Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Yassine Bounou a jucat într-un amical pentru o echipă din România şi a fost la un pas de Liga 1

Superliga Publicat de Emanoil Ursache pe 1 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21215932/1/profimedia-0780669579.jpg

Yassine Bounou, portarul care a scris istorie la Campionatul Mondial din Qatar alături de Maroc, prima semifinalistă africană a competiţiei, şi erou în finala Europa League de miercuri pentru Sevilla împotriva Romei, a fost la doar un pas să joace în Liga 1 a României.

În februarie 2015, Bounou a ajuns la Ceahlăul Piatra Neamţ, în condiţiile în care portarul marocan nu era mulţumit de statutul pe care îl avea la Atletico Madrid, formaţia de care aparţinea, şi nici de cel de la Real Zaragoza, grupare care îl împrumutase de la madrileni.

Impresarul lui Yassine Bounou, nemulţumit de contract

”Bono” a fost titular pentru Ceahlăul în amicalul câştigat de moldoveni la scor de masa verde contra modestei Lupa Roma din Serie C la acea vreme.  

Cătălin Ştefănescu (28 de ani), mijlocaş şi atunci, şi în prezent la Ceahlăul, a povestit cum împrumutul lui Yassine Bounou în tabăra nemţenilor a picat pentru că impresarul jucătorului nu a fost mulţumit de contractul propus de echipa angrenată sâmbătă în manşa tur a barajului de promovare din Liga a 3-a în Liga a 2-a, unde o va întâlni pe Foresta Suceava.

”Noi îi aveam portari atunci pe Calancea şi un goalkeeper italian. Şi, în acel cantonament, a sosit Bono! A fost adus de un impresar cu o zi înaintea meciului cu Lupa Roma. A stat două zile practic, ziua când a venit şi ziua meciului. Am jucat pe un sintetic, din ce mi-aduc aminte.

Cei de la Ceahlăul, din conducerea de la acea vreme, au fost mulţumiţi de el. Erau chiar entuziasmaţi că pot lua un portar promiţător, din fotbalul spaniol, legitimat la Atletico Madrid. Nu era vorba de un transfer definitiv, doar de un împrumut la Ceahlăul.

Numai că impresarul lui Bono de-atunci nu a fost de acord cu contractul de împrumut propus de Ceahlăul şi, chiar după meci, au plecat amândoi!”, a declarat Cătălin Ştefănescu pentru ProSport.

  • 54 de selecţii a adunat Yassine Bounou pentru prima reprezentativă a Marocului. Două Europa League a câştigat portarul în vârstă de 32 de ani alături de Sevilla, formaţie a căror buturi le-a apărat de 140 de ori.

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele