Ultima oră
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare

VIDEO | Universitatea Craiova - Zoria Luhansk 3-0. Calificare entuziasmantă a oltenilor, la debutul lui Rădoi! Hapoel Beer Sheva, adversarul din play-off

CS Universitatea Craiova Publicat pe 11 aug 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20811994/4/crvv.jpg


Universitatea Craiova a predat o lecţie de fotbal Zoriei Luhansk, 3-0, în direct la Prima Sport 2, la debutul lui Mirel Rădoi. Raul Silva, Baiaram şi Bancu au marcat golurile unei calificări superbe, oltenii urmând să-i înfrunte pe israelienii de la Hapoel Beer Sheva pentru un loc în grupe.
 
Entuziasmul venirii lui Rădoi pe banca tehnică a echipei a adus peste 20.000 de suporteri pe "Ion Oblemenco", iar aşteptările le-au fost confirmate devreme. În minutul 5, Raul Silva s-a înălţat perfect la centrarea lui Baiaram, iar lovitura sa de cap, la colţul lung, a anulat avantajul luat în tur de către Zoria. Fără să facă pasul în spate, Craiova a menţinut presiunea, iar Bancu (20) şi Koljic (30) au tras alte semnale de alarmă. În minutul 41, Paul Papp a avut o şansă mare de a face 2-0 înainte de pauză, dar lovitura sa de cap s-a dusp e lângă poartă.
 
După pauză, ucrainenii au fost sufocaţi şi mai mult de ritmul impus de linia de mijloc a oltenilor, iar Baiaram şi Bancu au avut nevoie de două minute (53 şi 56) pentru a decide calificarea: primul a înscris cu un vole superb, de la marginea careului, iar al doilea a închis calculele cu un şut la colţul lung. 3-0 sau, altfel spus, debutul perfect pentru Rădoi în noua aventură europeană!
 
Calificată de manieră impresionantă în play-off, Craiova mai are un pas până la grupe, urmând să dea peste Hapoel Beer Sheva, echipa israeliană care s-a distrat cu Lugano (2-0 în tur, 3-1 în retur) în runda a treia preliminară.

Universitatea Craiova - Zoria Luhansk 3-0 (R. Silva 5, Baiaram 53, Bancu 56)

  • U. Craiova: Lazar - Screciu, Papp, Raul Silva - Hanca (Vătăjelu 74), Al. Creţu (Căpăţînă 66), Mateiu, Bancu - Baiaram (Roguljic 74), Koljic (Markovic 66), Ivan (Rivaldinho 90+1)
  • Rezerve: Rusu, L. Popescu - , Cîmpanu, Nistor, Vlădoiu, Martic, Vînă
  •  
  • Zoria Luhansk: Matsapura - Danchenko, Imerekov, Batahov, Vantukh - Nazaryna (cpt.), Churko - Cristian, Buletsa (Bezborodko 58), Kabaiev - Nahnoinyi (Myshnyov 57)
  • Rezerve: Saputin, Zhylkin - Brazhko, Khlan, Alibekov, Smiian, Snurnitsyn, Alefirenk
Minutul 90: 5 minute de prelungire, motiv pentru Rădoi să-l trimită şi pe Rivaldinho în locul lui Ivan.

Minutul 74: Rădoi încearcă să închidă meciul şi să aducă prospeţime, cu Vătăjelu şi Roguljic în locurile lui Hanca şi Baiaram.

Minutul 67: Kabaiev are şansa golului, cu capul, dar trimite pe lângă poartă.

Minutul 66: Rădoi schimbă cu Markovic şi Căpăţină pentru Koljic şi Creţu.

Minutul 56: GOOOOOL CRAIOVA! Baiaram creează o fază în dreapta, portarul respinge până la Bancu, iar fundaşul stânga trimite direct la colţul lung pentru 3-0!



Minutul 53: GOOOOOOL CRAIOVA! Centrarea lui Ivan, din dreapta, e respinsă de neglijent de un fundaş advers, apoi Baiaram produce un moment superb: vole din prima pentru 2-0! Şi calificarea e în mâinile lui Rădoi.



Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45+3: Pauză pe "Ion Oblemenco", dar nu înainte ca Elvir Koljic să ceară un penalty şi arbitrul să-l ignore.



Minutul 41: Şansă mare a lui Papp! Hanca trimite o minge foarte bună pe colţul lung, Papp îşi bate adversarul direct în duelul aerian, reia cu capul, dar ratează ţinta.



Minutul 38: Oltenii continuă să dicteze ritmul şi fac rost de două lovituri libere executate bine de Baiaram, dar netransformate în ocazii reale. Ucrainenii sunt temători, mult mai puţin dinamici decât în meciul tur.

Minutul 30: Bancu centrează bine spre Koljic, dar încercarea acestuia de a-l servi pe Ivan e respinsă de un fundaş advers. Imediat apare şi şansa lui Mateiu, şut cu stângul de la distanţă, dar nici mijlocaşul nu creează pericol real.



Minutul 25: Flancul drept al oltenilor e destabilizat, Vantukh urcă şi centrează, dar Lazar se plasează bine şi respinge.

Minutul 20: Altă şansă a oltenilor! Baiaram pătrunde excelent, şutul său e respins în faţă, apoi Ivan aşază mingea pentru Bancu, dar execuţia căpitanului se duce în plasa laterală.



Minutul 15: Craiova înearcă să menţină presiunea, dar ucrainenii încep să o absoarbă şi au primele momente ofensive. Dar Creţu se aruncă la timp, la marginea careului de 16 metri, şi blochează şutul lui Buletsa.

Minutul 5: GOL CRAIOVA! Oltenii obţin un corner după un şut deviat al lui Bancu, Baiaram bate perfect, iar Raul Silva apare nermarcat, reia cu capul la colţul lung şi îi oferă lui Rădoi startul perfect.



Minutul 1: Mare ocazie a lui Koljic! Craiovenii încep perfect, Ivan îl serveşte pe Koljic dar vârful bosniac ratează finalizarea din careu.



20:30: Start joc în Bănie!

19:15: Avem echipele de start, iar concluzia este că Mirel Rădoi şi-a păstrat apetitlul ofensiv arătat pe banca naţionalei.
Craiova începe într-un 3-4-3 curajos, cu Screciu fundaş central, Hanca şi Bancu pe benzi. Un sistem ales pentru mai multă viteză, dar şi pentru a le oefri libertate în atac lui Baiaram şi Ivan.
 
Numit în locul lui Laszlo Balint marţi, la o zi după ce fostul antrenor a adus victoria în derby-ul cu FC U Craiova, scor 2-1, Mirel Rădoi a avut la dispoziţie doar două zile pentru a pregăti partida care va decide destinul european în sezonul 2022/2023 al clubului patronat de Mihai Rotaru. Iar misiunea fostului selecţioner nu e deloc una uşoară!
 
În afara timpului scurt de pregătire a meciului, Rădoi se va confrunta şi cu un adversar care a arătat foarte bine în meciul tur. Chiar dacă a fost lipsită de avantajul terenului propriu, Zoria a practicat un fotbal ofensiv, într-un 4-3-3 dinamic, iar problemele oltenilor au fost cât se poate de evidente.
 
 
La meciul din această seară, Rădoi se va putea baza şi pe Ionuţ Vînă şi Dan Nistor, fotbalişti pe care Laszlo Balint îi lăsase în afara lotului primei echipe, fostul selecţioner fiind încrezător că va putea duce echipa în play-off-ul Conference League:
 
"Marile performanţe pot fi făcute doar luând fiecare meci în parte, iar primul e meciul de joi. Cred că înainte de toate trebuie să depistăm problemele din partida tur şi să nu se mai repete la retur. Apoi să tragem speranţe să ne calificăm sau să mergem în prelungiri. În momentul de faţă, datele problemei sunt altele. În urmă cu mulţi ani nu erau aceste aparaturi, dar putem accesa antrenamentele, care au fost filmate şi depuse într-un server. E prematur să vorbim despre obiective măreţe. Cred că cel mai important e să ne calificăm joi, apoi calificarea în play-off.
 
Vînă şi Nistor vor fi în programul echipei, vor reveni. Vreau să am toţi jucătorii la dispoziţie şi, în funcţie de antrenamente, vom decide. Dar da, se vor întoarce la antrenamente", a spus Rădoi, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial drept noul antrenor al oltenilor.
 
Echipele probabile:
  • CSU Craiova (4-2-3-1): Lazar - Căpăţână, Papp, R. Silva, Bancu - Mateiu, Screciu - Hanca, Baiaram, A. Ivan - Koljic
  • Rezerve: D. Rusu, L. Popescu, A. Creţu, Vătăjelu, Câmpanu, D. Nistor, Rivaldinho, Vlădoiu, Markovic, Roguljic, Martic
  • Antrenor: Mirel Rădoi
  • Zorya Luhansk (4-3-3): Maţapura - Dancenko, Imerekov, Batagov, Vantuh - Ciurko, Nazarina, Buleta - Cristian, Nahnoini, Kabaev
  • Rezerve: Saputin, Jilkin, Brajko, Luniov, Mijnov, Hlan, Alibekov, Mihailenko, Bezborodko, Smian, Snurniţin, Alefirenko
  • Antrenor: Patrick van Leeuwen
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri