 metri, dar mijlocaşul ofensiv al lui Sepsi ratează complet execuţia şi trimite mult peste.

Minutul 73: GOL SEPSI! Acţiunea curge frumos spre flancul drept, Dimitrov pasează inspirat spre centru, iar Damaşcan reia superb, din prima, fără şanse pentru Pigliacelli.



Minutul 69: Bergodi forţează. După ce l-a scos pe Ninaj pentru a-l introduce pe Rondon, apelează la Damaşcan şi Jonathan Rodriguez pentru a-i înlocui pe Tudorie şi Gheorghe.

Minutul 59: GOL U. CRAIOVA, VALIDAT DE VAR! Ivan intră vijelios în careu, îl culcă pe Ninaj şi pasează la Koljic, apoi bosniacul pune mingea perfect pentru Gustavo, care înscrie elegant pentru 2-0. Golul e verificat din camera VAR, pentru un presupus ofsaid la pasa spre Ivan, dar Radu Petrescu e informat, după trei minute, că reuşita e valabilă.



Minutul 51: Oaspeţii cer penalty, dar Radu Petrescu e validat de VAR! Lansat de Dimitrov, Tudorie caută duelul cu Pigliacelli, apoi cade în careu, dar Radu Petrescu lasă jocul să continue, decizia sa fiind susţinută şi de camera VAR.



Minutul 49: Sepsi are şi prima ocazie a părţii a doua. După o recuperare sus, Gheorghe trimite un şut periculos, pe care Pigliacelli îl respinge în lateral.



Minutul 46: Repriza a doua începe cu Golofca în locul lui Bărbuţ la oaspeţi.

Minutul 45+3: Pauză pe "Ion Oblemenco", după o repriză în care Sepsi nu a ratat rău, dar în care Craiova a găsit drumul spre gol, dar şi către o mare ocazie ratată de Elvir Koljic.

Minutul 43: Ion Gheorghe prinde un şut decent de la distanţă, dar Pigliacelli se întinde şi reţine în doi timpi.



Minutul 38: Două ocazii într-un minut! Koljic trece ca un TGV pe lângă Bălaşa, scapă singur cu Niczuly şi încearcă scăriţa, dar goalkeeper-ul oaspeţilor are un reflex de zile mari şi respinge. La faza imediat următoare, Păun e găsit de centrarea lui Ion Gheorghe, dar finalizează dezamăgitor.



Minutul 29: GOL U. CRAIOVA! Ivan centrează perfect din stânga, Koljic atacă colţul scurt şi îi face loc lui Gustavo, iar sud-americanul, abia intrat pe teren în locul lui Roguljic, marchează cu capul.



Minutul 27: Sepsi, din nou periculoasă. Bălaşa recentrează o minge venită din dreapta, dar balonul îl prinde pe picior greşit pe Tudorie, care nu o poate trimite în poartă.



Minutul 26: Accidentat la spate, după o lovitură primită de la Andres Dumitrescu, croatul Ante Roguljic iese în lacrimi de pe teren şi e înlocuit cu Gustavo.

Minutul 20: Craioova pleacă pe un contraatac rapid, trei contra patru, dar Ivan ignoră orice altă opţiune, ia acţiunea pe cont propriu şi finalizează modest, în braţele lui Niczuly.

Minutul 11: Baiaram are loc pentru şut, dar trimite peste poartă de la 20 de metri.

Minutul 8: Baiarm bate un corner la colţul scurt, Roguljic apare nemarcat, dar lovitura de cap a mijlocaşului croat nu e cadrată.

Minutul 5: Sepsi are prima ocazie! Gazdele încep ceva mai avântat, dar Niczuly iese bine din poartă la un corner de pe partea dreaptă şi respinge din faţa lui Papp. Imediat, covăsnenii pleacă pe un contraatac rapid, Nina pasează la Gheorghe, iar şutul mijlocaşului, la colţul lung, e respins greu de Pigliacelli.



21:30: Start joc în Bănie!


Ambele formaţii participă în cupele europene şi îşi doresc să încheie sezonul regulat pe loc de play-off. Oltenii şi-au setat ca obiective, ca în fiecare an, câştigarea campionatului şi a Cupei Românei, dar trupa lui Laszlo Balint nu a realizat transferuri convingătoare până acum. De cealaltă parte Sepsi vine cu moralul ridicat, după câştigarea Supercupei în faţa campioanei CFR Cluj, unde a s-a impus cu 2-1.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în semifinalele Cupei României, unde Sepsi s-a impus cu 2-1 şi 1-0. Nici statistica ultimelor 5 meciuri nu este în favoarea oltenilor, care au pierdut de patru ori şi au remizat o singură dată în faţa covăsnenilor. În cele patru amicale ale verii Sepsi s-a impus în trei partide şi a pierdut una, în timp ce U. Craiova are două victorii şi două egaluri.

Duelul dintre cele două formaţii pare unul echilibrat la prima vedere şi cu siguranţă va fi un meci spectaculos, aşa cum au fost în general întâlnirile lor. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele