Ultima oră
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică” Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică”
Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu! Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu!
Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare
Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB

Vivi Răchită a dezvăluit trei episoade halucinante de pe vremea ”Cooperativei”! ”Cu pistol pe masă”

Fotbal Romania Publicat de Tudor Moisa pe 16 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40167/21560419/1/petrolul-ploiesti-acs-politehnica-timisoara-liga-2-casa-pariurilor-20-05-2019.jpg

Existenţa "Cooperativei" a fost şi va rămâne cel mai josnic moment din istoria fotbalului românesc.

Rezultatele erau decise de multe ori încă de dinaintea startului campionatului, jucătorii se dădeau la o parte, actorii principali erau finanţatorii.

Vivi Răchiţă a povestit, la Un Podcast, trei episoade petrecute în stagiunea 1993/1994. În acel sezon, fostul fotbalist evolua la Petrolul.

Jean Pădureanu, în acţiune

”Cancerul fotbalului românesc. Edificatoare pentru mine a fost perioada '93-'94. Eram căpitan la Petrolul şi ne schimbab în vestiar, pe stadionul vechi. La un moment dat se deschida uşa de la vestiar, când apare Jean Pădureanu. Şi îi zic: 'Nea Jane, aţi greşit vestiarul'.

'Nu, Vivi, am intrat în vestiarul care trebuie. Câştigaţi 1-0'. Şi a ieşit afară şi ne uitam unii la alţii...Intră Ion Mărin şi îi zic: 'Nea Mărin, a intrat Jean Pădureanu la noi în vestiar şi a zis că o să câştigăm....'Lasă, nu ştie Jean. Pregătiţi-vă. Jucaţi!

Ieşim pe teren, trage Iftodi de pe la 30 metri, Fane al nostru era liniştit că o să câştigăm cu 1-0, mingea pe lângă el, 1-0 pentru Bistriţa. Vine Ion Marin: 'Vivi, schimbăm că ne păcălesc ăştia'.

Dar ăia (n.r. Vasile Popa, Câmpeanu) au zis: 'Staţi, mă, liniştiţi că a greşit ăsta'. La următorul corner, mingea în aer, mă uit stânga-dreapta, singur, toţi s-au demarcat (n.r. râde). Şi s-a terminat 2-1. Astea erau vremurile”.

Ameninţat cu pistolul la Cluj

”Am fost la Cluj şi eram aproape de Cupa UEFA, dar ni s-a spus de conducerea de atunci că trebuie să pierdem la Cluj. Noi am spus nu, dar au venit conducătorii la hotel şi ne-au luat pe noi 5-6 care eram şefii vestiarului cu pistol pe masă şi au zis: 'Trebuie să pierdeţi la Cluj, pentru că aşa trebuie'.

M-am dat accidentat, s-au mai dat doi-trei accidentaţi... Returul, la fel, trebuia să se dea ei la o parte. Era Crăciunescu, a simţit, era min.87, 1-0 pentru noi, nu se mai juca nimic şi a fugit cu mingea spre vestiar...”.

Adrian Porumboiu, în prim-plan

”Eram tânăr, aveam 21 de ani, eu băteam penalty-uri, jucam acasă cu Sportul Studenţesc. Adrian Porumboiu arbitru, trebuia să se termine meci egal. A văzut că nu jucăm nimic şi la un moment dat pac penalty. Şi noi: 'Nu, nu, nu'. Eu mă duceam să bat penalty, eram copil, mie nu-mi spuseseră...

Când mă duc să iau mingea, îmi zice Ion Marin 'Nu baţi tu, bate Fane Matei'. Bate Fane, pe lângă poartă. 'Repetare'. Bate iar, peste poartă. 'Repetare'. A dat-o a treia oară şi a zis 'Duce-ţi-vă'... Era urât, nu te simţeai fotbalist”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal Romania

Ultimele articole Toate articolele