Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Alex Dobre, propus de Iordănescu pentru un transfer la FCSB. De ce a picat mutarea

FCSB Publicat pe 11 iun 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20737219/1/dobre.jpg


Mijlocaşul ofensiv al celor de la Dijon, Alex Dobre (23 de ani), ar fi putut ajunge la FCSB în vara lui 2021, când Edward Iordănescu i l-a propus lui Gigi Becali, dar finanţatorul vicecampioanei a considerat că afacerea nu este una bună pentru echipa sa.
 
Internaţional de tineret şi membru al echipei pe care Mirel Rădoi a deplasat-o la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Dobre încheiase în vara lui 2021 primul sezon ca jucător al lui Dijon, iar Iordănescu a crezut că poate fi jucătorul care să facă diferenţa în Casa Liga 1. A mers la Becali şi i-a spus despre aripa stângă crescută de Bournemouth, însă s-a lovit de refuzul omului de afaceri, care a considerat că are în Florinel Coman şi Octavian Popescu doi jucători mai valoroşi. Dezvăluirile îi aparţin chiar tatălui fotbalistului lăsat acum de selecţioner în afara lotului cu care România a atacat meciurile din Liga Naţiunilor:
 
"A fost în vara anului trecut o discuţie cu cei de la FCSB. Din câte ştiu, domnul Edi Iordănescu l-a recomandat domnului Gigi Becali. Mai departe cred că s-a blocat totul la partea financiară. Probabil, la momentul respectiv, domnul Iordănescu avea o părere faţă de Alex, acum din calitate de selecţioner, probabil, vede în alt mod lucrurile. Nu suntem supăraţi, îi respectăm decizia şi aşteptăm următoarea convocare. Sunt două momente diferite! Alex, la vremea aceea, nu avea cifrele din momentul de faţă", a spus Mihail Dobre, pentru ProSport.ro.
 
Neluat în calcul de Becali, Dobre a făcut cel mai bun sezon al carierei în Ligue 2, marcând de nouă ori şi oferind trei pase decisive pentru Dijon în al doilea eşalon al Franţei. Cifrele i-au adus mijlocaşului cotat la 1.5 milioane de euro titlul de cel mai bun jucător al echipei în stagiunea 2021/2022.
 
După stagiunea bună, Dobre s-a considerat la un nivel suficient de bun pentru a fi convocat la prima reprezentativă, dar Iordănescu l-a ocolit şi decizia selecţionerului nu i-a picat bine, mijlocaşul vorbind public despre dezamăgirea pe care a simţit-o în momentul în care a văzut că nu primeşte şansa de a arăta ce poate sub tricolor:
 
"În ciuda performanţelor mele foarte bune, jucând meci de meci, nu înţeleg de ce nu sunt chemat la echipa naţională, dar nu sunt eu în măsură să iau această decizie. Nu ştiu dacă cineva mă urmăreşte cu adevărat pentru că, din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecţioner, se pare că pe mine nu mă vede nimeni. 
 
Nu am avut nicio discuţie, nu m-a sunat absolut nimeni. În vara trecută nu prea jucam, dar am revenit, a venit un antrenor nou, am început să dau randament meci de meci, goluri, pase de gol, am ieşit şi jucătorul lunii şi am fost inclus în echipa săptămânii, dar se pare că lucrurile astea nu trezesc interesul nimănui. 
 
Nu înţeleg ce ar trebui să fac, mai ales că Ligue 2 este un campionat foarte puternic, sunt extrem de mulţi jucători, este o piaţă foarte mare. Este foarte greu să joci în Ligue 1 şi Ligue 2 deoarece toate academiile scot jucători pe bandă rulantă. Cred că e cea mai mare piaţă din momentul de faţă, chiar şi peste Anglia. Nu la calitate, dar la scos jucători cred că Franţa este pe primul loc", spunea mijlocaşul, pentru ProArena, în luna mai a acestui an.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele