Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 2-0. ”Dubla” lui Andrei Ivan a făcut diferenţa

Superliga Publicat pe 28 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20996533/2/universitatea-craiova-fc-hermannstadt-superliga-superbet-28-01-2023.jpg

Universitatea Craiova a învins pe teren propriu, scor 2-0, formaţia FC Hermannstadt, într-un meci la care în tribună a fost prezent fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo.

CSU a controlat meciul de pe teren propriu cu Hermannstadt, dar primul gol a venit destul de târziu, în minutul 48, când Andrei Ivan a înscris cu un şut din afara careului. Căpăţână a trimis în bară în minutul 68, dar oltenii au majorat diferenţa în minutul 69, când Andrei Ivan a reuşit dubla, marcând un gol cu o lovitură de cap.

La meciul de pe stadionul Ion Oblemenco a fost prezent şi fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo, venit în România pentru a-şi urmări fiul, pe Rivaldinho.

VIDEO | Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 2-0 (Ivan 48, 69), LIVE pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Universitatea Craiova: Arlauskis – Martic, V. Găman, Raul Silva, Vătăjelu – Căpăţînă, Screciu – Işfan, Nistor, A. Ivan – Rivaldinho
  • Hermannstadt: Letica – C. Ene, Bejan, Issah – Butean, P. Petrescu, Mino Sota, Opruţ – Balaure, D. Paraschiv, Oroian

Minutul 90+4: Fluier final!

Minutul 69: GOL Universitatea Craiova! Cîmpanu bate o lovitur de colţ, Andrei Ivan deviază balonul, iar traiectoria îl păcăleşte pe Letica.

Minutul 48: GOL Universitatea Craiova! Andrei Ivan deschide scorul, cu o execuţie superbă, cu dreptul, de lângă mai mulţi adversari.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 0-0.

Minutul 42: Işfan îl găseşte excelent pe Rivaldinho. Brazilianul trage din unghi, dar Letica este din nou la post.

Minutul 37: Şansă mare pentru Hermannstadt! Arlauskis prinde în doi timpi şutul lui Butean.

Minutul 22: Căpăţînă preia o minge după un corner. Acesta trage din afara careului, iar Letic respinge spectaculos în corner.

Minutul 1: A început partida!

------------------------------------

Oltenii nu au putut trece de FC Botoşani, ba chiar nu au scos nici măcar un punct, pierzând cu 0-1 pe terenul moldovenilor. De partea cealaltă, FC Hermannstadt a cedat pe teren propriu cu FCSB, scor 0-1, dar în urma unei prestaţii solide.

Universitatea Craiova este pe locul 5 înainte de startul rundei, cu 38 de puncte, cu un ecart de opt puncte peste locul 7, Petrolul. Referitor la Hermannstadt, ocupă locul 9 cu 24 de puncte, dar dacă nu ar fi fost depunctată cu 9 puncte ar fi fost în top 6.

Ultima dată, FC Hermannstadt şi U. Craiova s-au întâlnit în octombrie, în Cupa României, pe terenul sibienilor, iar oltenii s-au impus cu 2-0.

”U” Craiova ar putea fi nevoită, în scenariul negru, să plătească 7.8 milioane de euro în urma litigiilor cu Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă

Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă sunt în litigiu cu Universitatea Craiova, făcând plângere clubului după ce au fost excluşi din lot în mandatul lui Mirel Rădoi, în perioada 12 noiembrie - 7 decembrie. Ei solicită în total 2.8 milioane de euro, dar oltenii ar putea fi obligaţi, într-un anumit context, să plătească mult mai mult, 7.8 milioane de euro.

Deşi jucătorii au revenit în lot după ce antrenor a fost numit Eugen Neagoe, cazul este în curs de judecare la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF.

Hanca vrea un total de 2.5 milioane de euro, clauza din contract şi salariile până la finalul acordului, în timp ce Vînă solicită 300.000 de euro, echivalentul salariilor de până la finalul contractului.

Situaţia se complică pentru Universitatea Craiova, conform ProSport, dacă jucătorii vor merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar anumite clauze din contractele lor pot fi folosite în detrimentul clubului.

Astfel, în cazul lui Hanca, acordul cu oltenii prevede o clauză de două milioane de euro dacă va fi rupt de una dintre părţi. Şi această sumă s-ar aduna în contul lui Hanca, dacă va câştiga eventualul proces de la Lausanne.

În ceea ce-l priveşte pe Ionuţ Vînă, situaţia lui e şi mai complicată, pentru că în contractul său e precizat faptul că, dacă decide să plece de la U. Craiova, va fi nevoit să plătească 5 milioane de euro echipei. Acelaşi lucru nu se aplică în cazul în care echipa decide să renunţe unilateral la mijlocaş, iar TAS consideră abuzive aceste clauze şi ar putea obliga U. Craiova, se pare, conform sursei amintite, să plătească ea banii în cauză.

În total, Universitatea Craiova ar putea fi nevoită, într-un scenariu negru, să achite în total 7.8 milioane de euro celor doi jucători.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele