Ultima oră
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”
VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid

Vor reuşi echipele româneşti să obţină prima victorie în grupele ECL?

Noutăți Publicat pe 6 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20880048/1/primasport-1.jpg

Cele două reprezentante ale României în Conference League, FCSB şi CFR Cluj, joacă pe 6 octombrie în etapa a treia a fazei grupelor. Echipa antrenată de Nicolae Dică se deplasează în Danemarca (19:45), pentru meciul cu Silkeborg, şi este outsider la cele mai multe case pariuri internaţionale. La rândul ei, formaţia pregătită de Dan Petrescu joacă „afară” cu Slavia Praga (ora 22:00), liderul grupei G.

Nici „roş-albaştrii”, nici „vişiniii” nu au reuşit să câştige până acum în această fază a competiţiei. FCSB are o înfrângere (1-3 cu West Ham, în deplasare) şi un egal (0-0 cu Anderlecht, acasă), iar CFR a înregistrat un egal (1-1 cu FK Ballkani, în deplasare) şi un eşec (0-1 cu Sivasspor, acasă).

Gigi Becali a decis: FCSB odihneşte titularii

FCSB a învins-o cu 3-2 pe FC Argeş în weekend, reuşind abia a doua victorie din zece meciuri în SuperLiga României. Vicecampioana are emoţii reale în ceea ce priveşte prinderea unui loc de Play-off  în campionatul intern, iar patronul Gigi Becali a decis ca echipa să lupte cu toate forţele pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Astfel, în partidele din Conference League vor fi odihniţi mai mulţi titulari. Şanse mari să joace contra lui Silkeborg le au Haruţ, Nikolov, Ionuţ Şerban, Octavian Popescu, Miculescu sau Omrani.

Nici cu „titularii” FCSB nu mai sperie pe nimeni. Defensiva este foarte slabă, iar jucătorii care ar trebui să construiască acţiunile ofensive sunt ieşiţi din formă. Echipa controlează jocurile, dar nu îşi creează ocazii de gol. Singurii jucători care pot fi remarcaţi sunt Edjouma şi Compagno. E puţin probabil ca ei să joace în Danemarca.

Danezi sunt foarte optimişti

Analiza lui Silkeborg a fost făcută de Marian Huja, jucator care a venit la Petrolul din Danemarca: „Este o echipă căreia îi place să atace. Încearcă să joace fotbal, de aceea se deschide deseori şi devine vulnerabilă. Ceea ce am apreciat însă mereu la danezi sunt disciplina şi organizarea. Dacă prinde o zi bună, Silkeborg câştigă meciul, este greu de învins acolo. Cred că va fi un meci echilibrat joi. Cine va greşi primul riscă să piardă”.

Fotbalişti echipei daneze contează pe un succes, conform declaraţiei fundaşului stânga, Lukas Engel: „După victoria din campionat (n.r. 2-1 cu Horsens), avem încredere înaintea meciului de joc cu FCSB. Cred că putem obţine puncte împotriva acestei echipe. Am jucat bine atât cu Anderlecht, cât şi cu West Ham, cred că meritam să luăm puncte din ambele meciuri. Nu avem niciun punct în clasament, aşa că victoria este obligatorie joi, cred că putem să câştigăm cele trei puncte”. Până acum, reprezentanta Danemarcei a făcut 0-1 cu Anderlecht în deplasare şi 2-3 cu West Ham, acasă. Apropo de Danemarca, aceasta este una dintre ţările în care dependenţa de jocuri de noroc este tratată cu maximă seriozitate.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20880048/2/primasport-2.jpg

CFR Cluj s-a întors la jocul inestetic, dar eficient

CFR are tot un punct în grupele Conference League, ca şi FCSB, deşi a întâlnit adversare mult mai slab cotate. În schimb, echipa antrenată de Dan Petrescu stă mult mai bine în campionatul intern. După victoria obţinută în ultimul minut de joc contra Petrolului (1-0), campioana ultimelor cinci ediţii s-a apropiat la şase puncte de primul loc. După o perioadă în care au încercat şi un stil de joc mai ofensiv, elevii lui Petrescu s-au întors la prestaţiile lipsite de spectaculozitate, dar care aduc puncte. „Pentru mine victoria e importantă, nu mă interesează cum câştig, putem să dăm gol la ultima fază, autogol, nu contează”, a spus antrenorul.

Cel mai probabil, CFR Cluj va pune accentul pe defensivă şi la Praga, încercând să lovească pe contraatac sau în urma unei faze fixe. „Slavia e favorită, dar nu vom merge să pierdem, mergem să câştigăm. Sunt conştient de valoarea lor, dar suntem într-un moment bun, n-am pierdut de 4 meciuri în campionat, am pierdut doar cu Sivasspor, unde arbitrul n-a dat nişte penalty-uri clare şi a anulat un gol”, a comentat Petrescu.

Andrei Burcă s-a întors accidentat de la echipa naţională şi va fi indisponibil pentru „dubla” cu Slavia. De partea cealaltă, echipa cehă are patru indisponibili: Hovorka (fundaş central), Boril (fundaş stânga), Holes (mijlocaş defensiv) şi Schranz (mijlocaş ofensiv).

Oare va reuşi măcar una dintre FCSB şi CFR să obţină primul succes în grupele Conference League? Specialiştii sunt pesimişti...

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Noutăți

Ultimele articole Toate articolele