Ultima oră
Apar deja primele regrete după ce Adrian Mutu a preluat-o pe CFR: ”Cu Mandorlini jucau un fotbal mult mai frumos! Aşa joacă echipele lui!”  | VIDEO EXCLUSIV

Apar deja primele regrete după ce Adrian Mutu a preluat-o pe CFR: ”Cu Mandorlini jucau un fotbal mult mai frumos! Aşa joacă echipele lui!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Alex Pop a explicat eurogolul înscris celor de la CFR. ”Îţi intră o singură dată la 100 de execuţii” VIDEO | Alex Pop a explicat eurogolul înscris celor de la CFR. ”Îţi intră o singură dată la 100 de execuţii”
Haaland a marcat cinci goluri şi a calificat-o pe Manchester City în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei Haaland a marcat cinci goluri şi a calificat-o pe Manchester City în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei
VIDEO | ”Am dominat jocul”. Dorinel Munteanu a fost suplinit cu brio VIDEO | ”Am dominat jocul”. Dorinel Munteanu a fost suplinit cu brio
VIDEO | Adi Mutu nu îşi înţelege finalul de meci cu Oţelul. ”Sunt supărat pe cum am gestionat ultimele minute” VIDEO | Adi Mutu nu îşi înţelege finalul de meci cu Oţelul. ”Sunt supărat pe cum am gestionat ultimele minute”
VIDEO | ”O echipă matură nu trebuia să primească gol”. Ciprian Deac şi-a exprimat public dezamăgirea VIDEO | ”O echipă matură nu trebuia să primească gol”. Ciprian Deac şi-a exprimat public dezamăgirea

Ziua Naţională ǀ Johan Van Heerden, Kuselo Moyake şi Sioeli Lama, uniţi sub tricolor: “România înseamnă casa pentru mine!”

Rugby Publicat pe 1 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/21405841/1/rugby-uniti-sub-tricolor.png

Rugbiştii Johan Van Heerden, Kuselo Moyake şi Sioeli Lama Vin, din ţări aflate la mii de kilometri depărtare de România, Africa de Sud şi Tonga, s-au integrat repede aici, au învăţat limba română şi repede România a devenit a doua lor casă. Cu o poartă în inimă, ei îmbracă de fiecare dată cu mândrie tricoul echipei naţionale şi joacă cu dăruire pentru ”Stejari”.

Reprezentând trei cluburi diferite din rugby-ul românesc CS Dinamo, CS Rapid şi CSA Steaua, cei trei vorbesc cu emoţie despre ce înseamnă România pentru ei şi transmit un mesaj special românilor de 1 Decembrie.

Primul sosit în România din Africa de Sud, în 2013, pentru a juca la campioana CSM Ştiinţa Baia Mare, Johan Van Heerden (36 ani) a fost repede atras de ţara de adopţie. Ionică, cum este alintat, mărturiseşte că în România se simte ca acasă şi că la încheierea carierei sportive doreşte să rămână aici.

"România înseamnă casa pentru mine, chiar dacă nu m-am născut aici, însă am crescut practic aici şi România e la inima mea. Prima dată când am pus tricoul pe mine a fost extraordinar, o onoare foarte mare pentru că mi-am dorit să joc pentru România. Am reprezentat mereu ţara cu inima şi cu sângele", spune Johan, care în prezent evoluează la CS Dinamo, echipă cu care va disputa săptămâna viitoare finala Ligii Naţionale de Rugby. Johan a debutat pentru România în 2015, de atunci evoluând la 53 de selecţii, participând cu ”Stejarii” şi la Cupa Mondială din 2011.

Kuselo Moyake (37 ani), care evoluează acum pentru Rapid Bucureşti, a venit în România, tot din Africa de Sud, în 2014. "România înseamnă familia pentru mine, când am venit aici mi-am gasit soţia, avem doi copii acum, aici este tot ce am", spune acesta. Kuselo a debutat şi el pentru România, evoluând şi pentru naţionala de rugby 7s.

Născut în Tonga, Sioeli Lama (28 ani) a venit în România, în 2015 semnând un contract ca jucător profesionist cu CSM Bucureşti. Acum evoluează pentru CSA Steaua şi pentru echipa naţională a României, pentru care a debutat în 2021. A adunat 7 selecţii pentru ”Stejari”, cu care a participat şi la Cupa Mondială din acest an, din Franţa. “România înseamnă familie şi rugby’’, spune el emoţionat.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rugby

Ultimele articole Toate articolele