Ultima oră
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele

Xavi a reacţionat, după decizia lui Pique de a se retrage din activitatea de jucător

Barcelona Publicat de Daian Cutu pe 4 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/20909630/1/pique-barca-bayern.png

Gerard Pique (35 de ani) şi-a anunţat retragerea din cariera de fotbalist profesionist!

Fundaşul central al Barcelonei a postat un mesaj video pe contul personal de twitter, unul în care le-a transmis fanilor că partida cu FC Almeria, programată sâmbătă, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport, va fi ultima pe care o va disputa pe Camp Nou din postura de fotbalist al catalanilor.

Antrenorul catalanilor, Xavi a declarat că a avut de ceva timp o discuţie cu jucătorul său despre care a declarat că este foarte muncitor şi nu are ce să îi reproşeze.

”Vrem cele trei puncte la meciul cu Almeria. Vrem să punem presiune pe Real Madrid şi să avem un parcurs la fel de bun în La Liga. Va fi un meci condiţionat de despărţirea de Pique, care merită toate laudele, am avut norocul să îi fiu coechipier şi antrenor.

Anumite circumstanţe m-au făcut să îl las pe bancă. Am trecut printr-o situaţie similară şi este normal să te dai la o parte. El avea un contract şi faptul că a decis să renunţe la el este un gest uriaş. Este o legendă a clubului şi merită să fie recunoscut astfel.

Am avut o discuţie în vară şi i-am spus care sunt intenţiile mele. A fost una dintre cele mai dificile zile din cariera mea de antrenor, aşa cum este şi acum. A fost partenerul meu. Ni s-a întâmplat tuturor, nu este uşor când vine vremea când simţi că nu mai eşti la fel de folositor.

Cu siguranţă, discuţia cu mine a cântărit mult în decizia sa, dar totul a fost spre binele clubului. A trebuit să iau decizii, nu este uşor, câteodată este neplăcut. Trebuie să mă uit la binele clubului. Uneori nu este plăcut să fii antrenor, trebuie să iei anumite decizii, cum a fost cu Alves sau Pique.

(n.r. ce a discutat cu fundaşul) Nu voi dezvălui discuţia pe care am purtat-o, a fost privată. Este trist să vezi jucători, colegi sau prieteni cum îşi iau rămas bun. Intervin nostalgia şi regretele, dar este legea firii, ni se întâmplă tuturor, vin generaţii noi.

Nu ştiu dacă am fost corect sau nu, dar am fost sincer şi onest. Gerard a fost un exemplu pentru echipă, pentru jucătorii tineri, pentru căpitani, pentru staff. Am fost sincer cu el, iar circumstanţele l-au făcut să pună punct. Şi-a câştigat dreptul să aleagă cum şi când va face asta, este decizia lui. Uneori trebuie să luăm nişte decizii neplăcute, ca antrenor şi ca persoană.

Curajos, competitiv, învingător, nu îi este teamă. Este inteligent, este implicat în tot ce face, a fost un coleg bun şi un bun căpitan. Nu am nimic să îi reproşez. Nu este nimic personal, a fost vorba doar despre fotbal. Nu am nicio problemă cu Gerard, m-aş fi bucurat dacă ar fi continuat”
, a declarat Xavi, conform celor de la Mundo Deportivo.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele