Ultima oră
Singurul patron din Superliga care l-a felicitat pe Gigi Becali după câştigarea titlului: „Om de calitate” Singurul patron din Superliga care l-a felicitat pe Gigi Becali după câştigarea titlului: „Om de calitate”
VIDEO | Oţelul - Hermannstadt, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gălăţenii au rămas în 10, după eliminarea lui Teles VIDEO | Oţelul - Hermannstadt, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gălăţenii au rămas în 10, după eliminarea lui Teles
Antrenorul echipei Vasco da Gama a fost demis. Modul incredibil prin care a aflat vestea Antrenorul echipei Vasco da Gama a fost demis. Modul incredibil prin care a aflat vestea
VIDEO | Aur european pentru România la dublu rame feminin VIDEO | Aur european pentru România la dublu rame feminin
Gigi Becali, declaraţie de senzaţie după ce FCSB a câştigat titlul: „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp” Gigi Becali, declaraţie de senzaţie după ce FCSB a câştigat titlul: „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp”
Nu este CFR Cluj! Risto Radunovic a anunţat echipa la care va juca din sezonul viitor Nu este CFR Cluj! Risto Radunovic a anunţat echipa la care va juca din sezonul viitor

Activişti de mediu ameninţă că vor perturba maratonul de la Berlin

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 22 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21323991/1/profimedia-0807465848.jpg

Militanţii ecologişti din cadrul mişcării Letzte Generation şi-au anunţat intenţia de a perturba maratonul de la Berlin, duminică, pentru a denunţa "catastrofa climatică", relatează AFP.

"Vom opri Maratonul de la Berlin. Nu putem fugi de catastrofa climatică", a anunţat vineri mişcarea într-un comunicat, fără a da alte detalii.

La 12 septembrie, Letzte Generation a încercat deja, într-o acţiune comună cu mişcarea franceză Dernière Rénovation, să perturbe meciul de fotbal dintre Germania şi Franţa (2-1) de la Dortmund. Acţiunea a eşuat, cei patru activişti fiind "prinşi" în prealabil, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Dernière Rénovation.

Duminică, activiştii au reuşit să vopsească cu spray Poarta Brandenburg, cel mai faimos simbol al Berlinului, pentru a cere o renunţare mai rapidă la combustibilii fosili şi pentru a se face mai mult pentru combaterea încălzirii globale. Curăţarea porţii, construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea, nu a fost încă finalizată, deoarece trebuie aplicat un produs special pentru îndepărtarea particulelor de culoare de pe blocurile de gresie care alcătuiesc clădirea.

Acest simbol al Germaniei reunificate este cel pe care kenyanul Eliud Kipchoge, în vârstă de 38 de ani, care a bătut deja recordul mondial de două ori, în 2018 şi 2022, speră să îl treacă primul duminică.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele