Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Universitatea Craiova - Farul 1-1. Eliminarea lui Alibec a întors soarta partidei. FCSB poate profita

CS Universitatea Craiova Publicat pe 13 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/21121708/4/universitatea-craiova-farul-constanta-play-off-superliga-superbet-13-05-2023.jpg

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu formaţia Farul Constanţa. într-un meci al etapei a 8-a din paly-off-ul Superligii. Alibec a ratat un penalty şi a fost eliminat cu roşu direct în ultimul minut al primei reprize.

Meciul de la Craiova a început cu o fază la care arbitrul Andrei Chivulete nu a acordat iniţial nimic, dar după consultarea VAR arbitrul a decis să acorde penalti pentru Farul  după ce Alibec a fost faultat în careul gazdelor. Lovitura de pedeapsă a fost executată de acelaşi Alibec, dar portarul Laurenţiu Popescu a respins.

Alibec a fost însă pasatorul de la golul prin care Farul a deschis scorul, în minutul 24, prin Mateus Criciuma. În finalul primei reprize, Alibec l-a lovit pe Ştefan Vlădoiu în ceafă, la o fază de joc, şi a primit cartonaşul roşu, fiind eliminat. Alibec urmează să lipsească la meciul cu FCSB, din etapa viitoare.

În repriza secundă Farul s-a apărat, dar craiovenii au primit un penalti în minutul 80 pentru un fault al lui Kevin Boli asupra lui Koljic, penalti acordat de Andrei Chivulete după consultarea VAR. A executat Andrei Ivan, care a înscris. S-a încheiat egal, Farul este lider cu 47 de puncte, urmată în clasament de FCSB, care are 43 de puncte. Universitatea Craiova este pe locul 4, cu 37 de puncte.


Echipele de start:

  • Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Zajkov, Mitrea, Badelj – Mateiu, Screciu – Cîmpanu, Işfan, An. Ivan – Markovic
  • Farul: Aioani – Kiki, Boli, Artean, Borza – Doukoure, Nedelcu, Grameni – M. Santos, Alibec, L. Munteanu

Minutul 90+8: Fluier final! Se termină 1-1.

Minutul 80: GOL Universitatea Craiova! Boli şi Markovic au un contact în careu. După consultarea VAR, centralul dictează penalty. Ivan transformă şi restabileşte egalitatea.

Minutul 63: Ocazie mare irosită de Universitatea Craiova! Markovic trage în Nedelcu. Faza continuă în careu, Baiaram trimite în faţa porţii, de unde Creţu reia în Aioani din câţiva metri.

Minutul 48: Creţu deviază cu capul, dar Aioani respinge.

Minutul 45+8: Pauză! Farul conduce cu 1-0.

Minutul 45+4: Alibec îl loveşte din alergare pe Vlădoiu şi vede direct cartonaş roşu!

Minutul 24: GOL Farul! Alibec face spectacol în apărarea adversă şi păcăleşte doi jucători ai Craiovei. Acesta scoate în faţa porţii la Mateus, care îndeplineşte o simplă formalitate.

Minutul 21: Cîmpanu trage în forţă de la distanţă, dar Aioani este la post şi respinge.

Minutul 10: Farul beneficiează de o lovitură de pedeapsă, după consultarea VAR. Popescu reuşeşte să pareze execuţia lui Popesc.

Minutul 1: A început partida!


Înaintea confruntării din această seară, Universitatea Craiova s-a deplasat pe terenul echipei CFR Cluj, unde a bifat o remiză, scor 1-1. De partea cealaltă, constănţenii au reuşit o victorie la scor în confruntarea cu Rapid, pe teren propriu, la diferenţă mare, 7-2.

Dacă în turul play-off-ului echipa lui Gică Hagi s-a impus, în sezonul regular au fost împărţite victoriile. În tur, la Craiova, oltenii au câştigat cu 4-3, iar în retur a fost 2-1 pentru Farul.

Înainte de startul rundei, Farul e pe locul 1 în play-off, cu 46 de puncte, la trei puncte de locul 2, FCSB, iar Universitatea Craiova e pe locul 4, cu 36 de puncte, la trei lungimi de locul 3, CFR Cluj.

Rivaldinho ia în calcul să continue în SuperLigă după despărţirea de U. Craiova

Rivaldinho (28 de ani), plecat recent de la Universitatea Craiova, zilele trecute, înainte ca sezonul de SuperLiga României să se termine, îşi doreşte să continue în ţara noastră! Brazilianul analizează situaţia şi va decide cum va decurge din această vară cariera lui, dar ia în calcul, în mod cert, să rămână în România.

Chiar fiul marelui Rivaldo a recunoscut faptul că se gândeşte să caute un alt angajament în SuperLigă, dar aşteaptă oferte, să vadă ce propuneri apar. Vrea să joace în cupele europene, acesta e visul lui, dorind chiar o înţelegere cu una din formaţiile de play-off.

Până atunci, Rivaldinho se bucură de vacanţă. ”Este o variantă pentru că îmi place foarte mult SuperLiga, ştiu limba şi familia mea se simte foarte bine aici în România. Încă nu m-am hotărât şi nu vreau să mă gândesc, echipele din România sunt într-un moment foarte important şi vom vedea.

Mai am şapte, zece ani din carieră şi vreau să ajung în grupele din Europa precum Champions League, Europa League sau Conference League. Este un vis şi un obiectiv pe care îl am de când am început să joc fotbal”, a spus Rivaldinho.

Mihai Rotaru, acţionar al clubului din Bănie, a vorbit despre plecarea brazilianului. A declarat că rezilierea s-a produs din dorinţa acestuia, care a vrut să meargă la o formaţie la care să poată juca mai mult.

Pleacă Denis Alibec de la Farul?

Denis Alibec pleacă de la Farul în vară, este anunţul făcut de unchiul jucătorului! Vârful de 32 de ani are parte de un sezon foarte bun în SuperLigă, reuşind în această stagiune, în 30 de partide, 14 goluri şi şapte pase decisive. Problema e că formaţia lui Gică Hagi nu va obţine vreo sumă de bani de pe urma acestei mutări.

Chiar Gică Hagi a declarat, nu în urmă cu foarte mult timp, că, dacă Alibec va avea o ofertă din altă ţară, va pleca gratis de la Farul. Astfel, Nuredin Beinur, unchiul lui Denis Alibec, a recunoscut că se implică personal în transferul nepotului său, dorind să îl ducă în zona arabă sau în Turcia.

Ar fi o mutare bună şi financiar pentru Alibec, pentru că, după cum spuneam, va pleca gratis de la Farul şi va primi, probabil, bani şi la semnătură, dar şi salariul ar putea fi unul mai mare decât în cazul în care s-ar fi plătit sumă de transfer.

Alibec pleacă liber în vară de la Farul. Îi caut deja echipă în Turcia sau zona arabă, unde discut cu nişte şeici. Am o înţelegere cu el şi cu mama lui să-i găsesc un club în Turcia sau spaţiul arab. Cota lui e iar în creştere, probabil că va fi vânat de mulţi impresari, însă pe aceste zone şi-a dorit să mă ocup eu de găsirea unor variante. Poate pleca peste hotare de la Farul fără niciun fel de pretenţii financiare.

Alegerea finală va fi, bineînţeles, a lui. Va opta pentru oferta cea mai bună, fără niciun fel de probleme. Voi încerca să vin cu câteva propuneri, dar, dacă va prefera altceva, nu va fi nicio supărare. Eu vreau doar să-l ajut, mai ales că demonstrează din nou ce calităţi extraordinare are”, a spus Nuredin Beinur, unchiul lui Alibec.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri