Ultima oră
VIDEO | Moment fabulos la Sibiu! Jucătorii lui Poli Iaşi au tras de timp cu schimbul VIDEO | Moment fabulos la Sibiu! Jucătorii lui Poli Iaşi au tras de timp cu schimbul
VIDEO | UTA Arad - FCU Craiova, astăzi, de la 18:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | UTA Arad - FCU Craiova, astăzi, de la 18:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Transfer spectaculos reuşit de Universitatea Cluj chiar înainte de finalul campionatului. Anunţul oficial a fost făcut Transfer spectaculos reuşit de Universitatea Cluj chiar înainte de finalul campionatului. Anunţul oficial a fost făcut
VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-1. Gură imensă de oxigen pentru moldoveni, care ies de pe locurile de retrogradare directă VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-1. Gură imensă de oxigen pentru moldoveni, care ies de pe locurile de retrogradare directă
Mihai Rotaru visează la grupele Ligii Campionilor. ”Trebuie luate pas cu pas” Mihai Rotaru visează la grupele Ligii Campionilor. ”Trebuie luate pas cu pas”
”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova ”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova

5 vinuri româneşti pentru Paşte de la 4 experţi Unvinpezi.ro

Special Publicat de Daian Cutu pe 26 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21572623/1/poza-principala.png

Înainte de Paşte, fiecare gazdă caută acel element care să transforme o simplă masă festivă într-o experienţă memorabilă. Şi ce altceva ar putea fi mai potrivit decât o selecţie perfectă de vinuri româneşti pentru a acompania preparatele tradiţionale de Paşte?

Cu o istorie bogată şi o varietate de arome care reflectă diversitatea ţării noastre, vinurile româneşti se îmbină perfect cu deliciile tradiţionale de Paşte, aducând o notă de eleganţă şi rafinament.

Pregătiţi-vă papilele gustative pentru o călătorie culinară fascinantă însoţit fiind de vinuri româneşti alese cu grijă.

Drobul de miel şi aperitivele de Paşte se savurează cel mai bine cu vinuri proaspete, pline de savoare

Drobul de miel, ouăle roşii, brânzeturile şi aperitivele de Paşte au nevoie de un vin proaspăt şi savuros. Vinurile albe seci sau demiseci, dar şi unele vinuri roze se dovedesc a fi alegerea perfectă aici, evidenţiind gustul rafinat al aperitivelor pascale. Cu arome proaspete şi delicate, acestea completează frumos complexitatea şi prospeţimea ingredientelor de pe masa de sărbătoare.

Răzvan Avram, expertul în vinuri Unvinpezi.ro, ar asocia drobul de miel cu un roze, Cuvee Alexis 2023 de la Crama Avincis. Asamblajul interesant de Merlot şi Cabernet Sauvignon dezvăluie note principale de căpşune sălbatice, petale de trandafiri şi cireşe de mai.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21572623/6/poza-1-drob.png

Friptura de miel merge cel mai bine cu un vin roşu savuros, cu arome complexe

Ştim deja că friptura de miel se potriveşte perfect cu un vin roşu, însă secretul stă în alegerea vinului potrivit. Datorită texturii sale, carnea de miel se îmbină armonios cu un vin roşu sec, cu o densitate mai pronunţată şi arome complexe. Acesta trebuie să complimenteze perfect gustul intens al cărnii de miel, îmbogăţită cu diverse mirodenii şi plante aromatice.

Pentru friptura de miel, Răzvan Avram recomandă Arrogance Roşu de la Domeniile Franco Române, un cupaj eclectic, cu 75% Fetească Neagră din 2022 şi 25% Merlot din 2019, provenind din regiunea Dealu Mare. Un vin tânăr şi sofisticat, cu note elegante de vişine supracoapte, cireşe amare, prune afumate, piper negru şi lemn dulce.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21572623/5/poza-2-friptura-de-miel.png

Sarmalele necesită un vin care să le pună în valoare savoarea şi textura

Poate cel mai cunoscut preparat tradiţional românesc, sarmalele au nevoie de un vin pe măsură pentru a completa experienţa culinară. Vinurile roşii cu arome complexe se potrivesc de minune cu gustul intens al sarmalelor. Cu notele lor fructate şi taninurile echilibrate, aceste vinuri completează cu eleganţă aroma bogată a sarmalelor.

Totuşi, vinurile roşii nu sunt singura opţiune, unii preferând un vin mai uşor şi mai răcoritor, aşa cum este Feteasca Regală.

Răzvan Jurca iese din tiparele obişnuite şi recomandă pentru sarmale Pivniţa Savu Feteasca Regală 2022, un vin care reprezintă autenticitatea şi specificatatea terroir-ului din inima Ciumbrudului, Transilvania.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21572623/4/poza-3-sarmale.png

Pasca şi cozonacul impun vinuri savuroase cu note exuberante, proaspete, cu o tentă dulceagă

Delicatesele precum pasca şi cozonacul impun prezenţa unor vinuri care să completeze savoarea lor cu note exuberante şi o dulceaţă fină. Potrivite aici ar fi spumantele cu arome bogate şi uşor dulci. Alternativ, vinurile roze proaspete, cu arome fructate şi o aciditate delicată adaugă o notă rafinată acestei experienţe.

În ceea ce priveşte pasca, Dan Micuda, recomandă Cuvee Amelie 2021 de la Crama Avincis, o Tămâioasă Românească cu buchet puternic şi elegant, cu arome de mango, piersici, caise şi miere.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21572623/3/poza-4-pasca.png

Expertul nostru în vinuri, Mihai Oprea, propune pentru cozonac Rose Celest 2021 de la Villa Vinea, un spumant din Pinot Noir vinificat în roze, care aduce o explozie de fructe roşii proaspete şi crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei Mici.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21572623/2/poza-5-cozonac.png

De Paşte, te bucuri de vinuri bune, la preţuri excepţionale! Prinde ofertele la peste 300 etichete alese de experţii noştri în vin şi o selecţie rafinată de spirtoase.

Ai până la 35% discount + extra 10% şi livrare gratuită la orice comandă, dacă eşti membru în Club. Dacă încă nu eşti, acum e un moment foarte bun să intri în Club şi să îţi alegi pachetul preferat cu 4 sticle de vin premium cadou.

Articol susţinut de Unvinpezi.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele