Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Anghel Iordănescu ştie cine a fost liderul echipei naţionale în preliminariile pentru EURO 2024

Echipa nationala Publicat pe 5 dec 2023
mail-share icon Email
 
//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21411626/2/ior.jpg

România s-a calificat la EURO 2024 de pe prima poziţie, într-o grupă cu Israel şi Elveţia Anghel Iordănescu a vorbit despre parcursul primei reprezentative la EURO 2024 şi a identificat cine este omul care şi-a lăsat amprenta în prestaţia jucătorilor.

Astfel, Iordănescu a declarat că această calificare i se datorează selecţionerului Edi Iordănescu, care a reuşit să le insufle încredere şi energie jucătorilor săi.

“Sincer, nu aş vrea să dau un nume, nu aş vrea să creez o nedreptate. Nu aş vrea, sincer vă spun, să îi creez probleme selecţionerului. Dar, în momentul de faţă, dacă ar fi să aleg un lider, echipa a avut un lider în persoana antrenorului lor.

Să fac o mică paranteză la ceea ce mă întrebi şi am să spun un lucru. Am spus cu ceva timp în urmă, după calificare, am spus că staff-ul tehnic, staff-ul medical, toţi cei din jurul echipei au avut un merit extraordinar. Şi repet acest lucru.

Dar aş mai vrea să vă mai spun un lucru pe care l-am afirmat şi am fost întrebat chiar pe stradă. Am spus că selecţionerul şi staff-ul tehnic trebuie să descopere, să înventeze, să găsească încă 5-6 jucători care să vină în această perioadă scurtă la echipa naţională.

Să creeze o competiţie, să creeze o emulaţie, să îi determine pe jucătorii actuali să se gândească mai mult la pregătirea pentru acest turneu final. Am fost întrebat de unde să îi scoată, de unde să îi inventeze. Aş vrea să remarc că a făcut acest lucru şi l-am felicitat pe selecţioner”, a declarat Anghel Iordănescu.

 

“L-a găsit pe portarul echipei naţionale, Moldovan. Jos pălăria pentru talentul lui, pentru munca lui, pentru clubul Rapid care l-a adus în prim-plan. Dar descoperirea pentru marea performanţă a făcut-o echipa naţională cu Moldovan.

Acelaşi lucru se poate spune şi despre Screciu. Nu ştiu, Craiova i-a asigurat condiţiile, cadrul, tot. Screciu, un tip căruia îi place să muncească şi să dea totul pe teren. Talentul l-a arătat la Craiova, dar descoperirea pentru marea performanţă şi pentru a ajunge la Euro a făcut-o la echipa naţională.

Acelaşi lucru la jucătorul de care pomeneaţi mai devreme, Drăguşin. Este adevărat, are calităţi deosebite. Echipa lui l-a scos în prim-plan, dar să nu uitaţi că juca la o echipă de Serie B, după a ajuns în Serie A.

De aici şi până la a-l vinde cu 30 de milioane, haideţi să mai stăm puţin, să fim mai ponderaţi. Este un jucător bun care şi-a adus contribuţia la echipa naţională. Dar mai uşor cu banii, mai erau jucători care trebuiau vânduţi cu 30 de milioane şi acum nu prind nici banca”, a mai spus Anghel Iordănescu, pentru Fanatik.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri