Ultima oră
”Nu va rămâne din vară”. Nelu Varga a anunţat ce jucător nu vrea Dan Petrescu la CFR ”Nu va rămâne din vară”. Nelu Varga a anunţat ce jucător nu vrea Dan Petrescu la CFR
VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 0-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ivan deschide scorul VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 0-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ivan deschide scorul
E gata! Vedeta FCSB nu mai pleacă în această vară! MM Stoica aruncă bomba: ”E peste toţi care au fost!”

E gata! Vedeta FCSB nu mai pleacă în această vară! MM Stoica aruncă bomba: ”E peste toţi care au fost!”
Florin Maxim vrea ca elevii săi să joace pentru fani. ”Tribuna e dornică şi vrea să vadă spectacol” Florin Maxim vrea ca elevii săi să joace pentru fani. ”Tribuna e dornică şi vrea să vadă spectacol”
Luis Rubiales neagă faptul că la Federaţia Spaniolă de Fotbal s-ar fi comis nereguli Luis Rubiales neagă faptul că la Federaţia Spaniolă de Fotbal s-ar fi comis nereguli
VIDEO | ”Spiritul şi atitudinea sunt importante”. Bogdan Andone reuşeşte un miracol la Botoşani VIDEO | ”Spiritul şi atitudinea sunt importante”. Bogdan Andone reuşeşte un miracol la Botoşani

Vivi Răchită a dezvăluit trei episoade halucinante de pe vremea ”Cooperativei”! ”Cu pistol pe masă”

Fotbal Romania Publicat de Tudor Moisa pe 16 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40167/21560419/1/petrolul-ploiesti-acs-politehnica-timisoara-liga-2-casa-pariurilor-20-05-2019.jpg

Existenţa "Cooperativei" a fost şi va rămâne cel mai josnic moment din istoria fotbalului românesc.

Rezultatele erau decise de multe ori încă de dinaintea startului campionatului, jucătorii se dădeau la o parte, actorii principali erau finanţatorii.

Vivi Răchiţă a povestit, la Un Podcast, trei episoade petrecute în stagiunea 1993/1994. În acel sezon, fostul fotbalist evolua la Petrolul.

Jean Pădureanu, în acţiune

”Cancerul fotbalului românesc. Edificatoare pentru mine a fost perioada '93-'94. Eram căpitan la Petrolul şi ne schimbab în vestiar, pe stadionul vechi. La un moment dat se deschida uşa de la vestiar, când apare Jean Pădureanu. Şi îi zic: 'Nea Jane, aţi greşit vestiarul'.

'Nu, Vivi, am intrat în vestiarul care trebuie. Câştigaţi 1-0'. Şi a ieşit afară şi ne uitam unii la alţii...Intră Ion Mărin şi îi zic: 'Nea Mărin, a intrat Jean Pădureanu la noi în vestiar şi a zis că o să câştigăm....'Lasă, nu ştie Jean. Pregătiţi-vă. Jucaţi!

Ieşim pe teren, trage Iftodi de pe la 30 metri, Fane al nostru era liniştit că o să câştigăm cu 1-0, mingea pe lângă el, 1-0 pentru Bistriţa. Vine Ion Marin: 'Vivi, schimbăm că ne păcălesc ăştia'.

Dar ăia (n.r. Vasile Popa, Câmpeanu) au zis: 'Staţi, mă, liniştiţi că a greşit ăsta'. La următorul corner, mingea în aer, mă uit stânga-dreapta, singur, toţi s-au demarcat (n.r. râde). Şi s-a terminat 2-1. Astea erau vremurile”.

Ameninţat cu pistolul la Cluj

”Am fost la Cluj şi eram aproape de Cupa UEFA, dar ni s-a spus de conducerea de atunci că trebuie să pierdem la Cluj. Noi am spus nu, dar au venit conducătorii la hotel şi ne-au luat pe noi 5-6 care eram şefii vestiarului cu pistol pe masă şi au zis: 'Trebuie să pierdeţi la Cluj, pentru că aşa trebuie'.

M-am dat accidentat, s-au mai dat doi-trei accidentaţi... Returul, la fel, trebuia să se dea ei la o parte. Era Crăciunescu, a simţit, era min.87, 1-0 pentru noi, nu se mai juca nimic şi a fugit cu mingea spre vestiar...”.

Adrian Porumboiu, în prim-plan

”Eram tânăr, aveam 21 de ani, eu băteam penalty-uri, jucam acasă cu Sportul Studenţesc. Adrian Porumboiu arbitru, trebuia să se termine meci egal. A văzut că nu jucăm nimic şi la un moment dat pac penalty. Şi noi: 'Nu, nu, nu'. Eu mă duceam să bat penalty, eram copil, mie nu-mi spuseseră...

Când mă duc să iau mingea, îmi zice Ion Marin 'Nu baţi tu, bate Fane Matei'. Bate Fane, pe lângă poartă. 'Repetare'. Bate iar, peste poartă. 'Repetare'. A dat-o a treia oară şi a zis 'Duce-ţi-vă'... Era urât, nu te simţeai fotbalist”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal Romania

Ultimele articole Toate articolele